Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 8. lokakuuta 2021

Sukat kolmosille

 

Tuttavapiiriimme kuuluu leikki-ikäset kolmoset, jotka ovat muutamia kertoja vierailleet meilläkin. Ensimmäisen kerran virpojina. Suloisia, eloisia pian viisivuotiaita, kaksi poikaa ja tyttö.

Nyt sain kunnian tehdä heille sukat. Äiti toi kaksi kerää lankaa, joista aloitin, ensin pojille ja sitten tyttärelle hieman tyttömäisemmän mallin.

Tässä sukat näytillä vanhoille pehmoleluille, joilla nämäkin lapsivieraat leikkivät meillä käydessään. Olemme tallettaneet joitakin lastemme leluja ja niitä tarjotaan aina lapsivieraiden käyttöön. Lelut ovat peräisin 1970- ja 1980-luvuilta, mutta hyvin tuntuvat kelpaavan nykylastenkin leikkeihin.


Kahdet lasten sukat kokoa 30, varsi 11 cm korkea kantalapun yläreunasta mitattuna

Langat Novitan Nallea, menekki 50 g ja 49 g

Silmukoita 48, puikot 2.5 mm.

Ihan perussukat, varsi ja terän päällys 1 nurin 1 oikein takareunasta -neulosta.

Kun värit ovat samat, mutta raidoitus eri järjestyksessä, lapset tunnistavat omansa helposti, jos haluavat pitää sukkia ominaan.


Sitten tyttären sukat kirjoneulevarrella, näissäkin koko 30 ja varsi 11 cm

Langat Gjestal Maijaa, menekki yhteensä 55 g

Silmukoita 44, puikot 2.5 mm.

Tyttärelle tein hiukan tyttömäisemmät sukat, kuten äidin kanssa sovittiin. Pinkki on kuulemma neidon lempiväri, mutta sitä ei langoistani löytynyt, joten valitsin nuo kaksi punaisen sävyä kuvioihin.


Syksy etenee suhteellisen lämpimänä. Muutamat yksittäiset kukat kukkivat vielä pihassamme, esim. nänä orvokit, joiden siemenet ovat tuohon portaan viereen itsekseen lennähtäneet ja siinä kukkineet meille syksyn iloksi. Puiden lehdet alkavat olla karisseet melkein kokonaan ja ruskan värit vaalenevat.


Antoisaa syksyä kaikille!

10 kommenttia:

 1. Just kivat perussukat, parhaita. Ja tottakai tytölle vähän romantiikkaa mukaan. Orvokit on sitkeitä, pienistä asfaltin raoistakin tulevat ja kukkivat kauniisti ihan kaupungillakin. Mulla vielä samettikukat kukkii ja yksi pelargonia on vielä tehnyt nuppurypäleenkin. Tuskin aukeaa mutta annan olla tuossa ja katson kuin käy.

  VastaaPoista
 2. KristiinaS. orvokit ovat tosi sitkeitä ja kestävät melko kylmääkin paleltumatta. Vaikka ei täälläkään ole vielä ollut kylmiä öitä, oisko parina yönä käynyt hieman alle nollan. Minulla lehtikaktukset innostuivat kukkimaan ja yhtä aikaa: kaksi punaista parhaillaan kukassa ja valkoinen availee nuppujaan. Onkin mennyt kai jo pari vuotta niiden kukkimatta ainakaan kunnolla, mutta nyt innostuivat yhtä aikaa.

  VastaaPoista
 3. Äiti;lehtikaktuksilla on ollut koronakaranteeni, kun kerran parin vuoden tauon jälkeen ovat alkaneet kukkia. Kiitän upeista sukista jo nyt saajien puolesta ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katinka, seköhän se korona piti kaktukset levossa! 😀 Kiitos kiitoksista tätäkin kautta! 🥰

   Poista
 4. Kauniita sukkia. Kiva , kun vähän erilaiset pojilla. Meilläkin pihassa on orvokin kukkia siellä täällä itse kylväytyneenä. Kivoja yllätyksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, samaten meillä orvokit yllättävät siellä sun täällä! 🥰 Niitä on ilo katsella. Onneksi meidän ruohonleikkaja (mies) kiertää ne vaikka keskellä nurmea. 👍

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Enkuli, minäkin toivon, että lapset tykkäävät näistä. 😏 Sukat odottavat vielä täällä meillä.

   Poista
 6. Kiva idea laittaa raidoitukset päinvastoin. Eivät mene sekaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikko, koukku ja ompelukone, ja juuri noilla ajatuksilla tyttäreni valitsi nämä mallit, minä vain toteutin ne. 😊

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.