Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 22. elokuuta 2020

Pohjoista kauneutta Kerttujen kera

Sukkien parissa edelleen täällä puuhaillaan. Nehän ovat minun lempineuleitani, ehkä se kaikkein mieluisin jopa. Pienellä vaivalla saa nättejäkin sukkia aikaan ja niillä voi ilahduttaa monia ihmsiä niin lähipiirissä kuin lahjoina muillekin esim. hyväntekeväisyytenä. Itselle saa iloa, kun tekee aina erilaisia ja ihan uusiakin malleja.


Tällä kertaa valmistui ensin sukat ihan uudella ohjeella ja sitten vuosien takaa tutulla ohjeella. Sukat ovat oikeasti turkoosin väriset, mihinkään kuvaan en saanut oikeaa väriä, harmi.



Tässä ensin valmistuneet  Pohjoista kauneutta -sukat koko 39-40 
Lanka turkoosia  Novitan 7veljestä, menekki 107 g, puikot 4 mm.  

Ohje julkaistiin alkukesästä FB:n Sillä silmukka -ryhmässä yhteisneulontana. Silloin en päässyt mukaan, mutta päätin tehdä sukat myöhemmin. Ja kun näin toisten tekemiä ihania sukkia, niin halu saada sukat aikaan vain kasvoi. Ja nyt ne ovat valmiit. Saattavat muuten saada joskus seuraajankin.


Sukkien valmistuminen viivästyi, kun olin jotenkin söhlinyt ohjeen printtaamisessa. Olin jo ohittanut kantapään ja vain terä puuttui. Siinä se tökkäsi ja aikani ihmeteltyäni, tajusin printanneeni vai osan kaaviosta. Ja kun olin mökillä ilman printteriä, niin jätin sen ekan sukan tauolle ja tein toisen kantapäähän asti. Ja sitten kotona vasta terät molempiin. Mutta nyt ne ovat siinä valmiina molemmat. Ja tykkään.


Sitten pääsikin puikoilleni vanha tuttu malli Kerttu-sukat, koko 39-40
 Lanka turkoosia Novitan 7veljestä, menekki 99 g
Silmukoita 51-52, puikot 3.5 mm.

Kerttu-sukkien ohje löytyy ainakin täältä Ullasta,  mutta taitaa olla Ison Gnun blogissakin, jos muistan oikein. 


Tarkoituksella tein näistä sukista hieman löysät omaan jalkaani, koska arvelen näiden päätyvän jossain vaiheessa sytosukkina OYS:n Syöpätautien poliklinikalle.



Helppo ja mukava malli tehdä, työ etenee nopean tuntuisesti, kun mallikerta toistuu kahdeksan kerroksen välein.  Ja lopputulos on mielestäni kaunis. Kiitos Gnu-suvun isotädin ohjeesta!



6 kommenttia:

  1. Hienot on nuo Pohjoisen sukat, mutta kyllä Kertut on minusta kauniimmat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sude, taidan kallistua sinun kanssasi samalle linjalle.

      Poista
  2. Kauniita sukkia! Juuri viime viikolla muistelin äitiä, joka kutoi sukkia ja kirjoneulelapasia paria viime elinvuottaan lukuunottamatta. Sukat ja lapaset sai jokainen neljästätoista lapsenlapsistaja sitten myös puolisonsa vähitellen ja sitten vähitellen lisääntyvät lastenlastenlapset joka joulu. Kertut Kerttu-tätini opetti äidille ja siten päätyivät tyttären blogiin ja Ullaan. Muisteluksi meni tämäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso Gnu, Kertut onkin sitten oikeasti teidän sukusukut! Kiva, kun kerroit sukkien taustan.

      Poista
  3. Upeat mallit. Nuo Kertut olen joskus minäkin tehnyt ja niitä oli kivaa neuloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enkuli, minäkin tykkään Kerrujen tekemisestä mutta myös jaloissa ne on kivat.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.