Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 27. heinäkuuta 2019

Hellettä pidelty


Huh, onpas tänään ollut lämmintä hiukan yli minun mielilämmön, vaikka lämpimistä kesäpäivistä pidänkin.   

 Lukemat tänään iltapäivällä ulkona (anturi varjossa aamu kuudesta alkaen) ja sisällä. Rupesin jo kaipaamaan viilennystä ja miettimään, pitäisiköhän hankkia ilmalämpöpumppu. Kunpa vain tietäisi,  jatkuvatko nämä helteiset kesät.

Tämä lämpö sai minutkin jättämään käsityöt odottamaan viileämpää ilmaa. Sen sijaan makoilin kirjan kanssa nimeltään Hautaustoimisto Wähähappinen, kirjoittanut Markku Ropponen. Siinä riittää hurttia huumoria ja hassuja tapahtumia. Ihan koko päivää en sentään käyttänyt lukemiseen vaan välillä kävin nuuhkimassa pihan lämpöä kameran kanssa. Ja kuvailin kukkasia.


 Ulko-oven vieressä seinäamppelissa kukkii hempeää liilaa, mutta mikä lie nimensä.


 Samettikukkia perennapenkissä


 Viime kesänä istutetut tarhaneilikat nostivat jo keväällä päänsä ja nyt jo kukkivat. Enpä ole tiennytkään, että tarhaneilikka voi selvitä talvesta.


Kosmoskukat ja daaliat hehkuvat kauneimmillaan.


Omenapuukin lupailee mukavasti satoa. Jännitämme vaan, toistuuko viime kesän tauti.


Minitomaatitkin alkavat kypsyä, pian pääsemme maistamaan niitä.

Huomiseksi on luvattu selvästi viileämpää säätä, asteita iltapäivälle n. 21, mikä on oikein sopiva kesälämpö minusta. Siinä toivossa

4 kommenttia:

 1. Kaunis puutarhasi ilahduttaa, kauniita kukkia. Kova helle vie kyllä pois puhtia, mukavaa lepoa varjossa. Täällä etelässä reilusti lämpimämpää, töihin varhain aamulla ja sitten taas illalla pimeän tuloon saakka. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmeli, etelän rytmi onkin eri kuin meillä täällä pohjoisessa. Turistina olen seurannut heidän elintapojaan. :)

   Poista
 2. Nyt on saanutkin selkä vääränä kantaa vettä kasveille eikä mikään tunnu riittävän. Onneksi kohta viilenee, sillä meillä on sisälläkin jatkuvasti vähintään 32 astetta. Ensi kesäksi hankinkin viilentävän tuulettimen jo hyvissä ajoin, ei vanha tämmöistä tahdo kestää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, tänään on jo tuntunut mukavammalta kuin eilen vaikka sisälämpö on pudonnut vain pari astetta. Minä olen kovin vetoherkkä enkä oikein siedä minkäänlaisia puhaltimia, mutta kai se pitää jotakin yrittää.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.