Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 29. tammikuuta 2023

Lisää pieniä töitä

Reilu viikko on taas vierähtänyt edellisestä postauksestani. Talvi on edennyt sinä aikana vaikkakaan kunnon lumimäärää ei ole tänne saatu. Väliin on tullut lunta, mutta sitten lauha keli on sulattanut sitä pois. Joka päivä on kyllä voinut käydä hiihtämässä ainakin jonkinlaisella ladulla. Nyt on ennustettu pariksi päiväksi reilua lumisadetta, joten ehkä sitä nyt saadaan. 

Minulla on kamera epäkunnossa, toimii joskus lyhyen aikaa. Olen ottanut kuvat viime aikoina puhelimen kameralla eikä sillä saa hyviä kuvia, värit ja epätarkkuus haittaavat ainakin minua itseäni. Pitäisi lähteä kameraostoksille, mutta en saa vain lähdettyä. Siis nyt mennään toistaiseksi niillä kuvilla, joita puhelimellani saan.

Käsityöni etenevät edelleen hiljalleen. Ja kun tekee pieni töitä, niin viikossakin ehtii saada jotain valmiiksi.

Ensin valmistuivat kämmekkäät aikuisen kokoa, malli yksinkertainen peukaloreiällä varustetetut kädenlämmittimet
Lanka Regian Cotton Color raitalanka, menekki 32 g puikot 2.5 mm, silmukoita 48. Menevät ystävänpäiväkeräykseen OYS:iin
Seuraavaksi  junasukat muuten ohjeen mukaan paitsi kantapään tein tiimalasikantapäänä. Minusta se sopii hyvin pienten lasten sukkiin
Lanka samaa kuin edellä, siis Regia Cotton Color, jota kului 29 g.Kesällä tapasin lähimarketissa erään tuttavan, joka esitteli juuri ostamaansa lankakerää Regia Cotton Color (72%puuvillaa,18% polyamidia, 10% polyesteriä). Kauniit värit houkuttelivat minua niin, että mukaani lähti kaksi kerää kyseistä lankaa. 

Pian oston jälkeen tein itselleni sukat, kuvassa oikealla. Sitten pienen tauon jälkeen tein isommat sukat kuvassa toisena oikealta. Ja nyt valmistuivat nämä yllä mainitut käsityöt. Nämä kaikki siis kahdesta kerästä à 100 g ja jäljellä on vielä junasukkiin riittävä määrä. (Siitä teen joskus myöhemmin sukat.) Mielestäni riittoisaa lankaa ja omassa käytössä olleet sukat ovat ainakin minua itseä miellyttäneet.


10 kommenttia:

 1. On todella kauniin väristä lankaa ja uskomattoman riittoisaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikoillanikin, niinpä, tosi kauniit värit tässä langassa.

   Poista
 2. On kasa sukkia ja muutakin. Paljon on tullut 2 x100 grammasta lankaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, ainakin minulle oli yllätys, että noin paljon sain niistä aikaan, kunhan vielä teen toiset junasukat lopusta langasta.

   Poista
 3. Suloisia ja lämpimiä neuleita olet jälleen tikutellut

  VastaaPoista
 4. Ompa tosiaan riittoisaa lankaa ja kauniin väristäkin

  VastaaPoista
 5. Nätin väristä lankaa ja onpa tosiaan ollut riittoisaa. Kiitos ystävänpäiväkeräyksen muistutuksesta, pitääkin käydä tarkistamassa vieläkö sukkapussin ehtisi Lankamaailmaan toimittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, värihän se sai minutkin tämän langan ostoon. Nyt olen tehnyt ne toisetkin junasukat ja pieni nöttönen jäin lankaakin, mutta ei siitä enää mitään saa tehtyä.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.