Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 9. helmikuuta 2022

Kettutuplat kettufanille

Minulla on ollut ilo tehdä eräälle pienelle pojalle jo aiemmin kahdet kettusukat. Kahdet siksi, kun ne ekat jäivät pieniksi eikä hän halunnut muita sukkia jalkaansa. Niinpä keksin aivan itse, että varmaan hän ilahtuisi myös kettulapasista ja nyt ne ovat matkalla tuonne eteläiseen Suomeen, jossa pojan perhe asustaa.


 Tuplalapset kettukuviolla oman ohjeeni mukaan

Langat  Novitan lankoja: Nalle vaalean harmaana ja Woolly Wood oranssinruskeana (70 % modaali, 30 % merinovilla), joiden menekki yhteensä 50 g.

Kettukuvio on nyt erilainen, pienempi kuin sukissa. Kaavio löytyi netistä taas kuten moni muukin käyttämäni kaavio. Ensin kokeilin toista kaaviota, mutta se osoittautui liian isoksi ja alku päätyi purkuun. Silmien ja suun mustat "silmukat" tein lopuksi valmiisiin lapasiin silmukoita jäljentäen.

Woolly Wood oli minulle ennestään tuntematon lanka, mutta mukavalta se tuntui kutoa. Tosin paikoin jäi säepuoliksi löyhän kierteisyyden takia, Ja valmiissa työssä pinta on ihanan pehmeä.



Ja kun nämä ovat tuplalapaset, niin pitäähän minun näyttää se toinenkin puoli.



Edellisessä postauksessa esittelin raitamyssyä, jonka olin tehnyt lahjaksi saadusta langasta. Kerästä jäi lankaa melkein myssyn verran ja niinpä etsiskelin lisää sopivia värejä käypää lankaa. Ja tässä näet lopputuloksen.

Sytomyssy jämälangoista, tehty omaan tapaani ilman ohjetta, langanmenekki 52 g.


Tässä molemmat myssyt, joissa samat värit mutta eri järjestyksessä.


Ja tässä alla näet Kässäkerhomme muiden jäsenten tänä talvena tekemät myssyt ja sukat. OYS:n sytomyssykeräykseen.



Vein kaikki nämä ja omat tekeleeni maanantaina Oulun Lankamaailmaan, josta Seijasisko hakee ne muistaakseni huomenna ja toimitta OYS:iin perinteisen Ystävänpäiväkeräyksen merkeissä.



15 kommenttia:

  1. Ihan varmasti pieni on iloinen lapasistaan! Ihan voin mielessäni nähdä ilon ja hihkun kun lapaset paljastuvat.
    Myssyjä, myssyjä . . siellä vaan jaksetaan. Hienoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KristiinaS, samoin minä voin kuvitella pojan riemun. 😀 Vielä on jaksettu sytomyssyillä, mutta alkaa jo painaa hiukan. Vaikka olenhan minä jo vähentänyt osallistumistani pari vuotta sitten, kun sairastuin. Mutta kutoa ja virkata niitä jaksan vielä.

      Poista
  2. Huiput nuo tuplalapaset. Pakko kokeilla joskus osaisinko. Olet kyllä ahkera.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enkuli, kyllä sinäkin osaat, ei muuta kuin tekemään.

      Poista
  3. Oi miten ihanat kettulapaset.😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sude, pienelle pojalle pitää olla ihanat lapaset. 😀

      Poista
  4. On siinä myssy poikineen. Aivan ihanat ovat nuo kettulapaset. Kyllä minun on pakko yrittää tuota harjoitella - kunhan saan nuo päälle kaatuvat pois alta ensin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puikoillanikin, eipä sitten muuta kuin tekemään tuplalapasia, kunhan kiireet on ohi. 😄

      Poista
  5. Kivat kettulapaset. Ne yhdet tuplalapaset, jotka joskus tein yhdelle lapsenlapselle. Hänestä oli kiva pitää niitä eripäin käsissä. Hän oikein odotti, että ihmiset sanovat hänellä olevan eri pariset lapaset. Sitten pääsi näyttämään lapasparin molempia puolia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso Gnu, samoin ovat monet muutkin lapset tehneet tuplalapasten kanssa. Niin tekivät jo ensimmäiset tekemäni tuplalapaset saaneet kaksostytötkin😀.

      Poista
  6. Pieni poika on varmasti iloinen saadessaan nuo kettulapaset käsiinsä 🦊
    Ja kauniita myssyjä on sinulla ja kässäkerhossanne valmistunut. Minullakin valmistui viime vuonna muutama sytomyssy,ja lisää meinaan tehdä, kunhan kaivan taas puuvillalangat esiin. Hyvää alkavaa kevättä ❄️🌞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ailari, sisäinen pakko ajaa minut aina vähän väliä tekemään sytomyssyjä ja samalla houkuttelen kässäkerholaisiakin mukaan. 😉

      Poista
  7. Kettu-lapaset ovat ihanat <3 Ne ilahduttavat käyttäjäänsä ja kaikkia, jotka näkevät kegut lapasissa. Ovat sellaiset hyvän mielen lapaset <3 Ja entäpä nuo sytomyssyt! Ne tuovat hyvää mieltä ja ovat tarpeen sytostaattihoidoissa oleville. Sinä ja kässäkerholaiset olett ihania ja sydämellisiä ihmisiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarja K, on totta, että kettukuvio niin lapasissa kuin muissakin asusteissa synnyttää hyvää mieltä. Samoin nuo sytomyssytkin. Ja niin ne ilahduttavat tekijääkin.

      Poista
  8. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.