Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 11. elokuuta 2022

Palmikkoakin joskus


Minun intoni sukkien tekemiseen tuntuu vain jatkuvan. Taas on kahdet sukat esittelyssä ja lisää tulossa puikoilla. Mietin joku aika sitten, mikä minua houkuttelee aina vaan sukkien pariin, mutta enpä keksinyt. On se melkein pakkomielle. Ja ihanaa, kun saa tehdä sitä, mitä haluaa.


 

Palmikkosukat koko 39,varsi 18.5 cm

Lanka Novitan 7veljestä, jonka menekki oli 111 g

Puikot 3.5 mm:n sukkapuikot ja silmukoita niillä 53, joista kaavioon 20.

Sukkien ohje löytyy Dropsin sivulta, sitä hiukan muokaten nämä valmistuivat.


Sukat ovat melko kapeat mutta aivan passelit kooltaan minun kaposiin jalkoihini, mutta tukevampaan jalkaan vaatisi muutamia lisäsilmukoita. Mutta näiden käyttäjä ei ole vielä tiedossa, joten ei hätää.Muistan tehneeni ainakin yhdet sukat tällä mallilla jo vuosia sitten, ehkä useammatkin. Ja edelleen malli tuntui kivalta tehdä, mutta keskittyä siihen piti, muuten joutui purkuhommiinRaitasukat kokoa 32-33, varsi 11 cm korkea

Lanka Gjestal Jannea ja menekki oli 70 g.


Nämä  valmistuivat palmikkosukkien rinnalla esim. kässäkerhomme kokoontuessa.  Paljon oli meillä kerhossa porinaa, kun edellisen kerran olimme tavanneet jo kesäkuun alkupuolella. En olisi voinut keskittyä kaavioiden tekoon, joten tällainen sukkamalli oli aivan sopiva


Niin se kesä alkaa olla lopuillaan, mutta onneksi on ennustettu vielä kesäisiä ilmoja. Niistä nautin vielä. Muistuipa mieleeni elokuun lopulla 52 vuotta sitten olleet ihanat aurinkoiset päivät. Esikoistyttäremme syntyi heinäkuussa -70 ja elokuussa sai pientä vauvaakin ulkoiluttaa keveissä pukimissa. 

4 kommenttia:

 1. Siinä ne palmikot risteilevät kuin monitasoliittymässä konsanaan. Kiva väritys raitasukissa. Sinä osaat kivasti väritellä sukkiasi. Harmaa piristää hyvin noita tummempia värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Puikoillanikin! Enpä ollut hoksannutkaan, että palmikkoni voisivat kuvata monitasoliittymää. Raitasukkia on kiva tehdä, kun saa leikitellä väreillä ja valita mieleisensä.

   Poista
 2. Palmikkosukat on kaunit. On siinä saanut silmä tarkkana katsoa, että tulee oikein. Ja taas kauniit raitasukat. Sukkia on vaan niin kiva neuloa ja kun aina löytyy vielä käyttäjiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, totta, sukkia on mukava tehdä ja niille on aina menekkiä.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.