Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 1. marraskuuta 2021

Sukat levein raidoin

 Marraskuu alkoi tänään sumuisena liki +8 asteen lämmössä. Aamulla tihkuttu hiukan vettä, mutta ei sitä mielestäni voi sateeksi sanoa. Talvesta ei siis ole vielä selviä merkkejä, mutta kyllähän se tulee jossain vaiheessa, sitähän ei voi välttää. Siksi tarvitaan lämpöisiä vaatteita. Villaisia, sehän lämmittää mukavasti. Niinpä tikutin lokakuun viimeisinä päivinä sukat jonkun jalkoja lämmittämään.



Raitasukat levein raidoin, koko 39, varsi 19 cm kantalapun yläreunasta mitattuna

Langat Novitan 7veikkaa neljää väriä, joiden menekki yhteensä 108 g, 

Raidat 12 kerrosta korkeita, yhteen raitaan meni lankaa/ 6 g

Silmukoita 48-44, puikot 3.5 mm.




Hyvin istuvat sukat jaloissani, mutta eivät ne jää itselleni. Todennäköisesti menevät hyväntekeväisyyteen, mutta vielä ei ole tiedossa, mitä kautta.


Sain eilen ystävältäni ajankohtaan sopivan värssyn ja jaan sen nyt täällä.


Kevättä odottelen jo!

6 kommenttia:

  1. Kauniit skat levein raidoin. Olen tehnyt myös useammat. Pienemmätkin kerät sopivat tähän työhön.
    Talvi tulee ja usein olen huomannut, että tässä vaiheessa mua paleltaa ja on melkein saman verran vaatteita päällä kuin myöhemmin talvella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso Gnu, kiva näitä sukkia oli tehdä. Miellyttävät edelleen omaa silmääni.
      Minä totesin jo vuoden verran sitten, että palelen entistä herkemmin, vaikka olen ainaollut "lämminverinen". Ikääntymisen syyksi minä sen panen. Ehkä pääsen pian tekemään itselle villapuseroita ja -takkeja. 🤣

      Poista
  2. Tämmöiset leveäraitaiset ovatkin kauniit ja hyvin olet värejä yhditellyt. Ensikuun jälkeen onkin jo Tammikuu ja voimme ruveta odottelemaan kevättä ja kesää. Juhlitaan nyt siinä välissä ensin joulu pois, jookos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sude, kyllä juhlitaan joulua vaikkakin pienimuotoisesti. Minä odottelen joulua siitä syystä, kun sen jälkeen voi odottaa kevättä ja kesää. 😊

      Poista
  3. Kiitos kuvasta ja tarkoista ohjeista. Minulla on useampi 7-veikkajämäkerä ja nyt sain hyvän idean mihin ne upottaa. Nuo kertomasi grammamäärät auttavat siinä tosi paljon. Kysyisin vielä silmukkaluvuista: kun kirjoitit 48-44 niin tarkoitatko, että varressa 48 s ja jalkaterässä 44?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puikko, koukku ja ompelukone, no sittenhän tämä sukkamalli sopii sinulle oikein hyvin. Aivan oikein tulkitsit nuo silmukkamäärät, siis varressa 48 s ja terässä sitten 44. Minua ilahduttaa, kun huomaan toistenkin hyötyvän muistiin pannemistani merkinnöistä. 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.