Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 14. tammikuuta 2023

Yhteenveto 2022 käsitöistä


Minulla on ollut jo vuosia tapana tehdä katsaus edellisen vuoden käsitöihini. Niin aion tehdä nytkin vaikka hiukan suppeampana kuin aiempina vuosina. Kirjasin vuoden mittaan huolellisesti ylös valmistuneet käsityöni ja niihin käyttämäni lankamäärän. Aiemmin olen pitänyt lukua myös hankkimastani langasta, mutta en enää. 

Tavan mukaan esittelen nytkin töitäni ryhmittäin mutta vain osasta on kuvat.

 Ensimmäisenä pääsevät näytille sukat, joita tein kaikkiaan 74 paria.

Enimmäkseen tekemäni sukat taitavat olla tavissukkia, mutta uusi versio minun töissäni on "eriparisukat", joita tein viisi paria. Niitä oli tosi mukava tehdä ja uskon niitä löytyvän jatkossakin Lankapirtistä. 


Erilaiset päähineet ovat toisella sijalla, niitä tein yhteensä 37. Myssyjähän nämä ovat enimmäkseen, osa puuvillaisia sytomyssyjä, osa villamyssyjä ja yksi pääpantakin löytyi. 


Käsineitä tein 21 paria: lapasia ja kämmekkäitä, muutamat niistä tuplalapasia.


Pupuja tein kolme kappaletta lahjoiksi lapsille


Samoin virkattuja patalappuja jämälangoista valmistui kolme, mutta niistä vain kaksi pääsi kuvaanKaksi kännykkäpussia virkkasin itselleni ihan omaan käyttöön Pariin otteeseen tein jämälangoista isoäidinneliöitä kaksi satsia, mutta nämä päätyvät valmiiksi työksi vasta joskus, kun näitä syntyy lisää.


Lankaa näihin kului yhteensä 8959 g. On ollut vuosia, jolloin olen kuluttanut lankaa paljon enemmänkin, mutta on ollut joku pienempikin kulutusmäärä.  


Kun nyt katselen näitä, niin voin vain todeta, että aika suppeaksi on valikoima jäänyt. Mutta hyvä näin, en kilpaile muiden kanssa enkä itsenikään kanssa, että tekisin jotain erikoista ja hienoa. Viime vuosi oli tällainen. On ollut ilo tehdä näitä ja niin kauan kuin tämä on mukavaa, aion jatkaa, jos terveyteni sen sallii. Kahdeksaskymppi lähestyy hyvää vauhtia, niin ei koskaan tiedä säilyykö terveys.

Nyt vielä lämmin kiitos kaikille Lankapirtissä vieraille ja varsinkin kommentin käyntinsä merkiksi jättäneille! Samaten kiitos kaikille käsityöblogien pitäjille varsinkin heille, joilta olen saanut ohjeita käyttööni! On ihanaa, kun olette olemassa, toivottavasti jatkatte edelleen.

Alkaneena vuonnakin 2023 on tarkoitukseni jatkaa käsitöiden tekoa ja blokkailua kuta kuinkin entiseen tapaani. Joten toivotan kaikki töistäni kiinnostuneet seuraamaan täällä Lankapirtissä töitäni! 


12 kommenttia:

 1. On tuossa melko määrä neuleita. Sukkiakin on paljon ja lapasia. Tuplalapasten kohdalla nostan hattua. Aivoni menivät melkein solmuun sen yhden parin kanssa, jonka joskus kauan sitten neuloin yhdelle lapsenlapselle. Hän oli tosi tyytyväinen lapasiinsa, mutta silti uusien tekeminen tuntuu hankalalta. Jos ei kirjaisi, niin ei muistaisi neulomiaan.Tämä on harrastus ja kivaa pitää olla ja ei meidän onneksi tarvi kilpailla. Minusta on vaan niin kiva lukea blogeja ja tosi kiva, kun jatkat. Hyvää tätä neulevuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, kyllähän sitä vuoden mittaan saa montakin työtä valmiiksi niin kuin sinä itsekin.😊
   Tuplalapasten teko vaatii alkuun paneutumista, että systeemi tulee tutuksi. Yksien lapasten teko ei taida riittää, mutta sinnikkäällä harjoittelulla sen oppii. Joten jos haluat, niin harjoittelemaan. Harmi, että asutaan niin kaukana toisistamme, ettei voida järjestää tapaamista tuplalapasten tekoon.

   Poista
 2. Vai että suppeaksi on valikoima jäänyt... Olen kyllä ihan eri mieltä, valmistuneitahan on hurja määrä ja monenlaista. Käsityöt on harrastus ja sen tulee nimenomaan olla mukavaa, ei mitään pakkopullaa että täytyy tehdä xx määrä jotain tai kokeilla kaikkea uutta sen vuoksi kun muutkin kokeilee. Hui, loppuisi käsityöharrastus ainakin minulla heti jos olisi tuollaista kilpajuoksua. Mukavaa alkanutta harrastusvuotta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, no jos tuolta kantilta katsoo, niin monta erilaistahan noita, liekö kahta samanlaista. Mutta ei ole esim. huiveja tai torkkupeittoja. Kiitos samoin sinullekin oikein antoisaa alkanutta vuotta!

   Poista
 3. Tosi hieno valikoima kaikenlaisia töitä. Hyvin olet jaksanut neuloa ja virkata. Arvostan. Juu, ei meillä ole mitään tarvetta kilpailla kenenkään kanssa. Ei varsinkaan itsen kanssa, siitä tulisi vaan turhaa stressiä. Jatketaan näin, neulotaan omaan tahtiin just sitä mitä sillä hetkellä huvittaa tehdä ja sopivaa lankaa on tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, niin teemme, jatkamme entiseen malliin ihan oman halumme ja kulloisenkin mielenkiinnon mukaan.

   Poista
 4. Hyvänen aika miten paljon ihanaa olet saanut vuodessa aikaan. On sinulla vaan ahkerat kädet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos enkuli, käteni eivät taida olla ahkerat, mutta mieleni sanelee tekemään käsitöitä. Se kun on minusta niin kivaa!

   Poista
 5. Kiva kooste! Paljon olet saanut aikaan, kuvitteellisen hatun nosto sille. Ei tässä kilpailla edes itsensä kanssa. Harrastus on harrastus ja siitä me nautimme. Ihanaa, että saamme jatkaa tänäkin vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikoillanikin, kiitos hatunnostosta! 😄 Ja tästä harrastuksesta minä nautin suunnattomasti ja olen tyytyväinen, kun voin jatkaa sitä.

   Poista
 6. Sinä olet ollut niin ahkerana koko vuoden

  VastaaPoista
 7. Sude, en sanoisi olleeni ahkera vaan neulefriikki!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.