Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 9. huhtikuuta 2011

Nakkasin nurkkaan


Otsikko on aivan totta!  Nakkasin siis nurkkaan sukankutimeni, kun "otti niin vanhaan".  Olin tekemässä palmikkosukkaa jo lähellä kärkikavennuksia, kun huomasin virheen palmikossa säären puolivälin tienoilla. Ja sellaisen virheen, jota ei voi olla huomaamatta ja se on pakko korjata.  Tuohon sohvan nurkkaan se päätyi odottamaan parempaa purkufiilistä.  Noo, se tapahtui jo pari kolme päivää sitten ja nyt virhe on jo korjattukin ja pian pääsen tekemään kärkikavennusta. Hih!

Mutta välissä ehdin tehdä muuta.  Jämäkuun suunnitelmiini kuului barbien vaatteet. Aioin peräti aloittaa jämistelyni niillä, mutta sitten kämmekkäät etuilivat (kts edellinen postaus).  No nyt oli sovelias aika tehdä jotain pientä ja söpöä haihduttamaan palmikkovirheen aiheuttamaa tympääntymisen tunnetta, joten sellaista puikoille.  Ainoa ongelma oli vain nuken puute.  Olin nimittäin unohtanut pakata barbien lankalaukkuuni mukaan tänne Lappiin. Onneksi mukaan oli tullut hyvät muistiinpanot edelliseltä kerralta.Nämä kolme asustesettiä tein.  Erilaisia langan jämiä kului yhteensä 40 g.  Otin nämä eilen mukaan kauppaan ja punnitsin he-vi-osaston vaa'alla.  Toivottavasti ovat barbeille sopivan kokoisia.


Ensin tein iltapuvuksi ajattelemani vaaleanpunaisen mekon ohuesta puuvillalangasta. Olkalaukku samaa materiaalia.  Jotain tämä asu tuntuu kaipaavan, mutta en vielä tiedä, tekisinkö huivin vai olisiko hattu hyvä. Hmh, huivin voisi tehdä täälläkin, mutta hattua varten tarvisisin pään, johon sovittaa.  Lankaa jäi kyllä vielä reilusti.


Sitten ohutta villalankaa puikoille ja lyhyt mekko ja sille huivi, johon virkkasin nyörin huivin kiinnittämistä varten. Näihin meni melkein kaikki kyseinen lanka, mutta pieni nyttönen vielä jäi johonkin upotettavaksi.Nämä kaksi yllä esiteltyä mekkoa tein vanhalla tavallani aloittamalla helmasta ja kaventelemalla sopivasti silmukoita ja lopuksi yläosaksi resoria.  Tätä jälkimmäistä mekkoa tehdessä tuli mieleen, että mekon voisi tehdä yläosastakin aloittaen.Seuraava mekko valmistuikin siis ylösalaisin.  Tähän keräilin pieniä lankanyttösiä, joiden värit sointuivat keskenään.  Helmaosan sileää osuutta katkaisemaan neuloin muutaman nurjan kerroksen sinne tänne ja yksinkertaista pitsineuletta (*2 o yht., langankierto*). Lopuksi virkkasin huivin, jonka kiinnittimeksi laitoin napin. Se on tarkoitus vaihtaa kotona korumaisempaan nappiin. Monta pienen pientä nyttöstä tähän sain kulutettua, pääasiassa taisivat olla sukkalankojen loppuja.  Ja tämä mekko on minusta näistä kolmesta nätein ja tekotapakin ylhäältä aloittaen oli niin hyvä, että tällaisia voisin tehdä lisääkin.  Ja Jämäkuukin saattaa vaikuttaa asiaan! ;D


Pienten mekkojen jälkeen valmistui vielä yksi myssy ennen sukkien tekoon palaamista.  Tämä menee sytomyssyksi johonkin Pohjois-Suomen sairaalaan.

Lanka Puro Batikia, menekin ilmoitan myöhemmin
Koukku 4 mm
Edit. 18.4. langan menekki 55 g


Tämä myssymallin tekeminen on ollut suunnitelmissani ohjeen julkaisusta asti ja siinä se nyt on valmiina.  Kiitos Tintti ohjeesta!  Myssy oli mukava tehdä ja varmaan teen näitä lisääkin, mutta seuraavaksi valitsen yksivärisen ja ennen kaikkea tiiviimmän langan.  Tuntuu, että tämä jäi Batikista tehtynä hiukan "löpsyksi".


Aurinko paistaa  taas ihanasti täällä, mutta navakka tuuli puhaltelee ja tuntuu kylmältä. Pilviä kyllä kiertelee uhkaavan näköisinä taivaalla, joten saatetaan saada vielä sadettakin tänään.  Mutta hyvää keväistä viikonloppua kaikille!


23 kommenttia:

 1. npa nätit barbin vaatteet :)
  ja tuo tintin lippalakki ohje on minulllakin jo tallessa ..
  mukavaa viikonloppua !!

  VastaaPoista
 2. Kivoja vaatteita Barbielle. Vastaavalle nukelle olen minäkin ensimmöiset virkkaukseni tehnyt joskus 30 vuotta sitten :-)

  Lippamyssy vaatii aika napakan langan ja mielummin liian pienen kuin suuren koukun. Lippa näyttää hieman erilaiselta kuin mallissa. Tarkoituksella vai oliko epäselvä ohje? :-)

  VastaaPoista
 3. Katsoin kuvaa uudestaan ja voi olla, että ero johtuu langasta ja siitä, että lippis on sinulla päässä eri tavalla kuin minä olen laittanut Onnille.

  Ja pohdin näitä ihan vain siitä syystä, että pitääkö minun selventää ja parantaa ohjettani. Missään nimessä ei ole tarkoitus arvostella sinun työtäsi.

  Kiva sytomyssy kaikki tyyni!

  VastaaPoista
 4. Ihanat Barbin vaatteet! Minä niin ihailen Teitä pienten "juttujen" tekijöitä, minä kun en saa niistä "asiallisia". Barbin ja nukkien vaatteet muutenkin on ollu minimaalisen vähissä tekemisissä täällä, vaikka neljä tyttöä on. Muistan aikojen alussa ommelleeni Jälkeläisen (tytöistä vanhin) barbille juhlapuvun, jonka tekemiseen meni enemmän aikaa kuin jos olisin tehnyt ihmiselle samanlaisen.
  Hyvännäköinen tuo lippis. Samasta mallista otin oppia, kun aloin Henkalle virkata vihreää lippistä, lanka loppui kesken ja virkkausinro samoin. Nyt jo kaksi virkkausta ufoutumassa.
  Meillä aurinko paistaa kauniisti, mutta tuuli on puuskaista, saadaan mahtavia savupilviä naapurin roskanpoltosta, vaikkei ihan lähekkäin edes olla.
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Mistä ihmeestä olet saanut noihin ihaniin barbin vaatteisiin ohjeet?? Tuttavapiirissä on pari juuri barbi-ikäistä tyttöstä ja olisi aivan loistava yllätys tehdä heille jotain noin nättiä! Ja jämälankojahan meillä aina riittää...

  VastaaPoista
 6. Bättejä barbin vaatteita. Kiva toi lippamyssyki..taidankin tuosta Las Palmasista ostetusta puuvillasta tehdä tuommoisen.

  VastaaPoista
 7. Jansku: Kiitos! :)

  Tintti: Näin on, että lippamyssy vaatii napakan langan ja tämä Puro Batik on liian löyhäkierteinen, vaikka käytin tavallista ohuemmalla koukulla. Saattaa muuten ollakin, että lipassa on jotain pientä eroa sinun tekemään. En nimittäin heti ymmärtänyt sitä kohtaa ohjeesta ja sitten ymmärsin, niin ehkä ymmärsinkin väärin. ;DD

  Hepsi: Kiitos! :)

  Mammutti: Ja minä ihailen tuota sinun vauhtiasi noiden isojen töiden suhteen! Siis voisi kai sanoa, että vuoroin vieraisssa... ;D Jokainen taaplaa tyylillään ja hyvä niin.

  Sari: Ohje löytyy vain minun päästäni, mutta voin tässä lähiaikoina väsätä sen kirjalliseen muotoon ja julkaista täällä. :)

  Seijasisko: Huomioithan, että lanka on kunnolla kierteinen, että tulee napakka myssy. :)

  VastaaPoista
 8. Voi kun kivoja barbien vaatteita. Niitä täytyisi kyllä minunkin tehdä!

  Meillä HäjyFlikka oli vesirokossa viikon kotona, ja innostui ompelemaan barbielle vaatteita, siinä syntyi pari mekkoa, housuja ja paitoja. ;o))

  VastaaPoista
 9. Välillä täytyy heittää langat nurkkaan, se on vain terapeuttista purkaa tunteitaan :)
  Kivoja nuo barbien vaatteet, itsekin olen niitä joskus tehnyt ihan vain mielenkiinnosta, että kuinka sitä osaa noin pieniä tehdä...

  VastaaPoista
 10. Myötätuntoni tuon nurkkaan nakkaamisasian suhteen, tiedän tunteesi tasan tarkkaan. Mutta eikös ole ihmeellistä, että kun etääntyy asiasta hetkeksi, niin kiukku laantuu vähän kerrassaan :).

  Aivan ihania barbien vaatteita! Meillä ei eletä vielä barbievaihetta, mutta muilla nukeilla kyllä jo kovasti leikitään. Olenkin suunnitellut että niille pitäisi neuloa jos jonkinmoista vaatetta. Vaan kun se aikapula...

  VastaaPoista
 11. Barbinvaatteet on ihania! Mulla ei vaan olis hermoja tuollaisin piperryksiin. Tuntuu, että niissä on ihan yhtä paljon työtä kuin isommissa... Osaanottoni purkamisen johdosta. Kökköä hommaa, mutta kun siitä pääsee yli niin palkitsevaa. Aurinkoista sunnuntaita sinne pohjoiseen!

  VastaaPoista
 12. Pirjo-Riitta: Nuoret ovatkin paljon ennakkoluulottomampia käsityöntekijöitä kuin minä, niin syntyy paljon mielenkiintoisempia vaatteitakin. Minulla aina sen saman kaavan mukaan! ;D

  Pirjo: Joo neule nurkkaan on mainio kanava purkaa turhaumiaan! ;D

  Maikki: Joo nyt olen ollut nurkassa olleen sukan ja parinsa kanssa jo hyvässä sovussa! ;D

  Susu: Mutta nopeasti nämä piiperrykset valmistuvat, kun ei vain ole pieniä yksityiskohtia. Niitä en minäkään oikein tykkää tehdä. :)

  VastaaPoista
 13. Tuollainen hermon meneminen jonkun virheen takia on niin tuttua. Ihania barbivaatteita. Suosikkini on alimmainen. Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 14. Jopas täällä on syntynyt söpöjä vaatteita. Ja niin kauniinvärisiä jämälankoja.
  Kivannäköinen lippis.
  Eikö olekin mukava,kun saa jonkun "kenkkutyön" selätettyä! Nimimerkki kokemusta on! Ja aika lähiajoilta!
  Aurinkoista alkavaa viikkoa sinne pohjoiseen.

  VastaaPoista
 15. Ai kuinka ihania barbien vaatteita. Kyllä tekee jonkun pienen tytön onnelliseksi. Ai paiskasitko sinäkin työn nurkkaan. Mun on kerran käynyt vielä paljon hullummin keittiön verhokankaiden kanssa. Mulla oli ihania kankaita ja vaikee verhon malli ja mulla on vieläpä kaksi ikkunaa keittiössä. Ei tullut verhoja,ihanat kankaat meni pilalle ja mä niin hermostuin ja ajttelin etten siedä silmissäni enää koko kankaita ja vein ne ulkoroskikseen. Olin niin pahalla päällä(harvoin olen), että isäntäki alkas sanomaan,että kuule lähdettäiskö me johonkin kivaan kyläpaikkaan:D

  VastaaPoista
 16. Aivan ihanan söpösiä barbien vaatteita; odotan ohjeitasi.
  Kiva lippamyssy!

  VastaaPoista
 17. Nättejä nuken vaatteita. Vaikka mulla on kaksi tyttöä, en ole koskaan tainnut ommella nukeille yhtään vaatetta. (Huono minä)
  Purkuhommat osataan täällä, enempi sääntö kuin poikkeus.

  VastaaPoista
 18. - "Ei se ole edes kunnon käsityö, jota ei ainakin kerran pura."
  Tuota äitini ohjetta olen noudattanut ja melkein kaikista on tullut "kunnon käsitöitä".
  - Mielettömän ihania nuo barbien vaatteet. Onneksi se meidän entinen barbie-fani on kasvanut jo niin isoksi, ettei tarvitse noita vaatteita, muutenhan minulle tulisi paineita. Uskomatonta, että joku voi pienestä päästään repiä noin hienoja ohjeita.
  - Tuota lippistä minäkin olen aikonut kokeilla. Varmaan tulee "kunnon käsityö" - - - siitäkin.
  -tf-

  VastaaPoista
 19. Auli: Tykätään siis samasta barbien mekosta! :)

  Irina: Ai sattuukos niitä sinullekin vastaan noita kenkkutöitä! ;DD

  Intsu: No enpäs minä sitten ollutkaan kuin pikkusen tuohduksissani, jos vertaa tuohon sinun sattumukseesi. Ai että, nätti verhokangas roskikseen, harmi. :o Pst, älä kerro kenellekään, mutta on minullekin jotain vastaavaa joskus sattunut. ;D

  Malli: Kohta on sukat valmiit ja sitten sen ohjeen pariin. :)

  Pirena: Enpä tehnyt aikoinaan minäkään juuri tytölle nukenvaatteita, kun äitini hoiti sen asian. Nyt teen vuorostani omien lastenlasten puutteen vuoksi muille lapsille. ;)

  TainaF: Saapas nähdä tuleeko noista sukista kunnolliset vieläkään vaan vaatiiko ne vielä toisenkin purkamisen!!! ;DD Ei nimittäin hyvältä näytä! :( Noooo katsotaan.

  VastaaPoista
 20. Joku pikkutyttö on onnellinen saadessaan barbilleen uusia vaatteita. Mekot ovat tyylikkäät ja tuo syto-lippis kivan mallinen.

  VastaaPoista
 21. Marle: Juuri pikkutyttöjen ilahduttamiseksi näitä barbin mekkoja väsäänkin! :)

  VastaaPoista
 22. Kauniita vaatteita saa barbie-neiti. On varmasti onnellinen :) Ihailen erityisesti tuota punaista, tulee punahilkan asu mieleen.

  Yksilöllistä on varmasti tuo "harmistuminen" virheestä. Itse en kestä niitä yhtään ja sitten pitää heti purkaa apinanraivolla siihen asti, missä meni mönkään, ja lähteä koiran kanssa lenkille. Joskus hämmästelen oppilaita, jotka sanoavat vaan "oho", ja sitten tyynen rauhallisesti purkavat ja aloittavat alusta. Ihailtavaa tunteiden hallintaa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.