Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Lisää sytomyssyjä


Poikkesin muutama päivä sitten lankaostoksilla Lankamaailmassa, joka toimii OYS: sytomyssyjen keräyspisteenä. Samalla otin mukaani sinne kertyneet sytomyssyt, jotka toimitan sairaalaan viimeistään ystävänpäivänä. Yllättävän paljon niitä oli kertynytkin lokakuun jälkeen, jolloin hain edellisen kerran myssyjä.  Vaikka en ole asiasta isommin huudellut eikä mitään kampanjaa ole käynnissä, niin näitä kertyy.  Siitä olen kovin iloinen. 

Kun vein edellisen pompsin myssyjä OYS:n syöpätautien polille, toi osastonhoitaja Irma Kinunenkin esille ilonsa myssyjen runsaasta kertymisestä.  Ei niitä liikaa ole, mutta nyt ne riittävät hyvin. Ystävänpäivän 2013 keräyksen myssyjä oli vielä jäljellä ja nyt vein täydennystä muistaakseni n. 200 myssyä.  Osastonhoitaja pyysikin taas välittämään lämpimät kiitokset niin henkilökunnalta kuin potilailtakin kaikille myssyjen tekoon tavalla tai toisella osallistuneille! 

 Mainittakoon, että OYS:ssa on ollut koko ajan tapana, että muut hoitoja antavat pisteet saavat myssynsä polilta, joten niitä pitäisi olla joka pisteessä saatavilla. Toimittipa sairaala alkuun myös muihin alueen sairaaloihin myssyjä.Alla kuvia lokakuun jälkeen Lankamaailmaan kertyneistä myssyistä.  Niitä on muuten yhteensä 59 myssyä.  Kuviin jaottelin ne sattumanvaraisesti, mutta myssyt, joiden oletin olevan saman tekijän myssyjä, yritin panna samaan kuvaan. Lienenkö onnistunut, mutta joka tapauksessa kaikki nämäkin myssyt ovat yhtä arvokkaita ja tarpeen.  
Nämä kaikki olivat yhdessä pienemmässä muovipussissa, joten luulen olevan saman henkilön kutomia/virkkaamia
Yhdestä toisesta pussista ilmaantui tämmöinen kasa myssyjä, trikoosta ommeltujakin on 12 myssyä
Tämä kuusikko täytti yhden pienehkön pussin.

Puro Batikista tehtyjä oli monta ja ne saivat seurakseen kuvaan kolme puuvillalangasta virkattua
Puuvillalangoista neulottujakin oli monta, myös toivottuina mustina.


Myös minä kiitän kaikista näistä myssyistä kuin myös jokaikisestä aiemmin toimitetustakin myssystä!  Kaikki ne ovat tarpeen, valitettavasti. Tammikuun 4. päivä tulee täyteen neljä vuotta minun puuhastelua sytomyssyjen parissa.  Mutta yksinhän minun ei ole tarvinnut touhuta näiden parissa. Alkuun hoidettiin yhdessä Seijasiskon kanssa OYS:n alueen keräystä ja pian saatiin mukaan ympäri Suomen lukematon määrä niin myssyjen tekijöitä kuin keräyksiä hoitavia "emojakin". Aluksi yritin laskea kertyvien sytomyssyjen määrää koko Suomessa ja pääsinkin elokussa 2010 lukemaan 12519 myssyä, mutta silloin lopetin laskemisen mahdottomana. Tähän astista määrää en ala edes arvailla.
Näin alkaa 4 adventtisunnuntaikin olla illassa ja enää kaksi yötä jouluun.

5 kommenttia:

 1. Upea määrä myssyjä! Kiitos sinulle, että tomit välikätenä!
  Tällaisia sinun tyylisiä arjen enkeleitä maa kaipaisi lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ellu, lämpimistä sanoistasi! Hyvää joulua sinullekin! :)

   Poista
 2. Ihanat myssyt ja upea enkeli ♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.