Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 20. tammikuuta 2023

Tammikuisia valmistuneita

Aika rientää niin nopeasti, että en ehdi hoitaa tavanomaisia tärkeitä toimiani, niin blogin päivittäminenkin on jäänyt taas tekemättä pitkäksi aikaa. Aloitin tämän jo hyvissä ajoin toissa päivänä, mutta kun tulin hetki sitten jatkamaan sitä, niin kaikki oli häipynyt, niin teksti kuin kuvatkin. En ymmärrä miten se on mahdollista, sillä en mielestäni tehnyt mitään normaalista poikkeavaa, mutta kai minä olen jossain jotenkin mokannut. 

 Mutta nyt yritän kertoa, millaisia käsitöitä olen saanut sentään tehtyä. Tosi asiassa ei minulla ole mitään hirmuisen tärkeitä tekemisiä, mutta olen vain niin saamaton. Lueskelen, ratkon ristikoita ja kudon tai virkkaan pieniä käsitöitäni. Ja niissä kuluukin mukavasti aika.Nämä minä olen saanut valmiiksi, ihan tuttuja tavisjuttuja kaikki.


Ensimmäisenä näistä valmistui kirjoneulelapaset, luultavasti sopivat noin 7v:lle. Mallia ei ollut, tein kuviot sen mukaan kuin mieleeni putkahti.

Langat Novitan Nallea ja Gjestalin Maijaa, joiden menekki yhteensä 42 g 


Sitten tavalliset raitasukat kokoa 40, raidoitus oman mielen mukaan

Langat Novitan 7 veikkaa, jota kului yhteensä 115 g, puikot 3.5 mm


 Tavissukat taas, koko 39-40,  
Näitä sukkia tehdessä ei tarvinnut miettiä raidoitusta, koska lanka on Regian Cotton Color raitalankaa, jonka menekki oli 55 g, puikot 2.5 mm


Pari päivää sitten sain valmiiksi virkatun pöllön, 
puuvillalankoja yhteensä 52 g ja vanua täytteeseen n. 30 g

Taaskin mukailin Prinsessajutun virkatun pöllön ohjetta. Tämä on kolmas virkkaamani pöllö, edelliset löytyvät täältä. Edelliset menivät sukulaislapsille ja päätyivät kuulemma tykätyiksi unileluiksi.

Olen jo kymmenkunta vuotta käynyt kotikuntani Asukastuvan käsityökerhossa. Jokainen kävijä tekee mieleisiään töitä tai vaikka istuu juttelemassa. Silloin tällöin teemme yhdessä käsitöitä vaikkapa lahjaksi johonkin hyväntekeväisyyteen. Nyt teemme leluja myytäväksi tuvan myyjäisissä.  Tämä pupu on minun osuuteni näin alkajaisiksi, ehkä innostun vielä tekemään jonkun lisää.


Tänään näin pitkästä aikaa kunnon auringon paisteen, kun tulin tuvalta kotiin. Mutta ennen kuin olin riisunut ulkovaatteet pois, niin aurinko oli häipynyt pilvien taakse. Huomiseksi on luvattu lisää aurinkoa ja minähän odotan sitä innolla.


8 kommenttia:

 1. Kauniita töitä ja ihania värejä. Pöllö on suloinen. Kävin kurkkaamassa ohjeenkin. Hieno idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikoillanikin, sitten vaan pöllön tekoon sielläkin! 😃

   Poista
 2. Pöllö on hyvä tuote myyjäisiin, ainakin luulisin käyvän kaupaksi. Täällä oli aamupäivällä lauantaina oikein aurinkoinen talvipäivä mutta iltapäivällä tuli sellainen sumu ettei eteensä nähnyt. Se oli kyllä ihan oikein säätiedotuksessakin ennustettu. Mulla tekeillä kahdet sukat itselle, toiset ihan ohuesta langasta ja toisen suomenlampaanvillasta, joka ei taida ollakkaan sukkavahvistettua eli ehkä laitan jotain vahvikelankaa kantapään kohdalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. KristiinaS, meillä oli täällä tänään nollakeli ja puolenpäivän aikaan paistoi aurinko jo ihanasti. Sitä ei ole näkynyt pitkään aikaan. Nyt toivon sille jatkoa.
   Suomenlampaan villasta saa käsittääkseni huippulämpöiset sukat, mutta kuluvat tosi nopeasti käytössä. 🙂

   Poista
 3. Hienoja töitä kaikki ja lapaset varsinkin oikein kauniit

  VastaaPoista
 4. Vauhdilla kyllä menee aika tai sitten on niin hidastunut. Perushommien hoitoonkin menee aika. Tuo Asukastupa ja tapaamiset on mukavia juttuja. Käyn yhdessä seurakunnan olohuoneesa, jossa tapaa tuttuja ja tutuiksi muuttvia ikäihmisiä. Neuloessa ja kahvitellessa on kiva puhua ja kyllä ne tapaamiset aina virkistävät. Pari muutakin juttua on , jossa käyn säännöllisesti . Minusta nuo harmaat sukat raidoin oli kaikkein kivoimmat tällä kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, koronahan se sai aikaan sen, että vetäydyttiin kotiin eikä tavattu juurikaan muita ihmisiä. Nyt onneksi on elämä hiukan vilkkaampaa, mutta ainakin meillä ei ole vielä entisellään. Mutta onneksi on tämä Asukastupa, jossa käyn taas säännöllisesti. Samoin mekin porisemme ja juomme kahvit käsitöiden ohessa. Nyt ollaan kehittelemässä toimintaamme hiukan laajemmaksi, niissä merkeissä pidämme noita myyjäisiäkin.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.