Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 9. helmikuuta 2023

Itselle ja lapsosen sukat

Helmikuu on kulunut jo reilun viikon verran kunnon talvea odotellessa. Lopulta muutama päivä sitten saatiin tännekin lunta mukava määrä eikä se vielä ole sulanut, kuten aiemmin tänä talvena on käynyt. 


Tosin kuva hiukan valehtelee ja näkyvä lumi on enimmäkseen pihalta kolattuja lumia. Mutta ihanalta näytti, kun aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta valkoisille hangille/kinoksille.

Tänään onkin sitten taas pilvistä ja sameaa ja navakka tuuli. Lumet sulavat ja liukasta on, varoen saa liikkua ulkona, jos ei tiellä ole kunnolla sepeliä.







Mutta käsityöitä se ei hidasta ja ne etenevät pikku hiljaa. Nyt minulla on parit isommat sukat tekeillä, mutta jotain on valmiinakin.


Viime viikolla pilateksessa sain idean tehdä itselle matalavartiset sukat. Minä olen käynyt yli 10 vuotta pilateksessa ja käyttänyt muistaakseni koko ajan villasukkia. Onhan niitä tullut vaihdeltua, mutta enimmäkseen jotkut kaapista löytyvät ovat sinne kelvanneet.

Mutta nyt tällä viikolla minulla olikin jo raikkaan väriset "eriparisukat", jotka ilahduttivat omaa silmääni.

Langat lankakorista löytyneitä Novitan 7veikan jämälankoja, joiden menekki oli 81 g.


Jollekin lapsoselle tein junasukat Regia Cotton Color raitalangan lopusta, painoa 30 g.

Nyt on edellisessä postauksessa mainitsemani lanka siis lopussa ja nyt lankaa jäi vain peukalon pään kokoinen keränen.

12 kommenttia:

  1. Onhan se kiva olla ihan nimetyt sukat harrastukseen. Pirteän kirjavat pilatessukat on just hieno juttu, kaverit saattaa olla vähän 'vihreitä' sun hienoista sukista. No juu, tää on näitä mun höpsöjä ajatuksia. Tänään seisoin bussipysäkillä kun ohi ajoi niitä penkkariautoja. Mä niille iloisen vilkutin ja nepäs heitti mulle karkkia! Jee, kaikilla oli kivaa pienen ohikiitävän hetken.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KristiinaS, nyt minulle tuli juuri sellainen tarve pilatessukista ja toiveeni toteutui jo.
      Minulla on muuten liki kymmenen vuotta, kun olen viimeksi käynyt katsomassa penkkariajoja. Pitäisikin muistaa ensi vuonna mennä katsomaan, vaikka ei ketään omia olekaan mukana. Tiedä, vaikka joku nakkaisi minullekin karkin! 😄

      Poista
  2. Kivat sukat Pilatekseen! Olen samaa mieltä, että muut voivat olla vähän vihreitä sukistasi. Kun jonkun kerän saa lähes loppuun, niin se on jotenkin ilahduttavaa aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso Gnu, totta, pienenkin nyssäkän loppu tekee mielen iloiseksi saati kun saa kulutettua monta loppuun ja lisäksi itselle ihanat sukat! Ja jospa vaikka joku olisi hiukan vihreä! 😄

      Poista
  3. Hei! Olet taas tehnyt kivoja sukkia ja saanut jämälankoja hyvin käytettyä, taidolla tehtyjä. Millä systeemillä teet tiimalasikantapään? Saat siitä aina niin siistin ja hyvännäköisen. Olen kokeillut eri ohjeilla, mutta ei vaan onnistu. Tätä kyselee blogisi innokas seuraaja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimetön anonyymi, kiva kuulla, että seuraat blogiani!
      Valitettavasti minulla ei ole mitään erikoista neuvoa tiimalasikantapään tekoon. Itse olen aikoinaan sen opetellut Ulla-neuleen ohjeesta (täältä http://www.ullaneule.net/0104/neuvot_tiimalasikantapaa.html ) ja vuosien varrella se on alkanut sujua paremmin.

      Poista
    2. Kiitos! Täytyy siis vaan harjoitella kovasti ja uskoa, että lopulta onnistuu.

      Poista
  4. Riemastuttavan iloiset ovat nuo pilatessukat. Väriä elämään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Puikoillanikin, mutta nyt näiden värien käyttö niiden ihanuudesta huolimatta loppui ainakin toistaiseksi, kun lanka loppui.

      Poista
  5. Meillä suurinpiirtein sama lumimäärä 50 - 60 cm. Saisi jo riittää.
    Kivat ja iloisen väriset sukat olet jälleen neulonut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enkuli, taitaa muuten olla niin, että teillä on enemmän lunta kuin meillä. Nuo kuvissa olevat kinokset ovat nimittäin pihalta kolattuja kasoja. Äkkiseltään katsoessa veikkaan, että täällä on vain n. 30 cm lunta.

      Poista
  6. Vappu on tulollaan mutta sielläpäin kuulemma, ja näemmä, on satanut lunta-räntää. Parempaa vointia sinulle ja siipallesi. Mukavaa vappua!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.