Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 19. helmikuuta 2022

Myssyjä

Viime päivinä olen tehnyt kasan erilaisia myssyjä. Reilu viikko sitten esittelin pari sytomyssyä, jotka olin tehnyt kässäkerhomme saamasta lankalahjoituksesta. Ja nyt ne loputkin langat ovat muuttuneet myssyiksi. Jonkin verran olen kyllä käyttänyt näihin omankin varastoni lankoja.

Yhteensä erilaisia myssyjä on seitsemän. Kaikki ovat ihan perusmyssyjä ja olen tehnyt ne ilman ohjetta omien ideoideni ja lankojen mukaan. En kirjannut myssyjä muistiin valmistumisen mukaan. Kuvittelin muistavani kaiken, mutta sehän ei pitänyt paikkaansa. Niinpä kuvasin myssyt pareittain paitsi tuon pienimmän. Ja punnitsin ne kaikki kerralla.


Hempeitä okraan vivahtavia värejäPunaista sinisin raidoin ja vihertävään vivahtavaa ruskeaa (kuva ei kerro totuutta)


Sinistä jatkettuna beigellä


Ja lopuksi se pienin myssy, joka taitaa olla liian pieni aikuisen sytomyssyksi, joten se päätynee jollekin pikkutytölle esim. Oulun Hopen kautta.

Lankaa näihin kului yhteensä 270 g ja ovat malliltaan siis aivan perusmyssyjä kaikki.


Koko Suomi on tainnut saada ylenmäärin lunta, niin mekin täällä Oulun kupeessa. Olemme asuneet täällä 14 vuotta eikä sinä aikana ole muistimme mukaan ollut näin paljon lunta. Ja lisäähän on luvassa, joten miehelle riittää lumitöitä. Onneksi pihamme on sen kokoinen, että vielä tänne mahtuu. 


Tämän kuvan nappasin tänään hämäränä päivänä ikkunastamme.


Mutta pian meillä kevään aurinkoiset päivät ja sitten tulee kesä! 😍

8 kommenttia:

 1. Olet kyllä ollut ahkerana ja taas on valmistunut ihania ja päähän niin mukavasti sopivia myssyjä, ihailen taitoasi. Joo-o lunta on tullut, sanoisinpa että jo ihan riittävästi, mutta lisää on luppeissa sääennusteen mukaan. Me on jouduttu siihen tilanteeseen, että olemme ulkoistaneet lumitöiden teon. Olemme todella tyytyväisiä tekijään. Tällainen tilanne on tullut vastaan ja pakkohan se on hyväksyä, tai sitten on alettava miettimään muuttoa osakehuoneistoon ja siihen ei vielä olla henkisesti valmiita. Urheilua seuratessa olen muutamat polvisukat saanut tehtyä, ja kun nämä kisat on nyt ohitse, kangaspuut odottavat! Mukavaa talvea sinne teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankuritar, samaa mieltä täälläkin ollaan lumen määrästä. Meillä mies vielä jaksaa tehdä lumityöt, mutta tosi asia on, että ikä alkaa jo painaa. Kerrostaloon ei vielä haluta muuttaa, mutta varmaan sekin tulee jossain vaiheessa vastaan, jos elonpäiviä riittää.
   Teillekin sinne mukavaa lopputalvea ja alkavaa kevättä!

   Poista
 2. Hienoja myssyjä ovat kaikki. Jännä, miten pienellä keinolla saa näyttävää - ja tarkoitan nyt nurjia kerroksia ylimmäisen kuvan myssyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikoillanikin, muutama nurja raita elävöittää minustakin sileää neulosta. Käytän sitä tapaa melko usein varsinkin myssyissä.

   Poista
 3. Kauniita myssyjä. Olet kyllä ahkera. Meillä täällä Nurmeksessa on 86 cm lunta. Ukko mittasi umpihangesta. Auratut penkat ovat valtavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkuli, meillä ei ole mitattu lumen korkeutta, mutta varmaan on liki samat lukemat kuin sielläkin. Ajoteiden vierustat pursuvat lunta, kun penkkoja ei ehditä kuljettaa pois. Hyvä kun saavat aurattua ajotiet.

   Poista
 4. Hei Matleena!
  Käännyn puoleesi lankaongelmassani koska olet neulontaguru. Olisiko sinun lankavarastoissasi 7 Veljestä lankaa nro 160, farkku? Ja raaskisitko myydä? Kollegamme jää eläkkeelle ensi syksynä ja päätimme virkata hänelle isoäidinneliöistä torkkupeiton. Reunalangaksi valikoitui tuo väri, mutta meillä valitettavasti ei omissa varastoissamme ollutkaan sitä riittävästi. Ja tuota väriä ei löydy enää kaupoistakaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Willenmiina, hieno idea tehdä eläköityvälle kolleegalle lahjaksi torkkupeitto. Mutta valitettavasti en voi auttaa, sillä tuota väriä ei lankavarastossani löydy ollenkaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.