Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 18. syyskuuta 2022

Sytomyssyjä ja muutakin


Monenlaisia käsityöjuttuja on nyt esillä, mutta ei mitään uutuuksia vaan kaikki ihan tuttuja juttuja. Eivätkä kaikki ole edes minun tekemiäni.Näiden sytomyssyjen tekijöinä on ollut kotikuntani Asukastuvan käsityökerholaisia.
 Aikaisemminkin olen esitellyt täällä muidenkin kuin itseni tekemiä sytomyssyjä, joiden kuljetuksesta eteen päin kohti OYS:n syöpätautien poliklinikkaa huolehdin itse. Kaikki ovat kauniita, virkattuja myssyjä.


Lopputyöt ovatkin sitten niitä omia sepustuksiani, jotka taitavat olla aivan tavisjuttuja kaikille. Yösukat itselle raitalangasta matalalla varrella ja tiimalasikantapäällä

Lanka Regia Cotton Color (72%puuvillaa,18% polyamidia, 10% polyesteriä), jonka menmekki 44 g

Silmukoita 52, puikot 2.5 mm. 

Tiimalasikantapään teen sukkiin harvoin poikkeuksena raitalangat, kun saan näin mielestäni kivemman näköisen kantapään.Kauppareissulla lähimarketissa törmäsin erääseen käsityökerholaiseen, joka esitteli kaunista lankakerää ja aikoi tehdä siitä sukat. Minä ihastuin langan väreihin ja kun olin suunnitellut uusien yösukkien tekoa itselle, niin päätin saman tien kävellä lankahyllylle ja tässä näet lopputuloksen. Nyt nämä ovat jo muutamana yönä lämmittäneet jalkojani


Seuraavaksi kirjoneulelapaset teinille koko S, malli omasta päästä hyödyntäen kirjoneulekuvioita sieltä sun täältä 

Langat Novitan Nallea, menekki yhteensä 42 gLopuksi junasukat jämälankojejn kuluttamiseksi
Lanka nimettömästä kerästä, materiaali ainakin osittain puuvillaa, menekki 24 g.Ruska-aika taitaa olla kauneimmillaan. Nautitaan siitä.


Meidän pihan pihlajat eivät ole ennen tainneet kukoistaa näin. Marjoja ei kyllä ole, mutta väriä siitäkin edestä.

10 kommenttia:

 1. Tavisjuttuja minullakin, pidemmälle en ole vielä kehittynyt.
  Mahtava ruskakuva. Pihlajat ja vaahterat ovat juuri nyt kauneimmillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikoillanikin, meidän naapurillakin loistaa upea ruskavaahtera ja mekin saamme ihailla sitä, vaikka itsellä ei ole sellaista.

   Poista
 2. On hienoa, kun on niitä, jotka jaksavat neuloa/virkata sytomyssyjä. Tavissukkia on kiva tehdä ja tiimalasikantapää on mulla vielä opettelematta. Syksyn värit on niin kauniita. Täälläkin alkaa pikku hiljaa olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, minäkin olen hyvilläni jokaisesta sytomyssystä, mutta itsellä tulee nykyään harvemmin niitä tehtyä. Mutta jospa vielä innostun niihinkin. 👍 En erityisesti pidä tiimalasikantapäästä, mutta se sopii minusta hyvin raitalankasukkiin, kun raitalanka tekee taviskantapäästä niin sekavan näköisen. Mutta sehän on makuasia.

   Poista
 3. Tavisjutut on niitä parhaita. Eikö muuten olekin kumma ettei pihlajissa ole marjoja. Miten se vanha sananlasku menikään eli tarkoittaako tämä että tulossa runsasluminen talvi. Vai just toisinpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, pihlajien marjojen puutetta minäkin olen ihmetellyt. Aikoinaan minä opin, että paljon marjoja pihlajassa tietää paljon lunta, mutta sitten olen kuullut sen olevankin just toisin päin. Mikä lie totuus. 😉

   Poista
 4. Kauniit lapaset, kyllä teini varmasti tykkää.

  VastaaPoista
 5. Kivoja ja lämpimiä neuleita on ahkeroivat kädet siellä saaneet aikaan. Ihanat nuo teinille tehdyt lapaset. Nuoret tykkäävät lapasista enemmän kuin nahkasormikkaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkuli, minäkin olen huomannut tuon, että lapaset ovat nuorten suosikkeja.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.