Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 9. heinäkuuta 2022

Sukkia heinäkuussakin

Heinäkuu alkoi helteisenä, saa nähdä, miten jatkuu. Tätä kirjoittaessani on jo hiukan viileämpää, mutta kesäisen lämmintä on kuitenkin (varjossa +22 astetta). Mutta minun käsitöitä ei lämpö haitannut, vaikka sukkia kudoinkin. Tiedän, että jotkut eivät tee kesällä sukkia, mutta minä se teen ympäri vuoden.

Viikon mökkireissulla minulla oli mukana vain sukkalankoja enkä muuta kaivannutkaan. Tein kahta kokoa ja mallia sukkia: vauvasukkia ja aikuisen kirjoneulesukkia.


Tässä ne isommat sukat, kokoa  39-40 ja 38-39. Ensin valmistuivat kuvassa oikealla olevat sukat, lankoina Gjestal Jannea, menekki yhteensä 93 g. Seuraavaksi tumman harmaasta ja punaruskeasta Novitan 7veljestä -langasta tehdyt. Näissä langanmenekki 99 g.

Molemmissa on samat silmukkamäärät (48 s)  ja samoilla 3.5 mm:n puikoilla mentiin. Ja kerroksiakin yritin tehdä saman verran, mutta ihan tarkkaa lukua en pitänyt.


Kirjoneulemallin piirsin itse netissä näkemääni kuvioa mukaillen vain pieniä muutoksia tehden.


Tästä sukkamallista tuli suosikkini, joten uskon näitä syntyvän jatkossa lisääkin.


 Mökkimatkalla kudoin pieniä vauvasukkia sekä mennessä että palatessa.


Aivan perussukat nämäkin ilman ohjetta: resoria varressa, tiimalasikantapää ja kärjessä nauhakavennus.

Ensimmäisissä sukissa on lankana vaalean sininen Teetee Pallas ja toisiin sukkiin piti ottaa kaveriksi tumman sinistä vyötteetöntä jämälankaa, että sain sukat valmiiksi. 

Lankaa kului 23 g sukkkapariin. Silmukoita työssä 36 ja 3:mm:n sukkiksilla tein.


Enpä malttanut olla ottamatta maljakkoon näitä pahoiksi muuttuneita kauniita kukkia, joita meidänkin mökin pihapiirissä kasvaa, siis lupiineja. Vuosia ne ovat kasvaneet samassa paikassa leviämättä. Nyt pyrin estämään niiden leviämistä katkomalla varret pois ja hävittämällä kukat, mutta joka kesä haluan tuoda niitä muutamia sisälle maljakkoon. Niin nytkin.

Hyvää heinäkuuta kaikille täällä poikkeaville!

4 kommenttia:

 1. Hienosti sointuvat toisiinsa tumma lanka ja punainen tai oranssi. Rauhallinen lopputulos.

  VastaaPoista
 2. Hienoja sukkia! Tuo tumman harmaa ja punaruskea yhdistelmä on upea. Minäkin olen neulonut villasukkia. Lupiinien suhteen sinulla on hyvä suunnitelma. Sieviä kukkia maljakkoon kerättynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tarja! Kiva kuulla, että muutkin tekevät myös kesällä sukkia. Minä teen niitä ympäri vuoden eikä hellekään hidasta minua.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.