Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 7. helmikuuta 2011

Pähkähullua touhua


Tervehdys lukijoilleni Äkäslompolosta!  Ajelimme tänne perjantaina tarkistamaan, onko asuntovaunumme täällä kenties peittynyt jo kokonaan lumeen.  Mutta ei hätää, vain varsin kohtuullinen lumikuorma oli katolla.  Ja vaunun vierustan puhdistaa alueen isäntä koneellaan.

Tässä kuvaa karavaanarialueelta, jossa näin sydäntalven aikana on kovin hiljaista. Vain muutamassa vaunussa on asukkaita.  Lunta on satanut oikeastaan koko ajan, aurinkoa ei ole näkynyt, pakkastakin on ollut 13-28:n asteen välillä. Huono hiihtokeli, mutta pari kertaa mieheni on käynyt sentään hiihtämässä. Minähän en tykkää hiihtämisestä, joten en edes mieti tällaisella säällä hiihtämään lähtöä.

Pieniä käsitöitä on täällä valmistunut kaksittain, molemmat jo kotona aloitettuja.

"Junasukat"  muunneltuna hiukan isommiksi tulevan sukkien käyttäjän mummon toivomuksesta. Silmukoita 44, resoriosuutta tein 13 krs ohjeen 12:n asemesta, samoin nurjia kerroksia lisäsin neljästä viiteen.  Lankana Novitan vanha Nalle Colori ja Wool, puikot 3 mm. Punnitus tapahtuu vasta kotona, mutta langanmenekiksi veikkaan 40 g.   Edit 13.2  Oikein veikattu!


 Olen ruvennut tekemään tiimalasikantapäätä näihin pikkusukkiin ihan sen takia, että sekin kantapään tekotapa tulisi tutuksi eikä aina tarvitsisi tarkistaa ohjeesta, miten se tehtiinkään.  Nämä sukat ovat lähdössä minusta ja veljistäni laskettuna sukumme ensimmäiselle neljännen polven edustajalle, joka syntyi pari viikkoa sitten.  Pienen pojan äiti halusi pojalleen junasukat, mutta mummonsa tilasi kasvunvaraa, kun pieniä sukkia on kuulemma jo useat.  Näitä tehdessä minä yht'äkkiä oivalsin, että olen tämän vastasyntyneen isoisotäti ja samalla huomasin olevani sukumme vanhin vanhempieni jälkeen.  Sitähän olen tosin ollut jo vuosia, mutta nyt se vasta kirkastui minulle. Olen kai pitänyt itseäni niin nuorena, etten voi olla sukuni vanhin.  ;DD 

 Toinen valmistunut työni on tämä huivi.  Sen aloitin viime tiistaina Maakarin Neulekammarissa, jossa oli aiheena haarukkapitsin teko.  Kuva on huono, mutta on ihan sellaista perushaarukkapitsiä, ei mitään mutkikkaita kuvioita.  On ensimmäinen työni ko. tekniikalla.  En siihen kyllä erityisesti innostunut, mutta osaanpa nyt senkin ainakin jotenkin.


Lankana tässä on Novitan Villava (100% villa), joka on minulle aivan uusi tuttavuus. Pari 50g:n kerää  ostin kokeeksi ja melkein kaikki meni tähän huiviin.  Huivin koko pingottamatta 18cm x 174cm+hapsut.  Pingotus ja punnitus molemmat sitten kotona. Langassa on luonnonvalena lisäksi kolmea eri ruskean sävyä, mitkä näkyvät tässä kuvassa aika oikeina. Lanka on pehmeää ja sitä oli mukava virkatakin, sopivan kierteistä.   Edit 13.2. Langan menekki 80 g

Tällä huivilla aion osallistua Mammutin ideoimaan Hulluun huivivuoteen eli HHV:en.  HHV:n Mammutti sanoo perustaneensa pähkähullusta ideastaan.  Näin hän kirjoittaa: "...hullu tavoite on tehdä vuoden joka viikolle oma huivi. Eli vuoden aikana 52 huivia! Sääntöjä, ainakaan virallisia ei pahemmin ole."   Tämä on siis minun HHV:ni tuotos n:o 1.

Minua kovasti kiinnosti ja innosti tuo ajatus, mutta en minä nyt sentään 52 huivia tai muuta kaulanlämmitintä... Mutta huivi kuukaudessa olisi jo minullekin kohtuullista.  Siispä teinkin itseäni varten ja itselleni omat säännöt ja panin tavoitteeni 12. huiviin.  Toivon ja uskon Mammutin hyväksyvän omapäisyyteni.  Onhan kyse leikkimielisestä pähkähulluudesta.  Nyt jään vain seurailemaan, kuinka moni innostuu mukaan.16 kommenttia:

 1. Ompa tainnut Äkäslömpolo muuttua siitä, kun minä siellä olen viimeksi käynyt noin 45 vuotta sitten. Isälläni oli siellä mökki, jossa tuli vietettyä muutamia kesiä. Silloin ei ollut vielä tietoakaan laskettelurinteistä, eikä turisteista. En haluakkaan enää käydä siellä, ettei mene kaunis muistikuva pilalle :)

  VastaaPoista
 2. Paljon on lunta satanut täänä talvena Suomenmaassa!
  Kauniita sukkia! Mä teen usein ainaoikeaa kantapään lasten sukkiin.
  Mullakin vimevuonna ostamani sukset odottavat edelleen ladulle pääsyä.

  VastaaPoista
 3. Oikein mukavia päiviä sinne Äkäslompoloon ja liukkaita lattioita:)

  VastaaPoista
 4. Pähkähullua Matleena, pähkähullua, eli tervetuloa hullutteluun!
  Kaunis tuo "haarukka-huivi"! Minä tein hamassa nuoruudessa aika paljon haarukalla huiveja ja sittenhän ne meni pois muodista. Haarukat säilyi muutoissa mukana ja muutamalle tytölle opetin tekemisen joku vuosi sitten, kun haarukat taas tuli muotiin. Itse taisin nuorena tehdä haarukkakiintiöni täyteen, ei enää innosta.
  Lunta on meillä tullut aamuyöstä alkaen, varmasti ainakin 10 senttiä jo nyt ja päivän pitäis lisää tulla.
  Ei hullumpaa viikonjatkoa Teille sinne pohjoisen puolelle!

  VastaaPoista
 5. Ohoh! Minusta tuo 12 huivia vuodessa on jo suuri urakka. Aloitin syksyllä kolmiohuivin teon ja kesken on, ehkä ensi syksynä valmistuu.

  VastaaPoista
 6. Onpas pohjoisessakin paljon lunta. Kivat sukat ja huivi.

  VastaaPoista
 7. No huh hulluutta - ei ole meikäläisestä tuohon!
  Kaunista olet aikaan saanut; haarukkapitsi sopii hyvin näihin lumitunnelmiin.
  Niin, sukupolvet "vierii ja vaihtuu", yllättäen huomaa olevansa seuraavana lähtölistalla...

  VastaaPoista
 8. Ihana huivi.Vaikuttaa aika lumiselta sielläkin. No, ei silti harvinaisempaa on lumikerros täällä länsi-rannikolla ja tänäänkin taas on tullut lisää. Ihanaa lapinlomaa teille ja toivotaan, että saatte nauttia auringonpaisteestakin siellä!

  VastaaPoista
 9. Kaunis huivi! Kiitos myös tuosta HHV-linkistä. Ties vaikka osallistuin osittain.

  VastaaPoista
 10. Ihania juttuja olet saanut valmiiksi.Kaunis on tuo haarukkahuivi.Toivotan teille sinne mukavia päiviä ja parempia hiihtokelejä miehellesi.

  VastaaPoista
 11. Heips Matleena ja terkkuja sinne Äkäslompoloon!
  Tennariohje on nyt julkaistu, toivottavasti ilman suurempia virheitä!

  VastaaPoista
 12. Sude: Tuon 45v:n aikana on varmaan tapahtunut täällä todella suuri muutos. Minulle tämä on tuttu seutua n. 30 vuoden ajalta ja joka vuosi tulee jotain uutta. Et tuntisi paikkaa, jos tulisit tänne "sokkona". ;)

  Malli: Ai siellä taitaa olla toinen, joka ei ole kovin ihastunut hiihtoon. :)

  Eila: Yllätys, yllätys: eipä olla tällä reissulla kokeiltu lattioiden luistoa!!! ;D Tuleekohan se vanhuus silläkin saralla! :o

  Mammutti: Kiva, kun hyväksyit minut mukaan omine sääntöineni! ;)

  Marle: Kaikki on niin suhteellista. Minusta 12 huivia vuodessa on kohtuullinen määrä, mutta ei 52! ;DD Sinä teet joatin muuta, mikä ei minulla tapahdu.

  Enkuli: On täällä lunta ja pakkastakin, nytkin -29 mittarissa.

  Pirle: Niin se on, että aika vierii ja ikä karttuu yllättävän nopeasti. Ja aivan huomaamatta! :)

  Auli: Täällähän on nyt ihan tavanomainen talvi lumineen ja pakkasineen. Tänään on kirkas taivas ja aurinko nousemassa tuolta Ylläs-tunturin takaa parhaillaan. :)

  Päivikki: Olispa kiva, jos innostuisit sinäkin mukaan! ;)

  Seijasisko: Kiitos! :)

  Piiku: Kiitos ohjeesta! Enköhän minäkin pian esittele tennareitani. :)

  VastaaPoista
 13. Pakkohan se oli lähteä :) Onpahan jotain mihin keskittyä kaiken kohinan keskellä :)

  VastaaPoista
 14. TiinaR: Nyt sitten saadaan koko vuosi hullutella! ;D

  VastaaPoista
 15. Pitäisi tehdä tuleviin sukkiin tuo kiilakantapää. Saapa nähdä onnistunko, malli Kainuun kukkalapasista. Aloitin kärjestä, minulle outoa.

  VastaaPoista
 16. Hupsista vaan...joku se taisi mun sormilla juuri äsken laittaa Mammutin blogiin hullutteluilmoittautumisen... Minäkin yritän saada 12 huivia:-)

  Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.