Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 27. kesäkuuta 2022

Uutta ja tuttua


Juhannus on jo takana päin. Sääkin suosi meitä, niin upea sää oli. Ja sääsketkin, joita meillä yleensä on kauniilla säällä, pysyivät enimmäkseen loitolla. Minä istuskelin pihalla kutomassa sukkia ja nautin. Olimme kahden kesken mieheni kanssa, joten rauhallista oli, kun naapureistakin osa oli matkannut jonnekin.


Juhannuskäsityönikin eteni lämpöisessä säässä, mutta ei pääse kuitenkaan tämän päivän postaukseen.


Tällaiset sukat ovat nyt esittelyssä, siis palmikkoa ja kirjoneuletta.Ensin valmistuivat Susun palmikkosukat kokoa 39-40, varsi 16 cm kantalapun yläreunaan asti mitattuna

Lanka Novitan7veikkaa, menekki 109 g, puikot 4 mm

Ohjeen mukaan tein paitsi kantapään omana muunnelmana. Ohje julkaistiin aikoinaan Suuri Käsityö -lehdessä 10/2014.


Kesäkuun alussa muistin tämän sukkamallin ja päätin, että teen seuraavaksi sellaiset. Ja olikohan telepatiaa, kun pian Susu itse kertoi blogissaan tehneen taas tällä ohjeella sukkia. Muutamia pareja olen minäkin tehnyt jo aiemminkin.
Harmi  vaan, ettei kuvaukseni onnistunut ja punainen väri ei näytä ollenkaan oikealta eikä kuvio pääse oikeuksiinsa. Siksipä julkaisen alla uudestaan kuvan ensimmäisistä tekemistäni Susun palmikkosukistani, siitä näkyy kuvio selvänä.

Seuraavaksi kirjoneulesukat eikä niissäkään väri onnistunut. Värit ovat oikeasti punaruskeaa ja  keltaista. Varressa yläosassa punaruskea näkyy oikein, mutta nilkassa ja jalkaterässä ei.

Kirjoneulesukat koko 39, varsi 17.5 cm kantalapun yläreunasta mitattuna

Langat ruskeaa ja keltaista Novitan7veikkaa, menekki yhteensä 115 g, josta pääväriä 88 g ja kuvioväriä 27 g.

Malli löytyy Kerstin Balken kirjasta Villasukkien uudet kuviot. mutta vain mukailin sitä. Kaiken lisäksi tein virheenkin kuviossa ja huomasin sen vasta toista sukkaa kutoessani. Hetken harkittuani päätin kylmän rauhallisesti antaa virheen olla ja tein toiseenkin sukkaan samanlaisen. Hiukan kyllä ainakin omaa silmääni kiusaa tuo virhe, mutta yritän hyväksyä sen.Nyt toivotan kaikille ihana kesäsäätä ja kaikin puolin hyvää kesää!

8 kommenttia:

 1. Nätit sukat, molemmat. Hyvä ettet alkanut purkamaan vaan teit toisen samanlaisen. Kukaan muu ei virhettä edes huomaa joten ajattelepa niin että tein ohjeesta hieman muunnellun oman version ja hyvä tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, kiitos! Niin ajattelin minäkin, että virheen huomaa korkeintaan kirjoneule-ekspertti.

   Poista
 2. Hienot on sukat, sekä palmikot että kuviot. Nyt kun virhe on molemmissa sukissa, niin sehän on siellä tarkoituksella. Vähän niin kuin matematiikassa, että kahdesta miinuksesta tulee plus!
  Tuttu juttu tuo värien onnistuminen tai epäonnistuminen kuvissa. Joskus menee aivan nappiin, toisin taas ei sinne päinkään; henkimaailman juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikoillanikin, ai tuopa on minulle aivan uusi tieto, että kahdesta miinuksesta tulee plus! 🤣
   Eikö muuten olisi kiva tietää, miksi nämä kuvien värit vaihtelevat vaikka muka samalla kameralla ja samalla lailla kuvaa.

   Poista
 3. Ihanat sukat. Molemmat niin taidolla tehdyt. Ei ole pakko tehdä aina mallin mukaan. Voi ilman muuta olla omaa luovuutta mukana neuleissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkuli, monesti minä muutankin ihan tarkoituksella kaaviota, mutta tämmöinen vahinko harmittaa.

   Poista
 4. Kun Susu bloggasi nuo palmikkosukat, niin päätin tehdä myös nitä uudelleen. Pidin aikoinaan mallista. Noissa kirjoneuleissa ja joskus muissakin tulee virheitä, niin teen toisen samalla lailla. Hienoja sukkia taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, niinhän se on, että hyviä ohjeita on kiva toistaa ainaa uudestaankin, kuten näitä Susun palmikkosukkia.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.