Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 19. heinäkuuta 2022

Sitä sun tätä

Pikku hiljaa täällä neuleita ja virkkuitakin tehdään, mutta kuvaaminen ja niistä täällä kertominen ovat selvästi hidastuneet entisiin aikoihin verrattuna. Mutta tarkoitukseni on jatkaa bloggaamista edelleen ainakin sen verran, että kirjaan valmistuneet työni tänne muistiin. Onpahan itselläni mahdollisuus kurkata, mitä tuli tehtyä ja ehkä joku muukin katselee niitä saadakseen vinkkiä seuraavaan työhön. Ja tietenkin toivon, että seuraajiakin Lankapirtissä riittäisi vielä tulevaisuudessakin. Kaikki vakituiset ja tilapäisetkin  kävijät ovat siis tervetulleita. Ja kommenteista ilahdun erityisesti.


Nyt kerron kutomistani pienistä sukista ja aikuisten rannekkeista. Ja niiden välissä virkkaamistani isoäidin neliöistä.


Kahdet lasten sukat jämälangoista, koko lienee 27-29,

Langan menekki 27 g ja 41 g ja 3 mm:n puikoilla tikutin.


Noista sukista jääneistä langoista päätin virkata muutaman isoäidin neliön, mutta niinhän siinä kävi, että muutamaa enemmän niitä tein. Värien puutteessa katselin lankavarastoani ja poimin sieltä kaikki pienet kerät ja sain lopulta aikaan nämä 23 neliöä. Entistäkin varastoa näytti olevan mukavasti, mutta ei vielä torkkupeittoon riittävästi.Tämän verran jäi lankaa pienistä keräsistä jäljelle siemeneksi seuraavaa satsia varten. Tuohon vasemmalla olevaan nyttöseen kerin noin metrin mittaiset pätkät odottamaan patalappujen virkkausaikaa.


Ja kun pienet yllämainitut kerät olin kuluttanut, hain hiukan isompia keriä seuraavaan työhöni. Nämäkin siis jämälankoja.Kolmet kämmekkäät ja yhdet rannekkeet aikuisten kokoa, korkeus 20-22 cm

Kämmekkäät kudoin mustasta ja sinisestä Drops Fabelista, jota kului 31g-32 g yhtä paria kohden.

Sinivalkoisiin rannekkeisiin Fabelin lisäksi valkoista nimetöntä lankaa, niiden menekki yhteensä 24 g.  Korkeus 18 cm, 

Kaikissa 48-52 silmukkaa, puikot 3 mm.


Mietin tätä kirjoittaessani, miten nimeäisin peukaloaukolliset ja -aukottomat kädenlämmittimet toisistaan. Jos tiedät, kerro toki minullekin, olisi mukava tietää. Nyt kuitenkin päätin, että ainakin tässä kirjoituksessa kutsun peukaloaukollisia kämmekkäiksi ja aukottomia rannekkeiksi.


Nämä siis ovat kämmekkäät ja ...... tässä alla ovat rannekkeet. 
Näin ainakin toistaiseksi, jos en saa tai löydä "virallista" tietoa jostain,


Nämä kauniit neilikat ilahduttavat meitä täällä kotona. Jäivät tyttäreltä tänne muutaman päivän kotiloman jälkeen.10 kommenttia:

 1. Oletpa ollut taas todella ahkerana. Ihania töitä olet tehnyt

  VastaaPoista
 2. Komeita töitä. Olet taas ollut ahkera ja nopea. Mitä aiot isoäidin neliöistä koota?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikoillanikin, on itsellekin arvoitus, mitä noista neliöistä tulee ja milloin. Teen vain nyt jämälankoja vähemmäksi ja sitten joskus kokoan ne.

   Poista
 3. Kyllä ne mun mielestä just noin nimetään, aukolla ja vaikka ihan peukullakin varustettu on kämmekäs ja ilman mitään reikiä tms. on ranneke tai ranteenlämmitin, ja sitte se malli missä on sormentyngät on kynsikäs. Nyt oon nähny neulottuja sukkia missä on varteen yhdistetty tuollainen neliö, tai pidempikin osa vartta on neliöitä. Mutta sulla siis peitto tekeillä. Yhdistäminen on aika homma;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, samoilla linjoilla ollaan, noin minäkin olen arvellut. Olen nähnyt itsekin sukkia, joiden varsissa on isoäidin neliöitä, mutta en kyllä itse ole moisista kiinnostunut. Joskus olen tehnyt myssyjä, joihin laitoin neliöitä. Mutta mitä näistä neliöistä tulee, se on vielä päättämättä.

   Poista
 4. Sitten onkin mukava taas ostella uusia lankoja kun saa vanhoja jämiä vähennettyä. Pienet sukat ovat niin somia ja kauniisti olet värejä yhdistellyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, minäkin uskon, että on lysti mennä lankaostoksille alkusyksystä, niin mukavasti olen saanut jämälankoja kulutettua.

   Poista
 5. Samaa mieltä minäkin olen eli yläkuvassa kämmekäs ja alakuvassa ranteenlämmitin/ranneke. Minäkin olen saanut "sukkapuikot käyntiin" ja yrittänyt kuluttaa lankoja vähemmäksi. Vähenee vaan niin hitaasti ettei minulla olisi pitkään aikaan asiaa lankaostoksille, mutta silti uutta lankaa aina jostain ilmestyy. Kummallista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun ollaan samoilla linjoilla, Eija! Hitaasti minunkin jämälankani vähenevät ja tuntuu, etteivät lopu koskaan. Mutta kun katsastan, mitä olen tehnyt viime aikoina jämälangoista, niin onpas hyvä mieli.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.