Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 6. elokuuta 2022

Sukkia ja muistisairaalle hypisteltävää

Tänään on harmaa ja sateinen päivä ainakin näin aamusta, jolloin tätä postausta kirjoitan. Kesä alkaa taas olla loppupuolella kääntymässä syksyyn. Ja villaisia vaatteita tarvitaan taas kohta lämmittämään meitä pakkasten tultua. Minäkin olen pikku hiljaa tehnyt lähinnä sukkia lahjaksi toisille, kun omassa perheessä niitä on jo ennestään aivan riittävästi.Nyt esillä on nämä kahdet sukat, jotka valmistuvat jo heinäkuun puolellaEnsin sinivalkoiset kirjoneulesukat koko 38-39, hiljattain jostain löytämäni kaavion mukaan tehty kuvio

Langat Novitan Nallea, menekki yhteensä 80 g.


Sitten tavisraitasukat koko 34-35

Langat Novitan 7vejestälankojen  jämiä, joita kului yhteensä 90 g.


Seuraavaksi valmistuikin pitkästä aikaa muistisairaille tarkoitettuja hypisteltäviä. Tyttäremme huonekaverina on sairaalassa nainen, jolle hypisteltävää kaivattiin. Niinpä tekaisin pikaisesti yhden lonkeron ja kuinka ollakaan se sai niin suuren suosion sairaalassa, että heti perään tein toisen. Ja vasta sitten pääsin tekemään hiukan pitempää työaikaa vaativaa hypistelymuhvia.Ensinnä nämä kaksi turvalonkeroa vauvojen turvalonkeroiden ideaa noudattaen

Virkkasin nämä jämälangoista, joita kului yhteen lonkeroon 35 g , täytteenä vanua ja ensinnä valmistuneessa sisällä pieni tiuku. Toinen jäi ilman tiukua, kun en löytänyt toista. 


Sitten aloitin hypistelymuhvin teon, johon kului erilaisia jämälankoja yhteensä 80 g.

Valitsin lankoja, jotka tuntuvat käsissä erilaisilta, että hypisteltävää olisi. Erilaisia katseltavia ja tunnusteltavia kuvioita löytyy niin muhvin ulko- kuin sisäpuoleltakin.

Joskus aiemmin olen tehnyt molempia, siis niin turvalonkeroita kuin hypistelymuhvejakin, joten oli suhteellisen helppoa tehdä nämä nyt valmistuneet työt, mutta totesin, että harjoittelu olisi kyllä tarpeen, jos näitä enemmän tekisi. Mutta nyt ei ole tarvetta tiedossa.


Ja nyt sitten muihin hommiin, siis lempitöideni sukkien pariin! 🤣

4 kommenttia:

 1. Turvalonkerot sopivat siis myös muille kuin vauvoille, hieno oivallus. Hypistelymuhveja olen minäkin tehnyt, silloin kun olivat "muodissa". En tiedä vieläkö niitä otettaisiin lahjoituksena vastaan jossain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, minä uskon, että hoivakodit ja muut vastaavat paikat ottavat mielellään lahjoituksina hypistelymuhveja ja miksei myös noita aikuisten kokoisia turvalonkeroitakin. Kannattaa kysäistä, jos on intoa ja halua tehdä ja löytyy sopiva laitos.

   Poista
 2. Minäkin olen joskus tehnyt turvalonkeroita keskosille. Mielestäni Lankamaailmassa oli silloin keräys. Olisiko siellä muistisairaillekin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikoillanikin, luulen, että keskosten turvalonkeroita kerätään ainakin jossakin päin Suomea, mutta tarkemmin en osaa nyt sanoa. Facessa vaan näkyy aina silloin tällöin niistä. Itse käyn aika harvoin Lankamaailmassa nykyisin, kun sytoneuleitten toimitus OYS:iin ei ole enää minun tehtävänä.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.