Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 6. tammikuuta 2023

Vuoden ekat valmiina

 Niin se tämäkin vuosi lähti liikkeelle ja ollaan jo päästy loppiaiseen asti. Mukavia talvipäiviä ollaan joulun jälkeen vietetty ja saatu nähdä muutamia vilauksia auringostakin, vaikka pilvistä onkin ollut. Ja selvästi jo huomaan päivän valon lisääntyvän, vaikka aurinkoa ei näkyisikään. 

Mitään uudenvuoden suunnitelmia en tehnyt, mutta käsityöt jatkunevat uskoakseni entiseen tapaan. Nyt tosin tuntuu hiukan nihkeältä tämä homma, kun en oikein tiedä, mitä kivaa neuletta tekisin seuraavaksi. Mutta uskon keksiväni jotain.

Suunnittelematta valmistui sentään jotain, nimittäin kännypussi ja isoäidin neliöitä, sillä jotain minun käteni kaipaavat.


Kännypussi miehelleni hiihtoreissuja varten
Yhdessä suunniteltin malli ja minä toteutin jämälangoista, joita kului yhteensä 76 g.

Mieheni on innokas hiihtäjä ja alkoi nyt puhua, miten pakkasella puhelimen akku tahtoo tyhjetä. Ehdotin oman kännypussini mallista pussukkaa paksummasta langasta. Lopulta pussukka syntyi kahdesta paksusta langasta 7veikkaa ja muita vastaavia. Aloitin yläreunasta ja kudoin yhteen pötköön kunnes pussukka oli riittävän korkea. Päättelyn jälkeen virkkasin sopivan pituisen hihnan ja niin saatiin sopiva pussukka.

Kuulemma pussukka toimii odotuksen mukaan, siis akku ei tyhjene. Juuri nytkin tätä kirjoittaessani se on käytössä hiihtoreissulla. 


Seuraavaksi virkkasin isoäidinneliöitä yhteensä 33 (kuvassa vain osa)
Langat kaikki jämälankoja, joiden menekki oli yhteensä 129 g.

Minulla on ennestäänkin kasa jämälangoista tekemiäni isoäidin neliöitä, yhteensä niitä on yli 100. Peiton taidan niistä tehdä joskus, kunhan lappuja on riittävästi. Mitään suunnitelmaa minulla ei näiden suhteen ole, mutta jämälangat pitää mielestäni saada johonkin hyötykäyttöön. Sitä, kenelle peitto päätyy, en tiedä vielä, mutta eiköhän käyttäjä löydy aikanaan. 

Nyt on sellainen harvinainen tilanne, että minulla ei ole aloitettua käsityötä eikä edes suunnitelmaa seuraavasta työstä. Mutta enköhän keksi jotain, vaikkapa sukat tai lapaset

Hyvää alkanutta vuotta sinulle niin käsitöiden parissa kuin muussakin elämässäsi!

Terveisin Matleena

10 kommenttia:

 1. Hyvä idea tuo lämmin kännypussi. Vastaava voisi toimia myös tarvittaville lääkkeille kylmässä ( nitrot, avaavat astmalääkkeet). Joku talvi neuloin paljon hiihtäville miehelleni ja pojalle varpaiden lämmittimet. Varpaat tahtovat palelua hiihtäessä ja villasukat on liikaa, mutta "sukan kärki" on riittävä.
  Palat on kätevä virkata ja huomaamatta paloja tulee. Oma työnsä on sitten kokoaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, totta, yällainen pussukka suojelee lääkkeetkin pakkaselta. Minun miehellä ei kuulemma varpaat palele hiihtäessä, kyselin sitä jo aikoinaan. Noihin sukan kärkiinkin varmaan
   saisi jämälankojakin kulutettua!😂

   Poista
 2. Onpa hyvä tuommoinen kännykkäpussi. Varmasti kulkee kännykkä mukana eikä putoa taskusta.
  Noita isoäidinneliöitä pitäisi opetalla tekemään. Minulla olisi paljon jämälankoja.
  Mukavaa Loppiaista sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkuli, jos osaa virkata, niin isoäidinneliöiden teon oppii helposti, joten alapa vaan touhuun sinäkin. Esim. Googlamalla löytää ohjeita. 😊

   Poista
 3. Kännykkäpussi on oikein hyvä idea ja samalla se on hyvä jämälankaprojekti. Isoäidinneliöt ovat hyvä apu akuuttiin käsityötarpeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikoillanikin, ja kummassakin työssä saa kulutettua jämälankoja! 😃

   Poista
 4. Kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle myös sinulle !

  VastaaPoista
 5. Kummasti sitä alkaa aina jotain tekeytymään, kun vaan saa puikot tai koukun käteensä, ei kannata huolestua! 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. satunNainen Paula, totta, lankakerä tai kaksi ja puikot, niin jotain niistä aina tekee.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.