Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 6. tammikuuta 2022

Vuoden 2021 käsitöitäni

 


Vuosi vaihtui jo muutama päivä sitten. Ja kuten tapoihini on kuulunut, teen taas katsauksen viime vuoden aikana valmistuneisiin käsitöihin. 

Aivan ensimmäiseksi haluan kuitenkin kiittää kaikkia Lankapirtissä poikenneita ja erityisesti kommentin jättäneitä, sillä ilman niitä olisi bloggaaminen kovin yksinäistä puuhaa. Kiitos myös muille käsityöblogien pitäjille monista kivoista ideoista ja ohjeista, joilla olen voinut rikastuttaa käsitöitäni. On ihanaa, kun olette olemassa! Tosin on viime aikoina huomattu, että monissa blogeissa postaukset harvenevat tai jopa loppuvat. Monet bloggaajat ovat vaihtaneet esim. bodcasteihin.

Käsityöt ovat intohimoni, kuten olen tainnut täällä sanoa ennenkin.! Niitä teen melkein joka päivä. Enimmäkseen kilkuttelen puikkoja tai virkkuukoukkua, siis kudon tai virkkaan. Kirjaan tänne Lankapirttiin valmiiksi saamani käsityöt kuvien kera. Vuoden vaihtuessa uuteen teen katsauksen, mitä olen saanut päättyneenä vuonna valmiiksi. On kiva nähdä ja muistella niiden tekoa. Mutta nyt  asiaan.  Aloitan taas sukista, kun niitä on lukumäärältään eniten. Ja jatkan siitä muilla. Erilaisia sukkia tein 44 paria. (HOX! kuvissa ei ole aivan kaikki työni)


Päähineitä tein kaikkiaan 40, joista...


... sytomyssyjä 28 ja...


... ja muita myssyjä ja pantoja 12


Käsineitä 19 paria, ranteenlämmittimiä eniten ja sitten erilaisia lapasia


Patalappuja valmistui 9, joista yksi pariton virkattu jämälankalappu odottaa paria vieläkinKaksi torkkupeittoja, jotka molemmat tein itselleni. Ja voinpas kertoa, että ihanasti lämmittävät päivätorkuilla. No en kyllä nuku silloin, mutta luen tai ratkon ristikoita pitkälläni sängyllä. Ja siinä kaipaan lämmikettä jaloille ja ranteisiin kämmekkäät.


Ja hännänhuippuna  tulee kauluri, joka lämmittää tuttavaperheen herrahenkilön kaulaa näillä pakkasilla (nyt mittarissa -19)

Lankaa kului yllämainittuihin töihin  yhteensä  10,396 kiloa.  Jo usean vuoden ajan seurasin langanmenekkiäni kirjaamalla käyttämäni langan lisäksi myös hankitun langan painon muistiin. Tavoitteeni oli vähentää  liian suureksi paisuutta lankavarastoani. Viime vuonnakin aloitin sen, mutta perheessä ilmenneen vakavan sairauden takia langankirjaaminen ei enää tuntunut tärkeältä enkä en enää seurannut hankitun langan osuutta.  Mutta valmistuneiden töiden langat sentään kirjasin.

Sytomyssyily on kuuluneet jo yli kymmenen vuotta kiinteästi käsityöelämääni ja hiukan myös muuhunkin elämääni. Pariin vuoteen en ole enää ollut aktiivisena toimijana muutoin kuin itse tehnyt sytomyssyjä ja muita lämmittimiä syöpäpotilaille. Samalla olen innostanut kotikuntani Asukastuvan käsityökerholaisia osallistumaan keräykseen.
                        

Tästä jatketaan eteen päin entisin tavoin, ainakaan tiedossa ei ole mitään muutosta tai uusia tuulia. Poikkeahan taas tänne Lankapirttiin!

8 kommenttia:

 1. Upea saldo vuodelta 2021. Valtavasti olet saanut aikaan - hienoa! Minulla on puuvillalankoja yhden isokokoisen kenkälaatikon verran. Niistä voisi tehdä sytomyssyjä. Voi kun on niin paljon kaikkea, mitä huvittaisi tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Puikoillanikin! Käsityöt ovat niin mukavia, että niitä on aivan pakko tehdä. Ainakin minun. 🤗 Suosittelen sytomyssyjen tekoa! Ne valmistuvat pian ja on monenlaisia vaihtoehtoja. 👍

   Poista
 2. Voi että miten kauniita neuleita olet tehnyt. Peittojen lämpö oikein huokuu. Nautinnollista käsityövuotta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, TeSa! Ja sinullekin hyvää alkanutta vuotta!

   Poista
 3. Melkoinen määrä neuleita ja aika kasa lankaa on kulunut. Tuo määrä lankaa on aika monta kassillista. ;) Tuplalapasiakin monet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, pitäisikin punnita, paljonko kassillinen lankaa painaa. Tuplalapasia tietenkin, niistä niin tykätään ja niitä on kuiva tehdä.

   Poista
 4. Olet ahkeroinut paljon kauniita käsitöitä totuttuun tapaan. Kiva oli vierailla täällä pitkästä aikaa. Käsityöniloa myös vuoteen 2022.

  VastaaPoista
 5. Seijasisko, kiva kun vierailit taas täällä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.