Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 3. heinäkuuta 2009

Kukkia ihailen

Kukkasia ihailin ja kuvailin eilen illalla ennen saunaa. Eivät meidän perennat niin kovin upeita kukintoja tee kuin joillakin oikeilla viherpeukaloilla, mutta kiva, kun yleensä jaksavat kukkia. Minähän olen sellainen laiska puutarhuri ja kukkien hoito on meillä minun puuhaani. Mies hoitelee nurmikon ja pienen kasvimaan.



Päiväkakkarat kukkivat hyvin tänä vuonna. Viime vuonna olikin niiden kukinta lähes olematon, keräsivät kai voimia silloin. Iirikset sen sijaan ovat kukkineet hyvin molempina kesinä, joina olemme täällä asuneet.




Pionikin lupailee hyvää kukintaa, nuppuja on paljon. Taimet ostin vasta viime kesänä enkä osannut odottaa niiden kukkivan jo tänä kesänä. Mutta hyvä niin! Etelä-Suomessahan pionit kukkivat jo täyttä päätä, mutta me saamme vielä odottaa kukkien avautumista.




Mutta mikäs se tämä tänään ensimmäisen kukkansa avannut kukkija lienee! Tietääkö joku täällä vieraileva? Olisi kiva tietää tästä kasvista jotain. Tämä oli kivikkoryhmässä täällä, kun tänne tulimme. Tuollaisena matalana, kuten kuvassa näkyy, koko viime kesän jökötti. Nyt tänä kesänä sitten alkoi kasvattaa tuollaisia "sarvia", joiden päähän kehittyi kukkanuppuja.




Ja eilen illalla mies huomasi, että yksi nuppu oli auennut. Mielenkiintoisen näköinen kukka! Ja koko kasvi! Olen olettanut, että tämä on joku mehikasvi. Mutta niistä en oikeastaan tiedä mitään, olen vain kuullut, että sellaisiakin on.


Tässä sarvet ovat vielä kasvuvaiheessa viikko tai pari sitten.




Näissä kukkaismietteissä lopettelen ja toivotan kaikille oikein hyvää viikonloppua! Viilenevää säätä on luvattu koko maahan, mutta toivotaan, ettei kovin kylmäksi mene.

17 kommenttia:

  1. Tuo mehikasvi taitaa olla kattomehitähti.

    VastaaPoista
  2. Kaunis kukka tuossa mehikasvissa ! Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin :)

    VastaaPoista
  3. Nätin kukan tuo mehi teki! Meilläkin kukkii iirikset. Mun pioni, taitaa olla Kuolan pioni, ehti kukkia juhannusreissun aikaan. Lähtiessä oli komeilla nupuilla, tullessa jo ohi menossa! Mukavaa viikonloppua Lankapirttiin :-D

    VastaaPoista
  4. Äkkiäpä pionis meinaa kukkia. Sanotaan, että saa odotella useamman vuoden istutuksen jälkeen ennenkuin kukkii.

    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  5. Terkkuja Keski-Pohjanmaalta! Äidin pihalla näyttäisi olevan yksi pioni kukassa, mutta onhan tämä nyt jonkin verran Oulua/Kempelettä etelämpänä. :)

    VastaaPoista
  6. päivänkakkarat ja iirikset sopivat hyvin yhteen ja kukkivat sulla kauniisti. Jokin mehitähti tuo on. Mulla on vähän erilaisia isompia ja pienempiä, mutta ei kukkavarsia, vielä? Mulla on samanlaisia pioninnuppuja ja yksi aukeamaisillaan.

    VastaaPoista
  7. Terveiset Keski-Suomesta. Tuo Mehitähti on tosi kiitollinen, kasvaa ja kukkii ilman hoitoa meilläkin, melkein pelkällä kalliolla.Ihanaa, saat pian nauttia pionien kauniista kukista!t.Tuulai,joka silloin tällöin käy ihailemassa aikaansaannoksiasi - upeita kätten töitä!

    VastaaPoista
  8. Hieno kukka tuossa mehitähdessä. Mullakin on sellainen tainnut olla, mutta olen niin innokas siirtelijä, että kaikki ei kestä...

    VastaaPoista
  9. Ihania nuo päivänkakkarat!! Niin ja kyllä nuo toisetkin kukkaset, ihan jännän näköisiä. Virkistävää (viileänpää kun on) viikonloppua!!

    VastaaPoista
  10. Käyn ihailemassa kukkiasi, minä kun en saa edes amppelipelakuutani kukoistamaan, tuossa kärvistelee ja varistaa terälehtensä. Jos vielä jostain saisin miljoonakellon... Ulko-oven paikka on varjossa suuren osan päivää, siinä ei moni kukka menesty - kai.

    Huomenna taidetaan palella perinnepäivän työnäytöksissä, villan kehruussa pitäisi olla lämmin paikka, pellavan kehrääjän kostutetut sormet eivät nekään pidä kylmästä.

    VastaaPoista
  11. Kukat ovat kyllä ihania, on niitä sitten paljon tai vähän.
    Taitaa pioni odotuttaa kukinnollaa, kun ilmat viilenivät näinkin paljon.

    VastaaPoista
  12. Heli S.: Kiitos tiedosta! Googletin heti kuvia ja samalta ainakin näyttää. ;)

    Lettu: Oikein mielenkiintoinen ja mukava kukka tosiaan! :)

    Marleena: Kuolan pionissa taitaa se kukka kestääkin vain yhden päivän. Ainakin meidän Kemissä olleessa Kuolan pionissa oli niin. :)

    Tupuna: Samaa olen minäkin ihmetellyt, kun aikaisemmin on mennyt ainakin pari vuotta istuttamisesta ensimmäisiin kukkiin. Ja sittenkin on ollut vain kukka tai pari ekana kesänä, ja nyt on kahdessa eri kasvissa mmolemmissa useita nuppuja. Noo kolmannessa ei ole yhtään nuppua. ;)

    iso gnu: Mukava viikonloppu vietettiin mökillä vaikkakin koleassa ja sateisessa säässä. :)

    Mari: Kiitos terkuista! Mukavaa lomailua teille! :)

    Heleena: Eipä teillä kesä ole paljon pidemmällä kuin meillä mikäli mittapuuna käytetään pionien kukintaa. :)

    tuulai: Kiitos Keski-Suomen terkuista! Kiva kun poikkeat täällä ja jätit nyt viestinkin käynnistäsi! ;) Kivikasassa tämä meidänkin mehitähti kasvaa.

    Pirjo-Riitta: Kukka on tosi mielenkiintoisen näköinen! Tultiin pari tuntia sitten mökiltä ja heti sitä piti käydä katsomassa ja kuvaamassa, kun oli avannut lisää nuppujaan. ;)

    Eija: Kukat ovat tosiaan kauniita! Onkohan niitä muuten olemassakaan rumia kukkia. Viikonloppu oli virkistävä todella, vettä satoi ja alle 10:tä näytti lämpömittari. Mutta mukavaa oli mökillä pirtin lämpimässä! ;)

    Pirle: Kiva, kun käyt kukkiani ihailemassa! Tule vain vastakin! ;) Minä itsekin niitä ihailen ja kuvia niistä napsin enkä malta olla täälläkään niitä esittelemättä.

    Toivottavasti et ole aivan kohmeessa tämän päivän jälkeen! :o

    TeSa: Totta puhut, kukat ovat ihania yksittäin, kaksittain ja joukoittain! ;) Eipä ainakaan viikonloppuan ole pionin kukinta edennyt, mutta hyvää (lue tässä kaunista) kannattaa odottaa.

    VastaaPoista
  13. Hei!
    Löysitkö ohjetta varrasvirkkaukseen? Mä en ensi etsimällä löytänyt mitään kunnollista, mutta nyt lisäsin blogiini yhden ohjelinkin.

    VastaaPoista
  14. Pirjo-Riitta: Kiitos, käynpä katsomassa! :)

    VastaaPoista
  15. Heippa! Mulla on tuollainen Mehitähti kolmessa eri paikassa puutarhassa ja yhdessä paikassa kukki kerran kun oli valtavan lämmin kesä ja hellettä viisi viikkoa yhteen kyytiin. Yhden kukan teki ja oli todella kaunis.

    VastaaPoista
  16. TuuliS: Voisi siis päätellä, ettei nämä kovin usein kuki, kun sinullakin on tuollaiset kokemukset. Minullehan tämä kasvi oli ennestään aivan outo, kun tähän taloon reilu vuosi sitten muutettiin. Olen minä jossakin näitä nähnyt, mutta en koskaan kukkivana. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.