Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 16. huhtikuuta 2011

Palmikkoa ja raitaa


Kevät tulee iloisesti liplattaen tänne Ylläksen maisemiinkin.  Täällä siis vielä ollaan, mutta huomenna on tarkoitus ajella kotiin muutamaksi päiväksi ja sitten vielä yksi reissu tänne.

 Äkäsjoki alkaa sulaa jo.  Joutsenetkin ovat jo tulleet, mutta eivät kyllä tähän sulaan vaan rauhallisempaan paikkaan.


Metsikössäkin huomaa lumien vähenemisen.

Ja tien varsilla jo pajunkissoja.


Onpa täällä muutamia käsitöitäkin saatu valmiiksi.  Varsinkin jämälankoja olen yrittänyt kuluttaa, en kyllä mitään isoja määriä, vaan pieniä.  Eikös sitä sanota, että pieni on kaunista!  ;D  Kuten kaikki taitavat tietää, niin Jämäkuu on meneillään ja sehän se innoittaa minutkin jämiä kuluttamaan. 


 Malli Dropsin Palmikkosukat ohje täällä koko 38
Lanka Novitan 7 veljestä, jota oli jäänyt jostain sukkaprojektista hiukan vajaa kerä. (menekin ilmoitan myöhemmin)
Puikot 3 mm

Näistä sukista ensimmäinen kävi nurkassakin, kuten kerroin täälläkin viikko sitten.  Sittemmin purin sukan virheeseen saakka ja nyt sillä on jo parikin.  Nämä sukat taitavat päätyä lahjaksi eräälle ystävälleni.

Joku ehkä muistaakin, että tein hiljattain itselleni uudet kämmekkäät, jotka ajattelin pitää ihan vaunukäytössä ja säilyttääkin aina täällä asuntovaunussa, ettei tarvitse muistaa ottaa mukaan. Siitä tuli mieleen, että voisin tehdä vielä yhdet kämmekkäät ja viedä ne mökille.  Siis ne seuraavaksi puikoille.Malli omasta päästä keksitty: resoria 3 o, 1 n varressa ja kämmenselässä, kämmenpuoli sileää. Raidat 3 kerroksen korkuisia. Peukalokiila  näihinkin Annikaisen julkaisemalla ohjeella.
Langat Novitan lankoja: Woolia ja Nalle Marjaretki Lakkaa, menekki yhteensä  50 g
Puikot 2.5 mm

Tässä kuvassa värit ovat lähempänä oikeaa ainakin tällä meidän näytöllä. Punaista Woolia minulla oli kahta eri värjäyserää, joista sain toisen kerän kokonaan käytettyä, mutta toista jäi vielä.  Samaten jäi vähän tuota "hillareissua".


Seuraavaksi halusinkin saada tuon hillareissu-langan loppumaan.  Lankapussissani pyöri kerä tunnistamatonta harmaata lankaa, jonka väri sai tuon hillareissun hehkumaan vierellään. Lisäksi siellä oli oranssia Woolia, joka halusi mukaan.

Malli "Junasukat" täältä
Lanka harmaa tuntematon lanka ja Marjaretki Lakka ja oranssi Wool, joiden kulutus yhteensä 30 g
Puikot 2.5 mm

Kaksilla puikoilla mentiin, että hillareissua tuli saman verran molempiin sukkiin, vaikka ei niihin tietenkään identtiset raidat tulleet.  Varsien nurjiin raitoihin sitä riitti ja osaksi terän ensimmäistä raitaa. Siitä eteen päin jatkoin nurjia kerroksia oranssilla Woolilla. Vielä ei ole tiedossa, kenen jalkoja tulevat lämmittämään, mutta eiköhän joku pieni ihminen tarvitse näitä joskus.


Hyvää vaalisunnuntaita kaikille!  Käykäähän uurnilla, jotka eivät ennakkoäänestäneet.  Me hoidimme osuutemme täällä Äkäslompolossa jo viikko sitten perjantaina.

17 kommenttia:

 1. Ihania neuleita. Nuo sukkien palmikot ovat kerrassaan upeat. Vesi tulvii ja se tietää, että kesä tulee.

  VastaaPoista
 2. Hienoja neulomuksia. Palmikkosukat houkuttelevat minuakin kokeilemaan. Ne näyttävät niin hienoilta. Turvallista kotireissua teille!

  VastaaPoista
 3. Ahkerana olet taas ollut, kauniita jämistelyjä. Täällä meilläkin on rumppuja sulateltu kun marjapensaat meinasivat jäädä tulvan alle...

  VastaaPoista
 4. Hienot sukat ja aivan ihanan väriset. Malli on lähellä samaa, jonka itse tein Punokset puikoille - kirjasta. Kämmekkäitä onkin hyvä olla vähän siellä sun täällä, että voi nykäistä aina kun tarvetta on ja kauniit kämmekkäät oletkin tehnyt.

  VastaaPoista
 5. Kylläpä oli kauniita maisemia! Ja paljon olet saanut aikaiseksi hienoja käsitöitä =)

  VastaaPoista
 6. Ahkerana olet ollut! Kyllä kevät etenee nopeaan tahtiin siellä ja täällä. Meillä alkaa lumet olla vähissä, tosin märkä savipohjainen roudan ja myyrien runtelema piha ei mikään kaunis näky ole, mutta pianhan se kuivuu...
  Turvallista kotimatkaa!

  VastaaPoista
 7. Tosi ihania neuleita sinulta on valmistunut. Kevät on pitkällä jo sielläkin . Täälläkin lumet ovat sulaneet hurjaa vauhtia. Eilen oli vielä meidän talon edustan leikkipaikka lumen peitossa ja enpä ollut usko silmiänin kun menin ulos päivällä niin koko leikkipaikalta oli lumet sulaneet ja lapset leikkivät kuraleikkejä .:)Hyvää kotimatkaa!

  VastaaPoista
 8. Ihana katsella täältä taas Ylläksen kevään etenemistä. Ja noita söpöjä hillastelijan sukkia! Lappi välittyy kauniisti sekä neuleistasi että tarinoistasi, tulee ihan kaipuu pohjoiseen..

  VastaaPoista
 9. Oi, onpas upeita maisemia. Miuta aina harmittaa, että työt estävät Lapissa käymisen kevättalvella ja syksyllä ruskan aikaan.

  Tykkään erityisesti niistä punaisista kämmekäistä, nätit ja lämpöisen oloiset.

  VastaaPoista
 10. Oletpas taas ahkeroinut! Varsinkin palmikkosukat ovat ihanat. Jämäkuu on mainio idea, täytynee ottaa käyttöön :)
  Täällä etelässä on enää ihan pikkuisen lunta jäljellä ja varmaan sekin vähä sulaa tänään kun on luvassa ihanan lämmin vaalisää. Hyvää kotireissua!

  VastaaPoista
 11. Palmikkosukat on tosi kauniit. Eikä varmaan enää yhtään harmita "murkistelu". Valtavan määrän olet siellä ehtinyt tikutella kaikkea kivaa. Hyvää kotimatkaa!

  VastaaPoista
 12. Tosi kauniit sukat! Ja mukavia ovat muutkin työt:)

  VastaaPoista
 13. Enkuli: Kesää kohti mennään! :))

  Auli: Minäkin taisin jäädä palmikkojen pauloihin! ;D Pyörii nääs silmissä yksi toinenkin malli samasta paikasta.

  Katjuksa: Eilen kotimatkalla kuultiinkin radiosta, että tulvan takia oli useampia teitä poikki. Toivottavasti teidän tulva on jo laskenut.

  Simpura: Joo, minäkin olen huomannut, että yhdet kämmekkäät eivät riitä! ;)

  Pirjo: Lapissa on kauniita maisemia enemmänkn, kun vain osaisi kuvata niitä kunnolla. :)

  Mammutti: Nyt siis tervehdys jo täältä kotoa, mistä lumet olivat hävinneet melkein olemattomiin ja tulppaanit puskee pintaan kovaa vauhtia! :)

  Seijasisko: Olikin meille yllätys, kun täältä oli lumet sulaneet jo melkein kaikki. :)

  Käsityönopettaja: Lappi ottaa kyllä ihmisen pauloihinsa, on siellä niin kaunista! :)

  Päivikki: No malta vain odottaa, tulee se sinullekin vielä eläkeikä ja sen myötä vapaus käydä vaikkapa Lapissa aivan omien toiveiden mukaan. :) Ei mekään aiemmin oltu siellä kuin viikko keväällä.

  Sara: Minä olen oikein tyytyväinen tähän jämistelyyn ja voin suositella sitä kaikille! :)

  Susu: Minä en ole onneksi pitkävihainen edes väärin tehdyille palmikoille! ;D

  Marjut: Kiitos! :)

  VastaaPoista
 14. Upeita neuleita ja upeita maisemia, kyllä sielu lepää!

  VastaaPoista
 15. Taina: Se on totta, että tuolla sielu lepää! :)

  VastaaPoista
 16. Minulla on blogissani sinulle jotain :)

  VastaaPoista
 17. Pirjo: Kiitos, kiitos! :) Palaan asiaan parannuttuani.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.