Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 28. lokakuuta 2021

Pientä lämmintä talven varalle

Harmaana lokakuun päivänä tervehdys sinulle lukijani! Sumu kostuttaa kaiken, mutta väliin sataa vettäkin reilusti. Oli meillä luntakin ihan mukavasti viikon päivät sitten, mutta pianhan se suli pois, kun sataa vettä ja mittari on plusasteilla. On siis hyvä syy olla sisällä käsityön kanssa. Tosin käsityöni ovat pieniä, mutta jotain sentään on valmistunut.


Vauvan lapaset ja sukat kirjoneulekuviolla

Langat valkoinen Gjestal Maijaa  ja turkoosi Viking Garn Alpaca Storm, joiden menekki yhteensä 56 g


Muuten tein sukat ja lapaset ilman ohjetta, mutta kirjoneuleeseen otin mallia täältä, mutta hiukan muunnellen.


Ja kun turkoosia lankaa jäi pieni keränen, otin sille pariksi samanvahvuista vyötteetontä lankaa väriltään vaalea beige ja niin valmistui kahdet pienet lapaset, joihin langan menekki oli yhteensä 43 g.
Minulla oli pyörinyt pitkään kaksi pientä kerää liukuvärjättyä lankaa ja vielä pienempi nöttönen ruskeaa lankaa, joiden värit sopivat mielestäni yhteen. Nimistä ei mitään tietoa, mutta muistelen niiden olevan joistakin vanhoista sukista jääneitä jämiä. Päätin, että keräset voisi muuttaa sukiksi ja aloin toimeen.


Syntyi minivartiset sukat koko 37.
Langanmenekki jämälankoja yhteesä 28 g, silmukoiden määrää en kirjannut muistiin, mutta 2.5 mm:n sukkiksilla mentin.

Varret aloitin sillä yksivärisellä langalla, jota riitti vain pariin kerrokseen. Varren resorin ja tiimalaikantapään kudoin yhdellä langalla siitä isoimmasta kerästä ja teräosaan sitten kaksi kerrosta vuorollaan molempia kirjavia lankoja.Valitettavasti niitä liukuvärjättyjä lankoja jäi vieläkin pienet keräset, niille pitäisi löytyä sopiva käyttö vai nakkaisinkohan roskikseen.


Hyvää loppukuuta ja pian alkavaa marraskuuta! Jokohan sitten alkaa talvi. 👍

6 kommenttia:

 1. Nämähän nyt vallan somat vauvan asusteet ovat. Äläkä heitä hyviä lankoja roskikseen, voihan niitä käyttää vaikka patalappuihin jos ei muuta keksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, onkohan se niin, että meistä äideistä vauvojen vaatteet ovat niin hellyttäviä siksi, kun vauvatkin ovat niin söpöjä! 😍 Vielä ne langanloput ovat jossain tallessa ja ehkä unohtuvat sinne ja löydän sitten joskus. 🤣

   Poista
 2. Taas olet saanut paljon aikaan. Hienoa. Minäkin sanoisin, että älä heitä lankoja pois. Kyllä ne johonkin saa upotettua tai jos ei neuleeseen, niin niillä voi täyttää jotain täytettävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikko, koukku ja ompelukone, montahan näitä on, mutta pieniä kooltaan. 😊 Yleensä olen säilyttänyt kaikki jämälangat, mutta nyt harkitsen asiaa.

   Poista
 3. Suloisia lapasia/tumppuja ja sukat! On aina jotenkin riemastuttavaa, kun jämälankoja saa käytettyä johonkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, totta haastat, on todella ihana tunne, kun saa jämälankoja käytettyä loppuun. 😊

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.