Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 19. kesäkuuta 2022

Lisää sukkia

Taas olen tikutellut sukkia. Ihan minua ihmetyttää, miksi aina aloitan uudet sukat, kun edelliset valmistuvat. Itsekseni jo mietin, pitäisikö Lankapirtti nimetä uudestaan Sukkapirtiksi! 😂

Ainahan minä olen tykännyt sukkien teosta, mutta silti välillä tehnyt muutakin. Periaatteeni käsitöiden suhteen on, että niin kauan kuin se tuntuu mukavalta, teen niitä. Miksenpä voisi myös tässäkin asiassa noudattaa periaatettani, siis teen sukkia niin kauan kuin huvittaa. Käyttäjiähän löytyy, jos ei omasta perheestä tai läheisistä, niin hyväntekeväisyyskeräyksiin aina mahtuu muutama sukkapari. Mutta suoranaiseen tilaustuotantoon en ala, sekin on periaatteeni edelleen. (Tutut ja ystävät ovat tämän ulkopuolella.)Nyt on valmiina kolmet sukat ja seuraavat taas puikoilla.


Näistä ensimmäisenä valmistuivat siksaksukat kokoa 38, varsi 19 cm kantalapun reunasta mitattuna

Langat Novitan 7veljestä ja menekki yhteensä  126 g

Silmukoita työssä 48, puikot 3.5 mmEdelliset samalla ohjeella tehdyt sukat valmistuivat pari kuukautta sitten, niiden värivalinnassa onnistuin mielestäni paremmin. Seuraavaksi raitasukat ilman ohjetta, kokoa 39, varsi 18.5 cm ja varsi 18.5 cm kantalapun reunasta mitattuna
Lankana Novitan 7veljestä, joiden menekki yhteensä 116 g
Silmukoita 52, puikot 3.5 mm


Oman silmän mukaan raidoitin sukkien varret kolmesta eri väristä, kaikki avattuja keriä. Kerroksia 1, 2, 3 tai 4, joita vaihtelin makuni mukaan työn edetessä.

Lopuksi hieman pienemmät raitasukat, koko 38, kantalapun reunasta mitattuna varren korkeus on 11 cm

Langat Gjestal Maijaa (tumman sininen, beige ja oranssi), joiden menekki yhteensä 66 g

Silmukoita työssä 52, puikot 3 mm:n sukkikset.  

Näitä viimeisiä tehdessä oli suunnitelmana hiukan pienemmät sukat, ehkä 35-36 kokoa, mutta isommat niistä tuli. Eiköhän niillekin löydy jostain käyttäjä.


Ihmettelen muuten tätä bloggeria, kun se tekee erikorkuisia rivivälejä: toisinaan matalampia ja toisinaan niin korkeita, että kävisi mielestäni kappaliden vaihtoväliksi. Olen yrittänyt löytää tavan hallita jakoja, onnistumatta. Onkohan muilla sama ongelma ja onko joku ehkä perillä asiasta. Neuvo minua, jos hallitset jujun.
13 kommenttia:

 1. Pakko sanoa, että kyllä sinulla on ahkerat kädet. Upeita sukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkuli, en sanoisi itseäni ahkerksi, mutta kivaa jaksaa tehdä aina. 😄

   Poista
 2. Juu-ei, kummallinen rivijako kyllä on, ei sille voi mitään. Joskus poistan, siis deletellä siitä kohdasta missä on iso väli, joskus se toimii ja tulee ns. normaali väli ja joskus taas poistuu liikaa tyhjää ja menee ihan kiinni edelliseen riviin tai kuvaan. Muutakin kummallista on muuttunut, kuten tämä kommentointi. Aina ei onnistu tämäkään ja tuleeko nimellä vaiko ei, ja millä nimellä.

  VastaaPoista
 3. No niin, tuo tuli anonyyminä, KristiinaS täällä kuitenkin kirjoitteli. Nyt piti nimi antaa erikseen ja ei siihen tullut sitä mun blogia lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, lohdullista kuulla, että sinäkin koet samanlaisia kiusoja.
   Minä olen muuten huomannut, että nimeni tulee kommenttiin suoraan, kun olen ensi avannut nimelläni blogini. Muuten tulee mitä sattuu.

   Poista
 4. Kivoja sukkia taas. Sukkia on minustakin kiva neuloa ja nuo puserot (joita jälkikasvu toivoo) valmistuvat hitaasti ja välillä on mietittävä jne. Sukka soljuu yleensä itsekseen etenpäin ja ajatukset saavat vaeltaa muualla.
  Joo on samoja ongelmia bloggerin kanssa. Joskus jos kopio tekstin muualta, blogger tekee tekstin pohjan eriväriseksi. Näillä nyt mennään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, meitä sukankutojia onkin kaiken kaikkiaan aika paljon. Tiedän monen muunkin tykkäävän niiden teosta.
   Niinhän se on, että näillä eväillä mennään bloggerissa. Liekö sitten vika meissä käyttäjissä vai huonossa suunnittelussa. 😏

   Poista
 5. Tässä vallan hengästyy, kun sukkaa pukkaa tuollaisella vauhdilla. Kivoja ovat kaikki.

  VastaaPoista
 6. Melkoinen sukkapirtti täällä kyllä onkin. Siksak-sukat eivät näytä ollenkaan harmailta värikkäiden raitojen ansiosta, tykkään. Ihan oikea periaate että niin kauan kuin sukankutominen tuntuu mukavalta niin antaa mennä vaan. Ja kun ei tunnu niin kun laittaa puikot välillä jäähtymään niin kohtapa ne taas kaivaa kuitenkin esille. Lankahan ei kutomalla lopu, ainakaan minulta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eija, kommentistasi ja kannustuksestasi kutomaan sukkia! Ja tuo, ettei lanka lopu kutomalla, pitää minullakin paikkansa. Vaikka yritän tyhjentää lankavarastoani, niin aina sitä löytyy! 🤣

   Poista
 7. Oi, miten ihania sukkia! Väriyhdistelmät ovat kauniit.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.