Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Vaihdoin sukkiin


Tämä kuluva huhtikuu on ollut minun käsitöissäni hyvin myssyvoittoista. Kuun alussa valmistui yhdet sukat, mutta sen jälkeen onkin syntynyt vain sytomyssyjä, kunnes perjantaina tein vaihteeksi junasukat.  Silloin oltiin vielä Äkäslompolossa, mutta lauantaina jo ajeltiin kotiin.
Nämä junasukat siis valmistuivat sinisävyisestä Nalle Taika -langasta, jonka menekki näihin oli menekki 35 g.  Muuten tein ohjeen mukaan paitsi kantapää on tiimalasikantapää. Puikot 3 mm:t sukkikset.


Kotimatkan käsityöksi valitsin myös sukat jämälangoista. Otin mukaan autoon kolme kerää lankaa ja niille sopivat puikot. Yleensä panen matkakäsityön alulle jo ennen lähtöä, mutta nyt tein poikkeuksen.
 Ensimmäinen sukka valmistui matkan aikana. Ennen olen aloittanut seuraavan sukan välittömästi ensimmäisen valmistuttua, mutta nyt tavoistani poiketen istuin lopun matkan kädet sylissä. Olen nimittäin ruvennut hartiajumin takia välttämään pitkiä neulomisrupeamia. Onneksi se jumi on muuten jo helpottanut aika hyvin. Tuntuipa kyllä oudolta istua kädet joutilaina sylissä, mutta kaipa siihenkin tottuu.
Perusraitasukat koko 39 kolmesta väristä Nallen jämiä, menekki yhteensä 90 g.
Silmukoita 52, joita tikutin 2.5 ja 3 mm:n sukkiksilla.

Värit kuvassa lähes todelliset.  Raidoitus syntyi taas isommin suunnittelematta kuten joskus ennenkin enkä ole siihen täysin tyytyväinen, mutta tällaiset ne nyt ovat. Jospa jollekin kelpaavat, saajaa ei ole tiedossa.

Nämä molemmat parit ovat siis jämälangoista tehtyjä ja ovat jämäsukkasarjani sukat 3 ja 4.  Minä pyrin tänä vuonna vähentämään mahdollisimman paljon sukkalankojeni jämiä. Yritän myös laskea, montako paria niitä saan aikaan.
Eilen tepasteli pieni peippoparvi pihallamme etsien nurmikon seasta syötävää. Sehän tarkoittaa siis, että kesään on enää puoli kuuta!  :)


10 kommenttia:

 1. Kauniita sukkia ja minä ainakin pidän jämäsukkien raidoituksesta.

  VastaaPoista
 2. Kivat sukat! Niskajumiin auttaa tehokkaasti, taukojumpan lisäksi, kinesioteippaus. Netistä löytyy ja suomeksi ihan simppeleitä perusteippausohjeita, joita voi kotonakin käyttää. Tiedän, että kuulostaa huuhaalta ja niin minäkin koululääketieteen kasvattina luulin, mutta oman ja lähipiirin kokemuksista olen todennut, että auttaa niin niskajumiin kuin automatkasta kipeytyvään alaselkään. Tosin joskus voi olla ihan terveellistä antaa mielen ja kehon levätä, antaa ajatusten vaeltaa vapaasti ja keskittyä vain kyseiseen hetkeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, kiitos vinkistä! Eipä ole kinesioteippaus käynyt mielessä, vaikka jotain olen siitä kuullutkin.

   Poista
 3. Hei! Laitoin omaan blogiini linkin sinun kurttusukkaohjeeseen koska olen sen mukaan sukat tehnyt. Aivan ihana malli tehdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ninde168, kiva kuulla, että sinustakin mallia on kiva tehdä. :)

   Poista
 4. Minä ainakin tykkään noista jämälankasukistasi. Punainen väri tekee niistä niin pirteän näköiset.
  Meillä käy myös pihalla jo semmoinen sirkutus. Toivottavasti eivät tulleet liian aikaisin, sillä öisin näyttää olevan vielä pakkasen puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, eikös olekin ihana kuunnella pihan sirkutusta! Täällä tiaiset (tali- ja sini-) ovat oikein innostuneet asuntojen katselusta. Onneksi on useita, joista valita, jospa riittäisivät kaikille. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.