Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 7. syyskuuta 2022

Elokuun viimeiset

Jo viikko eletty syyskuuta ja minulla elokuun tekeleet kirjaamatta tänne. Hoidanpa sen nyt, ettei enää pidemmälle mene. 


Sukkiahan ne ovat nytkin, kuten on ollutkin jo pitkään melkein poikkeuksetta.



Ensin valmistuivat nämä pienet tennarisukat, joiden koko lienee n. 29-30

Gjestal Jannen jämistä tein, menekki yhteensä 44 g

Silmukoita oli 40 ja 3.5 mm:n puikoilla mentiin.



Seuraavaksi palmikkosukat koko 38-39. varsi 16 cm kantalapun yläreunasta mitattuna

Silmukoita työssä 53 ja puikot 3.5 mm:t taas 

Lanka Novitan 7veikkaa, menekki 109 g. 

Mieleistä palmikkosukkamallia en löytänyt, mutta onneksi on joskus tullut hankittua erilaisia neulekirjoja. Ja yhdestä niistä löytyi palmikkokaavio, joka miellytti silmääni ja pääsin tekemään sukkia. 


Näitä sukkia varten ostin haluamani värisen langan. Kuvissa väri ei ole oikea, mutta tässä alemmassa kuitenkin lähempänä totuutta. 


Elokuun päättyessä valmistuivat eriparisukat kokoa 36-37, varsi 14 cm kantalapun yläreunasta mitattuna

Erilaisia jämälankoja mm. Nallea ja Jannea kului yhteensä  71 g




Idea ja toive näihin sukkiin tuli miniältämme. Hänhän on villasukkafriikki, kuten olen tainnut aiemminkin täällä mainita. Useita sukkia olen hänelle tehnyt jo aiemminkin ja nyt siis nämä eriparisukat. Vihjeeksi sain häneltä Eilen tein -blogista Marisukkien ohjeen, jota mukaillen sitten mentiin tähän sukkapariin. 




Miniä käyttää enimmäkseen pitkiä villasukkia, mutta nyt päätettiin aloittaa näistä lyhytvartisista ja seuraavaksi sitten pitkävartiset. Luvassa siis lisääkin eriparisukkia.


12 kommenttia:

 1. Nättejä sukkia kaikki mutta varsinkin nuo eriparisukat.

  VastaaPoista
 2. Nuo on kyllä tosi kivat nuo eriparisukat :)

  VastaaPoista
 3. Nuo eriparisukat on hauskat. Jännä juttu nykyään nuo eripariset sukat ja muut. Toisaalta hyvä, kun voi käyttää langanloppuja pois. Itse oikeasti tykkään eniten raitasukkien lisäksi palmikoista. Mieluummin samanlaisista sukista. Jälkikasvulle olen opetellut neulomaan eriparisukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, eipä ennen käynyt mielessäkään tehdä eriparisukkia, mutta nyt sellaoiset näyttävät olevan suosittuja. Nämä ovat minun ekat eriparisukat, mutta lisää niitä on tulossa. Mutta varmaan jatkossa palaan entisiin sukkatyyppeihin.

   Poista
 4. Elokuun sukkasaldosi on oikein kiitettävä. Minua kiinnostavat aina nuo langanmenekit. Tuleva tarve on aina hyödyllistä tietää etukäteen, kun yrittää purkaa varastoaan. Olen yrittänyt Novitallekin viestiä (kun ovat kysyneet jotain palautetta), että laittaisivat ohjeisiinsa todellisen langan kulutuksen, eikä täysien kerien painoa. Vielä eivät ole ottaneet onkeensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikoillanikin, samoin minäkin pidän tärkeänä tietää langan menekin suhteellisen tarkasti jo työtä aloittaessani. Siksi yleensä kirjaan langan menekin aina ylös, silmukkamäärät ja muut saattavat jäädä pois. Elokuussa olen muuten tehnyt kuudet sukat ja käyttänyt niihin yhteensä 669 g lankaa.

   Poista
 5. Ihanat nuo eriparisukat. Pirtsakat kerta kaikkiaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.