Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 19. syyskuuta 2017

Lahjasukkia


Huh, kun aika rientää! On jo pian kaksi viikkoa edellisestä postauksestani. Eipä taida olla postausteni välillä monta noin pitkää väliaikaa. Ja olen sentää pitänyt blogia lähes 10 vuotta ja tehnyt yli 1500 postausta. Ilman aikataulua olen aina kirjoitellut, kun on jotain valmistunut tai muuten ollut muuta kirjoitettavaa mielessä. Ja niin aioin tehdä edelleenkin. Minusta on kiva panna itselle muistiin, mitä käsitöitä olen tehnyt ja millaisia ajatuksia ehkä on työn edetessä ollut mielessä. Lisäksi on mukava tietää, että täällä Lankapirtissä poikkeaa ihmisiä tutkimassa minun sepustuksiani ja yleensä saan joka postaukseen aina muutaman kommentinkin. Ja nehän ovat tunnetusti se "polttoaine", joka saa bloggaajan innostumaan ja jatkamaan. Joten kiitos, kun poikkesit ja erityiskiitos, jos jätät kommentinkin!

Nyt on valmistunut kahdet sukat, jotka tein veljeni pyynnöstä. Nämä menevät lahjaksi pariskunnalle, joista molemmat täyttävät piakkoin 85 vuotta. Veljeni haluaa muistaa heitä lämpimillä kotisukilla ja hän valitsi langaksi Novitan Isoveli-langan, josta olen kutonut hänelle itselleenkin sukat. Ne ovat kuulemma kovasti mukavat ja niin pehmeät.Miehen körttisukat kokoa 46, varsi 24 cm kantalapun yläreunaan mitattuna
Lanka Novita Isoveli, jonka menekki oli 178 g
Silmukoita varressa 44, terässä 40

Naisen körttisukat koko 39, varsi 22 cm kantalapun yläreunaan mitattuna
Lanka sama Isoveli ja menekki nyt 140 g
Silmukoita varressa 40, terässä 36

Molempia tikutin 5 mm:n sukkapuikoilla noudattaen omaa tapaani tehdä perussukat. Takana keskellä kuitenkin jatkoin resoria koko varren korkeuden ajan parantamaan istuvuutta. Toinen poikkeus oli, kun tein kärkeen leveän nauhakavennuksen tavanomaisen sädekavennuksen sijaan. Veljen kanssa sovittiin, että miehelle tulee enempi sinistä väriä ja naiselle taas punaista. Ja körttisukkien kuviohan muodostuu raitaneuleesta ja nostetuista silmukoista, ohje siihen löytyy mm. täältä.
 Tässä ne naisellisemmat körtit jaloissani.


Yllättävän nopeasti kutoo sukat näin paksusta langasta 46-numeroiseen jalkaankin. Veli esitti pyyntönsä vajaa viikko sitten ja tänään aamulla sain nuo pienemmätkin valmiiksi. Muita käsitöitä en sinä aikana sitten tehnytkään. Keskeneräiset tuplalapaset ja torkkupeitto jäivät odottamaan. Oikeastaan oli ihan paikallaan ottaa pieni breikki torkkupeittojen teossa nyt, kun toinenkin on jo puolivälissä.
21 kommenttia:

 1. Kiva on tehdä isomman projektin välissä jotakin nopeaa.
  Itsellänikin on nuo körttisukat olleet to do listalla pitkään. Lankavan sivuilla on myös Körttisukkien ohje, tosin nimellä Metsätie sukat
  https://www.lankava.fi/WebRoot/esito/Shops/esito/MediaGallery/OHJEET/Metsaetie_sukat.pdf
  Lankavan ohjeessa ei ole kaaviota vaan ainoastaan kirjoitettu ohje.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Megi, kiitos vinkistä Mesäsukkien ohjeeseen. Olen sen joskus nähnytkin, mutta enpä muistanut enää. Onkin melkein samanlainen kuin tuo käyttämäni ohje.

   Poista
 2. I really like everything you made!!! Have a nice and comfy Autumn:)
  Henry

  VastaaPoista
 3. Körttisukat on minusta aina olleet kauniit. Mulla on useampi projekti kesken, kun on isompia, niin välillä on kiva tehdä pienempiä tötä välillä.

  On ollut sellaista haipakkaa, etten ole näköjään pahemmin ehtinyt lukea blogeja. Luinpa nyt kerralla enemmän. Paljon olit saanut aikaiseksi.

  Hyvää syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, minun pitää myöntää, että olen entistä vähemmän käyttänyt aikaani blogien seuraamiseen, vaikka mitään haipakkaa minulla ei ole sen kummemmin ollut. Suosikeissa käydessä kyllä katson kaikki postaukset, mutta eihän niitä niin tarkoin tule tutkittua kuin yksitellen lukiessa.

   Hyvää syksyä sinnekin!

   Poista
 4. Samaa mieltä blogin kirjoittamisesta :) Kivat sukat, näistä sais veikeät myös lapselle leikittelemällä väreillä. Pistetäämpäs ideakoppaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niina Risulainen, tuohan onkin kiva idea leikitellä väreillä körttisukissakin. Heti näin "sieluni silmin" esim. jämälankasukkia. :)

   Poista
 5. Tiedätkö mahdollisesti pari muuta yhtä näyttävää mutta helppoa "vale kirjoneuletta" jota voisi sukkien varteen laittaa?

  VastaaPoista
 6. Anonyymi, eipä tule sellaista mieleen. Jos sinä tiedät, niin kerro. :)

  VastaaPoista
 7. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.