Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 30. huhtikuuta 2011

Myssyjä taas

Edittiä 1.5. klo 18.45 tuossa vähän alempana

Aika rientää, kevät etenee mukavaa vauhtia kohden kesää. Pari päivää sitten ilmestyi meidän pihapiiriimme "omat" västäräkkimme.  Meillä on tässä joka kesä tepastellut västäräkkipariskunta ja minä uskon, että se on sama pari. Hmh, kuinkahan kauan västäräkit elävät.

Huhtikuu on päättymässä ja samoin päättyy myös


Jämäkuukin.  Jämäkuu on tempaus, johon minäkin osallistuin.  Sen aikana osallistujat ovat pyrkineet tuhoamaan jämälankojaan mahdollisimman paljon. 

Viime päivinä olen tehnyt myssyjä oikein innolla.  Kuten edellisessä postauksessani kerroin, tein yhden myssyn kaksinkertaisella langalla tätä ohjetta mukaillen.  Ja se tekniikka vei minut mukanaan ja jämälankojahan riittää, niinpä olen väsännyt lisää myssyjä.

Edit 1.5. klo 18.45.  Nyt esittelemissäni myssyissä en solminut lankoja yhteen yllä mainitun ohjeen mukaisesti, vaan tein seuraavasti: panin käytössä olevan ja uuden värin päällekkäin n. 10-12 cm verran ja neuloin niillä molemmilla (+ se toinen lanka)  yhden silmukan, minkä jälkeen jatkoin uudella värillä. Langan päät päättelin neulomalla vuoroin niiden yli ja ali, jolloin langanpäät jäävät neuleeseen työn nurjalle puolelle eikä erillistä päättelyä tarvita.  Tämän päättelyn esittelee mm. Kaffe Fasset jossakin neulekirjassaan.  Olipa vaikea selittää sanallisesti, mahdoittekohan ymmärtää.Ensin valmistui torstaina tämä 80 g painava myssy.  Tämän tein ilman etukäteissuunnitelmaa väreistä,  eri värejä aivan sattumanvaraisesti kudoin.  No katsoin minä hiukan siinä tehdessä, minkä värin kulloinkin nappasin.  Aivan pienet nyssäkät alkoivat loppua jo tätä tehdessä.


Perjantaina syntyi saman painoinen eli 80g:n myssy.  Tähän ajattelin upottaa mahdollisimman paljon mustaa lankaa ja siihen rinnalle sitten värejä taas sattumanvaraisesti.


Lopuksi tänään lauantaina valmistui tämä 90 g:nen myssy, johon päätin käyttää vihreän Nalle Colorin ja ruskean Florican lisäksi muita värejä samalla periaatteella kuin edelläkin.

Kaikki myssyt tein resorista aloittaen, silmukkamäärät 104-116s, korkeutta 13-15 cm ja sitten kavennukset tasavälein 8. kavennusta/kerros, omaan totuttuun tapaani.  Samoilla 3.5 mm:n puikoilla (pyörö ja sukkikset) mentiin.

Päälaelle muodostui mukavat kuviot, joissa voi nähdä tähdenkin piirtetitä.


Tässä vielä näistä kolmesta myssystä lähikuvaa sileästä osuudesta.  Voin muuten vakuuttaa, että tämä(kin) on niin koukuttavaa työtä, että lisääkin haluaisin tehdä.  Mieleni teki luoda silmukat saman tien seuraavaa varten, kun sain tänään tuon viimeisen valmiiksi. Tuota raitojen muodostumista on tosi kiva seurata ja miettiä siinä samalla, minkä värin panisin seuraavaksi.

Lankoina käytin näihin sekalaisia villa- ja villasekoitelankoja sekä hiukan myös puuvillalankaa väriä antamaan. Käyttämäni langat olivat jääneet enimmäkseen sukkien ja lapasten teosta ja suunnilleen Nalle-langan vahvuisia, mutta myös Huopasta käytin kerroksen verran kerrallaan..Ja tässä kaikki neljä, jotka eivät varmaankaan jää viimeisiksi tällä tekniikalla tekemikseni myssyiksi.    Mutta maltan nyt kuitenkin pitää taukoa ja kerään hiukan lisää jämäkeriä ja sitten taas jatkan tällä tekniikalla.  Nämä myssyt lähtevät Villaa ylle -keräyksen kautta maailmalle lämmittämään jonkun asunnottoman päätä tulevana talvena.

Mutta nyt on vielä kevät ja kesän lämpimät päivät vasta tuloillaan.  Ja huomenna on vappu, joten kaikille oikein ihanaa, hulvattoman hilpeää ja kohtuudella vallatontakin vappua!


17 kommenttia:

 1. Nämä ovat kyllä varmasti sellaisia, johon saa kaikki viimeisetkin nyssäkät uppoamaan. Hieno idea! Hauskaa Vappua.

  VastaaPoista
 2. Kivoja myssyjä ja hieno idea jämälangoille!
  Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
 3. Niin kauniita myssyjä!
  Meillä oli tänään västäräkki sisällä, ilmastointiputkesta vessassa oli tulossa ja jumiin jäi. Saatiin irti ja sitten tietysti yritti ikkunasta ulos, vaikka oli ulko-ovi avoinna häntä varten. Lintu saatiin vihdoin kiinni ja ehjänä pihalle. Vappuvieras siivillä tänävuonna siis ja kissoilla sen jälkeen haiseltavaa.
  Hauskaa Vappua!

  VastaaPoista
 4. Tämä on mulla vielä kokeilematta, pitääkin punnita kaikki onnettomat jämät ja pohtia, riittäisivätkö myssyyn. Voin kyllä kuvitella, miten hienolta tuntuu saada niin paljon pieniä langanloppuja ihan kokonaan kulutettua.

  VastaaPoista
 5. Mahtavia myssyjä ja hieno idea käyttää jämät noin. Oikein hyvää Vappua myös sinulle!

  VastaaPoista
 6. Mukavaa Vappua sinne teillekin.
  Kovin olet ahkeroinut noiden myssyjen kanssa.

  VastaaPoista
 7. Voi kun oot ahkeroinut kivoja myssyjä hyvään tarkoitukseen. Kiva idea!

  Vallatonta vappua.:)

  VastaaPoista
 8. Ihastuttavan kauniita myssyjä ja uskon , että on koukuttavaa suunnitella tehdessä jo seuraavaa värikerrosta.
  Iloista vappua!

  VastaaPoista
 9. Tosi hauska tapa tuhota jämiä ja lopputulos kivan näköistä.
  Hauskaa Vappua sinnekin!

  VastaaPoista
 10. Upean sävyisiä myssyjä! Pidän tuollaisesta väri-iloittelusta!

  VastaaPoista
 11. Kivoja myssyjä!
  Eikö olekin koukuttavaa? Titkö samalla tavalla kun Nepal-myssyssä. että solmit ja et päätellyt?

  VastaaPoista
 12. Sinä se olet Hyvän Mielen Myssymaakari!
  Iloa kevääseen ja kesän odotukseen :)

  VastaaPoista
 13. Kivoja myssyjä!
  Pitääkin käydä tutkailemassa ohjetta tarkemmin. Ei uskoisi, että olet tehnyt ne ilman tarkkoja etukäteissuunnitelmia. ovat niin tasapainoisen ja harmoonisen näköisiä.

  VastaaPoista
 14. Onpa upeita ja varmasti ainutkertaisia, varsinkin kun ne hyvillä ajatuksillasi saattelet matkaan

  VastaaPoista
 15. Kardemumma: Joo, monta nyssäkkää vähempänä on minun jämälankapussini. ;)

  Hepsi: Niin minustakin on kiva idea! :)

  Mammutti: Teillä onkin ollut siellä harvinaisempi vappuvieras! ;D

  TiiQ: Se tunne on kyllä aitoa iloa! ;)

  Sara: Kiitos! :)

  Pirena: Kiitos! :)

  Seijasisko: Kiitos! :)

  Heleena: Sitä se juuri on, siis koukuttavaa! ;)

  Susu: Kiitos! :)

  Auli: Me tykätäänkin samasta ilottelusta! ;)

  IsoGnu: En solminut, vaan tein päättelyn siinä neuloessa tavalla, jonka yritin selittää edittinä postaukseeni. :)

  Pirle: Kiitos sinulle hienosta "arvonimestä"! :)

  Tintti: Kiitos! :)

  Enkuli: Kiitos! :)

  VastaaPoista
 16. Tosi hauska tapa vähentää jämälankoja:)

  VastaaPoista
 17. Kiva tapa kuluttaa langanloppuja. Päälaen kuviot hivelee neulojan silmää.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.