Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Cubica-muunnos


Viime viikonloppuna taas poikettiin mökillä, sellainen ylipitkä viikonloppu, kun meillä eläkeläisinä on vapaa aikataulu. Lähtöä edeltävänä iltana mietin, mitä teen autossa istuessa, kun ei ollut tilanteeseen sopivaa keskeneräistä käsityötä. Torkkupeitto, joka on pääasiallinen käsityöni nyt, on jo sen verran iso, ettei sitä viitsi autossa pyöritellä. Niinpä taas päädyin sukkiin kuten monesti ennenkin. Mutta nyt päätin kokeilla, onnistuuko minulla kirjoneuleen teko liikkuvassa autossa. Ja onnistuihan se!Valmistui kirjoneulesukat, koko 40
Langat keltainen ja vihreä Nalle, joiden menekki yhteensä 99 g
Silmukoita työssä 56 ja 3.5 mm:n puikoilla tikutin

Idean näihin sukkiin sain Sarita Kotkavalkaman uudenuutukaisesta kirjasta Vilukissan villasukat. Tosin otin sieltä Cubico-sukkien ohjeesta vain kirjoneulekaavion ja tein sukat muuten omaan tapaani. Kirjan sukissa on vain varsi kirjoneuletta ja minä halusin sitä myös terään. Ja sopivasti mahtui kaavion kerrokset teräänkin, jolloin sain kokoa 40 olevat sukat.Olipa muuten kiva tehdä tällaista suhteellisen tiheäkuvioista kirjoneuletta. Langajuoksutkin olivat vain muutamassa kaavion kohdassa yli kolmen silmukan, mikä helpotti työtä kivasti.  (Sukkien väri on muuten ylemmässä kuvassa lähempänä oikeaan kuin tässä alemmassa)

Olin muuten kovasti yllättynyt, että kirjoneuleen teko onnistui näin hyvn autossakin. Helppoutta lisäsi selkeä kaavio ja helposti muistettavat pienet kuviot. Ja mikä ihaninta, saatoin taas kerran todeta, että minun yli 60 vuotta kestänyt taipumukseni matkapahointiin on häipynyt, kun aloin kutoa automatkoilla.7 kommenttia:

 1. Hieno malli, sinä pystyt auton kyydissä kutomaan. Minä en taasen, tahtoo tulla huono olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuijakortteilua, pystyn nykyään totuttelun jälkeen. :) Ennen kärsin hyvin helposti matkapahoinvoinnista.

   Poista
 2. erilainen malli mielestäni kiva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MAK, kiva kuulla, että muutkin tykkäävät mallista. :)

   Poista
 3. Kiva ja selkeä malli :)
  Minulla on kans taipumus autossa matkapahoinvointiin, että en pysty lukemaan mitään. Kutomista en ole uskaltanut kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, minulle oli kyllä iloinen yllätys, kun huomasin pystyväni kutomaan autossa. Aluksi kudoin vain suoraa sukanvartta tai vastaavaa. Nyt menee sellaisetkin, joita joutuu katsomaan lähes koko ajan. :)

   Poista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.