Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 23. tammikuuta 2022

Tammikuun villaisia

 

Taas on viikko vierähtänyt edellisestä postauksestani. Nopeasti aika kuluu vaikka varsinkaan näin korona-aikana ei ole mitään erityistä tapahtunutkaan. Ihan vaan arkista kotitouhua. Mutta onneksi ovat nämä käsityöt, joiden parissa viihdyn hyvin. Yhden myssyn ja kolme sukkaa olen nyt saanut valmiiksi.


Ensin valmistui tämä perusmyssy aikuisen kokoa

Lanka on vyötteetön villalanka, menekki 53 g ja 5.5 mm:n puikoilla mentiin.

Langan olen muistaakseni saanut lankalahjoituksena muutama vuosi sitten. Yksi iso kerä, mutta mitä siitä tekisin. Lopulta päätin tehdä myssyn, jonka lahjoitan jonnekin.


Seuraavaksi yksi pitsitohveli tyttärelle Dropsin ohjetta mukaillen
Lanka 7veikkaa, menekki 32 g

Tällä ohjeella olen tehnyt aiemminkin tossuja. Tyttäremme on ihastunut näihin ja hänellä onkin niitä useampi pari. Ja nyt sai lisää.


Kuten olen aiemminkin maininnut, tyttärellämme todettiin viime vuonna vakava sairaus, josta seurasi myös vahva turvotus toiseen jalkaan. Eikä jalka mahdu entisiin tossuihin, joita tytär niin mielellään käyttää. Niinpä päätettiin, että teen yhden isomman tossun turvonneeseen jalkaan ja toisessa jalassa käytetään niitä entsisiä.


Voi kai sanoa, että tämä tossu on mittatilaustyötä. Vaikka jo alussa mittailin ja laskin silmukkamääriä, jouduin purkamaan tekeleeni osittain kolmekin kertaa, että sain aikaan sopivasti istuvan sukan. Mutta nopeastihan tällainen valmistuu ja nyt se on lämmittänyt tyttären jalkaa reilun viikon.

Seuraavaksi tein sukulaistyttöselle kirjoneulesukat  JonttuMyssyn kaavioita hyödyntäen. Terän pituus 18.5 cm ja varren korkeus 14.5 cm

Langat Novitan Nallea ja Gjestalin Maijaa, menekki yhteenä 67 g

Silmukoita 44-40, puikot 3 mm.


Eipä tässä muuta, toivota kaikille hyvää tammikuun loppua. Pian se alkaa kevätaikakin. Voikaa hyvin ja pysykää terveinä!

4 kommenttia:

 1. On se hienoa, että äiti jaksaa sovittaa ja tehdä sopivan tossun turvonneeseen jalkaan ja lämmittämään jalkaa ja mieltä.<3
  On ne päivät jo pidentyneet ja tänään oli täällä nollakeli ja lenkillä ei ollut kiukasta.
  Hyvää tammikuun loppua ja helmikuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, eikö se ole vähän niin kuin äitien tyyliä tuollainen.😉
   Päivät ovat todella jo pidentyneet, kunhan saataisiin vielä aurinkokin esille kunnolla.

   Poista
 2. Kivoja värejä sekä töppösissä että sukissa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.