Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 28. syyskuuta 2020

Mökkireissun myssy ja patalaput

Oletan, että vuoden viimeinen mökkireissuni tuli tehtyä viime viikolla. Mies siellä kyllä käy, kunhan hirvijahti alkaa. Niillä matkoilla en ole enää viime vuosina ollut, kun tuntuu hölmöltä mennä sinne  ja istua päivät yksin kotona odottamassa, että metsästäjä kotiutuu.  Jään siis mieluummin koti-kotiin ja istun täällä! 😃 Käsitöitähän voi tehdä kummassakin paikassa. 


Nyt kerron, mitä käsitöitä tein tällä viimeisimmällä reissulla. Ruskaa tietenkin ihailin myös ja kantarelleilla herkuteltin, mutta niistä ei sen enempää.


Pinkki sytomyssy ilman ohjetta tehty

Lanka Novitan Cotton Soft, jonka menekki oli 44 g

Silmukkamäärää en pannut muistiini, puikkokoot muistaakseni 2.5 ja 3 mm.


Myssyn aloitin jo kotona tekemällä resoriosan valmiiksi ennen matkaa. Sopivasti myssy valmistui menomatkalla muutamaa kilometriä ennen perille pääsyä. Totesin tämän olevankin hyvä tapa, taidan tehdä samoin muulloinkin. Olen nimittäin huomannut, että myssyjen teko on oikeastaan mukavampi matkakäsityö kuin sukat, joita aiemmnín tikutin autossa. On helpompaa kutoa autossa myssyä yhdellä pyöröpuikolla kuin viidellä sukkapuikolla. Minähän tykkään kutoa sukat vanhanaikaisesti sukkapuikoilla.


Mökillä aloitin kaksikertaisten patalappujen virkkaamisen.Tytär toivoi patalappuja antaakseen ne lahjaksi eräälle ystävälleen.  Keräsin jo kotona valmiiksi jämälankoja, kaikkein pienimmätkin nyttöset ja lisäksi hiukan isompia. Viimeinen patalapuista valmistui kuitenkin vasta paluun jälkeen kotona.


Neljä virkattua patalappua, kaksi pienempää kooltaan 17x17 cm  ja isommat 18x19 cm

Langanmenekki yhteensä 234 g  erilaisia jämälankoja

Virkkuukoukku 4 mm.


Nämä ovat mielestäni kaksinkertaisina mainioita patalappuja suojaamaan käsiä kuumuudelta. Olen tehnyt näitä aiemminkin ja jopa laatinut ohjeen itseni lisäksi myös muiden käyttöön. Se löytyy täältä.


Ylemmässä kuvassa on patalappujen aloituspuoli ja tässä alemmassa sitten se lopetuspuoli, Niistä näkee, miten raidat ovat muodostuneet. Tein yhdellä värillä kerrallaan enintään hiukan reilun kerroksen ja sitten vaihdoin väriä. Lyhyet langanpätkät virkkasin kokonaan ja sen jälkeen joku sopiva väri jatkoksi. On kiva asetella lankoja, joskus vaikka keskenään riiteleviä värejä vierekkäin tai peräkkäin, mutta kun ne jäävät sinne muiden sekaan, niin "riita häviää".

Nyt sitten jatkuu sukkien teko, siis se lempparikäsityöni.4 kommenttia:

 1. Kivan näköinen myssy ja patalaputkin. Minä myös tykkään tehdä noita jämälappuja. Paljon olen niitä tehnyt,mutta yhtään ainoata ei ole itsellä. Onko se yhä niin,että suutarin lapset ovat ilman kenkiä=) Kivoja syyspäiviä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intsu, sama minullakin, että monia tällaisiakin lappuja olen tehnyt, mutta ainoat itselle tehdyt laput ovat aikoinaan huovuttamalla tekemäni laput mökillä. Johtuneko sitten niistä "suutarin lapsen olemattomista kengistä". 🤣 Sinullekin oikein hyvää syksyä!

   Poista
 2. Jämälangoista tehdyt patalaput on kivat. Joskus teen vielä niitä. Nyt on melko kasa joululahjasukkia jonossa ja muutamat junasukat tilauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intsu, sinullakin taitaa olla jämälankoja ainakin muutamaan lappuun! 😆

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.