Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Mökiltä palattua

Muutamia kesäisiä päiviä viettettiin mökillä Kainuun upeissa maisemissa. Seuranamme oli miehen veli perheineen, joten aika kului rattoisasti yhteisten touhujen ja seurustelun merkeissä. Meillä oli asuntovaunu mukana, jossa mieheni ja minä majailimme. Mökkimme nimittäin on sen verran pieni, että olisi ollut turhan ahdasta meidän kaikkien siihen majoittua.

Säät olivat vaihtelevia, mutta kesäisen lämpimiä koko ajan. Ja parhaillaan taivas oli pilvetön tai siellä lipui muutamia poutapilviä.

Päivänkakkaraketo levittäytyi vaunun vieressä laajalle.


Tänään kotiin ajellessamme pysähdyimme kahvitauolle Valkeisen virkistysalueelle.


Tässä meidän yhdistelmämme tuolla alueella.

Mieheni kävi uimassa heti alueelle tultuamme. Minä panin kahvin tippumaan ja kameran kanssa rantaan. Ajattelin itse käydä uimassa kahvin juotuani.


Näkymä järvelle - taitaa olla sade tulossa.Kahvipöydässä istuessamme sade sitten alkoikin. Ja vettä tuli, kuten ikkunasta näkee! Enkä minä käynyt uimassa, kun en viitsinyt sateessa järveen mennä eikä jääty odottamaan sateen loppumista. Kannan siis edelleen talviturkkiani ja Jaakkokin jo kylmän kivenkin heitti! ;DD
Sukkia sekä muutamia tiskirättejä kudoin tämän matkan aikana. Ne ovat vielä päättelemättä kaikki ja kuuvaamattakin, joten en voi vielä esitellä niitä täällä. Lähiaikoina sitten pääsevät näytille. Mutta nyt yritän käydä edes pikaisesti blogikierroksella.


20 kommenttia:

 1. Tervetulemas vaan kotosalle!
  Kiva että lämmin sää suosi teitäkin siellä mökillä! Minäkään en ole käynyt kuin kolmesti tänä kesänä uimassa vaikka lämmintä on ollut, vaan ei sitten vissiin tarpeeksi lämmintä useampaan uimakertaan...
  Odotellaanpa sitten viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia!
  Minä jo ehdin kaivata,että missäs olet. Blogiasi olen kurkkinut harva se päivä!
  Talviturkkia kannan vielä minäkin! Pitää olla melko lämmintä vettä,että sekaan uskallan! Ja meressähän vesi on kylmää,ainakin minun mielestäni. Tenavien pulikointeja olen kyllä käynyt seuraamassa. Huulet sinisinä ja hampaat kalisten ne istuvat välillä pyyhkeen alla hiekalla ja kohta ovat taas meressä!
  Kivoja loppuviikon päiviä!

  VastaaPoista
 3. Kivoja lomakuvia. Työn puitteissa iski heti silmään tuo opastesysteemikuva. Aa.. mielenkiintoista. Tekee mieli käydä koluamassa aluetta! Sinä olet pitänytkin turkin tiukassa otteessa. Minä sentään jo kolmesti olen uinut tälle kesää, SIIS JOPA! Viime kesänä en kertaakaan...

  VastaaPoista
 4. Seijasisko: Kiitos! :)

  Eila: Ai, vain kolmesti olet uinut! Minulle se olisikin jo paljon. ;D
  Kiva, kun viikonloppu on jo pian! ;)

  Irina: Kiva, että on muitakin turkinkantajia! ;D Sama minulla, että lämmintä pitää olla veden ennen kuin sekaan pulahdan. Paitsi että olen joskus harrastanut avantouintia ja kaipaan sitä vieläkin. Mutta onhan se eri asia mennä avantoon talvella, siellähän on usein lämpimämpää kuin ilma. ;D

  Kati: Alueella kannattaa käydä, jos siellä päin liikkuu. Siellä on rauhallista ja yleensä siistiä, lapsille ja lapsenmielisille trampoliinikin. Taitaa olla parikymmentä kilsaa Utajärveltä Puolangan suuntaan.

  VastaaPoista
 5. Hieno tuo alimmainen sadekuva. Voi kun pääsis tuonne kainuuseen, ne maisemat ovat pesiytyneet sielun syvyyksiin.

  Täällä on vielä ihan uitavat vedet, Jaakosta ei tietoakaan :)

  VastaaPoista
 6. Kainuussa on upeat maisemat, harvoin vaan sinne pääsee! Mullakin on niin paksu talviturkki, ettei varmaan edes ohenisi parista uintikerrasta. Vielä riittää kesää jäljellä...

  VastaaPoista
 7. Kivoissa maisemissa ootte olleet.
  Minä heitin talviturkin kuukausi sitten (oliki varmaan kolmen vuoden turkit päälletysten) pohjosessa, ja vesi oli KYLMÄÄ.
  Jostain luin, että oikeasti vedet kylmenee joskus elokuun kuudennen jälkeen (tms). Ennen (kun tuo sanonta Jaakon kylmästä kivestäkin on keksitty) Jaakon päivä on ollu juur niillä main, nykykalenterissa on siirretty sitten paljon aikaisempaan ajankohtaan.
  Eli kyllä sinä vielä hyvinkin ehdit käymään uimassa :)

  VastaaPoista
 8. Tervetuloa takaisin! Talviturkki tuli heitettyä jo kesäkuun puolella, mutta viime kesänä meni kyllä tosi pitkään ennen kuin hätäisesti käväisin uimassa.

  VastaaPoista
 9. Kylläpä on tiukassa talviturkkisi. Jos tulee kova talvi niin sulla on sit tuplaturkki, jos et käy uimassa koko kesänä... Meikäläisellä ei taida talviturkki kasvaa ollenkaan kun meressä kävin sekä Jouluna että Pääsiäisenä ja kesällä joka aamu:-)

  VastaaPoista
 10. Annikainen: Kainuun maisemat ovat kyllä vailla vertaa! :) Minäkin olen siellä jo lapsesta asti käynyt, kun ensin oli siellä mummola ja sitten tätilä, myöhemmin appela ja nyt mökki(=miehen lapsuudenkoti). ;D

  Malli45: Saattaapa minunkin talviturkkini olla melko paksu, sillä en muista milloin olen viimeksi uinut luonnon vesissä. ;) Pitäisikö meidän panna kilpa, kumpi heittää ensin talviturkin! ;D

  Päivi: Ai, vielä ehtisin heittää talviturkkini! ;D Pitääpä panna mietintämyssyyn!

  MarjutJ: Minun turkkini taitaa muuten olla monen vuoden paksuinen! ;D

  Susu: Monta kesää ja talvea on tainnut mennä minulla luonnon vesissä uimatta, joten turkkini on tosi paksu! ;D Aikoinaan kun harrastin avantouintia, ei tainnut talviturkki paksuuntua. ;)

  VastaaPoista
 11. Kauniita kuvia!
  Täälläkin palattiin kotiin ja myös mulla on talviturkki päällä. Tosin läträsin kyllä kloorivedessä nahkani rusinaksi.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 12. Heippa!
  Nythän vasta nuo vedet ovat kunnolla lämmenneet! Joten kannattaa kipaista veden syleilyssä.
  Mekin oltiin reissussa, tuolla ylisessä osassa Suomea. Inarissa pulahdin, mutta Tenojoen vesi jäi väliin; sateli...seli,seli..
  Nyt pitäis suunnitella reissua eteläisempään osaan tätä kotimaata.

  VastaaPoista
 13. Hienoja maisemakuvia on. Varmaan mieli ja sielukin rentoutunut mukavalla lomalla mukavassa seurassa. Minun on mökkikassit pakattu ja kaupassa käytynä. Pyykit aion ripustaa terassille kuivamaan,keittelen miehelleni ja sitten mökille.

  VastaaPoista
 14. Ihanat maisemat ja kuvista huokuu luonnonrauha:)

  Et sitten arvakkaan miten mielelläni olisin viettänyt viikonlopun toisella tavalla kuin nyt vietän.

  Toivotaan aurinkoista ja lämmintä viikonloppua!

  VastaaPoista
 15. Mammutti: Ai sinullakin on veilä talviturkki yllä! ;D Olet sentään kloorivesissä lätrännyt, mutta minä en sielläkään. Mutta meneehän se saunassa lotraamallakin! ;DD
  Hyvää viikonloppua teillekin!

  Marleena: Hyvähän sinun on sanoa, kun jo jäiden seassa pulikoit! ;D Niin että olisit voinut Tenoonkin pulahtaa! ;DD
  Ai nyt etelää kohden, milloinkahan ja minne asti. Jäätteköhän tähän vyötärön korkeudelle vai aivan alas asti menette?

  Intsu: totta on, että siellä vaaramaisemissa sielu lepää ja akut latautuvat! :)

  Villa Lankala: Arvaapa, kuka muu olisi viettänyt oikein mielellään tämän viikonlopun toisin kuin nyt viettää! Mutta sellaista elämä on, että järjestää aina väliin yllätyksiä. :( Mutta tulee se vielä toinenkin mahdollisuus! :)
  Hyvää viikonloppua joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 16. Aivan ihana blogi:) täytyy poiketa toisenkin kerran.

  VastaaPoista
 17. Katharina: Kiva, kun kävit! Tervetuloa uudelleenkin! ;)

  VastaaPoista
 18. Asuntovaunussa kököttäminen on aika ankeaa vesisateella. Paitsi tietysti, jos on käsityöt mukana :D

  VastaaPoista
 19. Sartsa: Juuri sen takia pitääkin käsityöt olla aina mukana! Ja lukemista ja ristikoita! ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.