Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 5. huhtikuuta 2014

Tästä ilahduin tänään


Tänään Kalevaa lueskellessa löysin kivan yllätyksen! En tiennyt keräyksestä etukäteen ja tulin kovin iloiseksi tiedosta.  Kiitos ylivieskalaisille omasta puolestani! 


12 kommenttia:

 1. Minä luin saman jutun :) Pisti silmääni, että toinen tekee myssyä seiskaveikasta - onko lanka ok ? Jos on, niin sitä kyllä löytyy meikäläiseltäkin ja monen eri värisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, oletpas tarkkasilmäinen, minä en edes huomannut katsoa tuota kuvaa noin tarkasti. Ehkä paperilehdestä olisin huomannut, mutta täällä Äkäslompolossa luemme vain e-Kalevaa. Mielestäni ei 7veikka ole sovelias sytomyssyksi, ei alkuunkaan. Toivottavasti eivät ole kovin paljon tehneet 7veikkamyssyjä. Tekstissä kuitenkin sanotaan selvästi soveltuvat materiaalit.

   Poista
  2. Tekstissä puhutaan merinovillasta, mikä saattaa jollekin luoda mielikuvan että villalanka on ok. Kaikki käsityöharrastajatkaan eivät ole niin vihkiytyneitä, että ymmärtäisivät eri villalaatujen eron! Kyllähän tuossa tekstissä mainittiin myös pörrölangasta tehty myssy, ja mitä minä olen pörrölankoja nähnyt, niin ovat kyllä 100% akryylia, ja eiköhän sellainen pörrölanka aika pahasti myös kutita paljasta päätä. Minulla ainakin siililapaset kutittavat hirmuisesti käsiä, nimenomaan sen pörrölangan vuoksi. Voisihan tuonne Ylivieskan neulekahvilaan olla yhteydessä ja ystävällisesti tarkentaa, millaiset langat myssyiksi sopivat. Vaikka eiväthän kaikki ole herkkiä, varmaan joku syöpäpotilas löytyy, jolle tuo 7 veljesmyssy tai pörrölankamyssy kelpaa eikä aiheuta mitään ongelmia.

   Poista
  3. Paperilehteähän minä kotona aamukahvilla luen :) Siksi varmaan kiinnitti huomiota, kun minäkin olen ymmärtänyt ettei seiskaveikka sovellu sytomyssyihin. Ja tuon maininnan pörrölangoistakin noteerasin.
   Jollekin varmaan näistäkin langoista tehty myssy käy ihan hyvin, olemmehan niin erilaisia.

   Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  5. Muuten toki ilahduttava oli tämä uutinen!!

   Poista
  6. Kaikki tällaiset hyväntekeväisyyteen liittyvät uutiset on ilahduttavia ja luen niitä mielelläni. Ja niitä on kiitettävän paljon - sytomyssyjen lisäksi kudotaan vastasyntyneille, vanhuksille, nuorille jne. jne.

   Poista
  7. Syöpäpotilaan herkässa usein haavaisessa päänahassa karhea ja pistelevä villa ärsyttää ja pistelee tavallista herkemmin. Minun käsieni kautta on kulkenyt tosi paljon sytomyssyjä mutta seikaveikkaa kuin Marin mainisemia pörrölankaa on onneksi käytetty erittäin harvoin.

   Poista
  8. Kaikkihan me olemme yksilöitä ja toisilla kutittaa herkemmin villalangoista tehty myssy oli hiuksia päässä tai ei. Minäkin uskon Marin tapaan, että joku syöpäpotilas voi käyttää 7veikasta tai pörrölangasta tehtyä myssyä, mutta harvinaisuus hän taitaa olla. Siksi minusta ei kannata tehdä sytomyssyjä vastaavista langoista, koska on epävarmaa, kohtaavatko myssy ja sen potentiaalinen käyttäjä. Olen siis edelleen samaa mieltä sytomyssyjen materiaalista, mutta muutoin korostan yksilöllisyyttä enkä kamalasti halua ohjailla sytomyssyilyä. Pyrin vaan innostamaan ihmisiä mukaan tähän touhuun.

   Poista
 2. Telkust tulee just "Hyvät ja Huonot Uutiset" ja tämä oli selvastikin Hyvä Uutinen!
  Kiitos liinakehuista:-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.