Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 10. huhtikuuta 2014

Jämälangoista myssyjä


Minulla taisi jämistely jäädä päälle. Jämälankasukkien jatkoksi nimittäin on syntynyt muutamia sytomyssyjä. Näiden teko on tuntunut niin mukavalta, että olen saman tien valinnut langat seuraavaan, kun olen yhden saanut valmiiksi. Ja nytkin on yksi puikoilla.
Ensin syntyi Hurrikaani-muunnelma nimettömistä langoista, jotka lienevät Tenneseetä. Värit ovat harmaanvihertävä ja puhtaan valkoinen. Koko 57 cm eli sopiva omaan päähäni.
Aloitus aina oikein -neuleella
Silmukoita 90 ja puikot 3.5 mm.
Langanmenekki 50 g.
Päälaella tein viimeiset kavennuskerrokset yhdellä värillä ilman kiertäviä nurjia silmukoita.
Seuraavaksi pääsi puikoille hempeää lilaa ja puhtaan valkoista lankaa, nimettömiltä keriltä nekin, luuultavasti Tenneseetä. Perusraitaa aina-oikein -aloituksen jälkeen, välillä nurja kerros rikkomassa muuten sileää pintaa.
Koko n. 57 cm:n päähän sopiva
Aloitussilmukoita 98, sileässä neuleessa104 ja puikot 3 mm
Langanmenekki 40 g.Jo Hurrikaania tehdessä alkoi mielessäni väikkyä myssy, jossa Hurrikaanin nurjien silmukoiden tapaan kiertäisikin nostetut oikeat silmukat.  En muista, olenko jossain nähnyt tällaisen vai keksinkö idean ihan omista aivosoluistani.

Myssy kiertävin nostetuin silmukoin hempeän vaaleanpunaista Tenneseetä ja nimetöntä valkoista. Koko taas 57 cm.
Aloitus aina oikein -reunalla, jossa silmukoita 96. Sileässä osassa silmukoita 104, joita tikutin 3 mm:n puikoilla.
Langanmenekki 50 g.
 Seuraavan myssyyn pääsi vanhaa roosaa Tenneseetä ja valkoista "mitä lie -lankaa", mutta sama malli samoilla puikoilla ja silmukkamäärillä kuin edellinenkin.
Langanmenekki 50 g.

Nostettuja silmukoita jatkoin päälaen kavennuksissa jonkin aikaa, mutta sopivaksi katsomassani kohdassa lopetin silmukoiden noston ja jatkoin pelkkiä kavennuksia.


Näitä nostettujen silmukoiden kierrepipoja oli kiva niin tehdä, että eiköhän niitä nähdä täällä jatkossakin, mutta seuraava myssy onkin ihan perusmyssy. Siinä ei ole edes niitä nurjien silmukoiden raitoja, joita olen viime aikoina suosinut muuten sileässä raitapipossa.
Tämän postaukseni päättää perusraitamyssy, joka on tekemäni sytomyssy n:o 300. Langat Tennesee ja Drops Muskat, joista Muskatit sain käytettyä melkein loppuun.
Sopiva koko omaan päähäni, kuten kuvastakin näkyy.
Taas aloitus aina oikein -neuleella 98 silmukalla, sileässä osassa 104 ja puikot 3 mm.
Langanmenekki 55 g.


Nyt seuraavan myssyn tekeleen pariin ja iltapäivällä hiihtämään. Tavoistani poiketen olen ollut reipas ja ahkera hiihtäjä tänä talvena. Mieheni ja muut minun hiihtotapani tietävät täällä Äkäslompolossa ovat vitsailleetkin, että olen hiihtänyt jo monen vuoden hiihdot etukäteen. Siis hyvä minä!  :D  Mutta vielä jatkan, vaikka en ole oppinut siitä pitämään vieläkään. Hiihtokelit ja säät ovat upeita.
24 kommenttia:

 1. Kauniita myssyjä kaikki! Ensi talvena pitää minunkin hiihtää; olen varmaan käyttänyt jo vuonna 2009 hiihdetyt kilometrit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, tietämättä sinun vuoden 2009 hiihtokilsoja, voin sanoa, että en on jo käytetty! :D

   Poista
 2. Onnittelut ja virtuaalihalaukset 300:n myssyn tekijälle! Upeaa!
  Jokainen noista on kaunis ja erilainen, nurjilla ja nostetuilla silmukoilla saa paljon ilmettä.ja taitavalta tekijältä onnistuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heleena, kiitos! :) Onhan se mukavampaa tehdä, kun saa kaunista aikaan. Vaikka se kauneus onkin katsojan silmissä. ;)

   Poista
 3. Sinä taidat neuloa näitä jo nukkuessakin, semmoista vauhtia uusia ilmestyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, kun on se PAKKOneuloosi! :D Mutta en minä ole vielä unissani tainnut neuloa. Se se olisikin mukavaa, kun sais neuloa ympäri vuorokauden. :D

   Poista
 4. Onneksi olkoon myssymäärästä, kivoja pipoja olet jämälangoista taikonut.

  VastaaPoista
 5. Kivoja raitamyssyä. Sehän on kiva kun olet innostunut hiihtämisestä..siellä sitä saakin samalla katsella komeita maisemia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, totta on, että täällä saa ihailla kauniita maisemia. :)

   Poista
 6. Onpas pipo poikineen taas valmistunut! Ihania varsinkin nuo nostetuin silmukoin tehdyt. Samaa jossain vaiheessa mietin, että pitäisi kokeilla pipoon, sitä "rabbit hole" sukkaa kun katselin. En vaan koskaan ole saanut aloitettua...

  Aurinkoisia kevätpäiviä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkimamma, minuakin viehättävät nuo nostetuin silmukoin tehdyt pipot. Kiitos vinkistä, minä en ollut noita "rabbit hole" sukkia nähnytkään, kivoilta näyttivät nekin. Mutta vielä ehdit aloittaa, vaikka runsaudenpula houkuttelevissa malleissa vaivaakin. :)

   Poista
 7. Kauniita myssyjä. Ja hurja luku tuo 300 valmista myssyä - olet sinä kyllä melkoinen tekijä :)

  VastaaPoista
 8. Sulla valmistuu myyssyjä kuin liukuhihnalta. Sen jälkeen kun itse sairastuin,niin en ole pystynyt tekemään syto myssyjä. Näin niitä sairaalassa ja mulle ne edustaa sairautta ja kuolemaa. Sant Pauliaa odottelen ,että se taas aloittais kukintonsa. Olen ottanut siitä pistokkaitaki ja niissä on hyvät juuret.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intsu, kerron sulle salaisuuden: nyt ei ole mitään puikoilla, joten eipä ole mitään tulossa liukuhihnalta! :D Minun santtuni eivät kukoistaneet tänä talvena. Kaksi punaista (ne ainoat) "meni ulos" ja siniset perintösantutkin kituvat. Ne istutin uudestaan ennen tänne lähtöä, joten mielenkiinnolla odotan niiden näkemistä, kun palaamme kotiin.

   Poista
 9. Hurja saavutus! 300 myssyä ja kaikki on aina niin kauniita ja erilaisia!

  VastaaPoista
 10. Kauniita myssyjä.
  Hyviä hiihtoja sinne kauniisiin maisemiin.

  VastaaPoista
 11. Neili, kiitos, hiihtokelit jatkuvat edelleen hyvinä! :)

  VastaaPoista
 12. Hurja myssylukema! Nostettu-silmukkamyssy on tosi kiva. Vai hiihtämässä? Enpä muista koska olisin viimeeksi ollut suksilla. Täällä saaressa on sadepäivä ja vettä tulee niin että voisi olla sopiva päivä vesihiihtoon:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu, juu, hiihtämässä, kun on kaunis auringon paiste, mutta ei tänään harmaana päivänä. Vois muuten olla vesihiihto hiukan kylmää nyt ilman märkäpukua, hurhh! :O

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.