Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Pyykkipoikien uusi kotiVettä sataa taas niin että pyykit saisivat lisähuuhtelun, jos olisivat ulkonaruilla. No, tänään meillä ei tarvii pyykkiä pestä, mutta silti ajatukseni liittyvät pyykinpesuun. Tai oikeastaan niiden kuivatukseen. Minulla on nimittäin uusi apuväline pyykkipoikien säilytykseen ja olen siihen niin tyytyväinen, että haluan jakaa idean muillekin. Pihakukkien muoviamppelista tuunattu pyykkipoikakori!  On muuten kätevä käytössä: siitä nappaa helposti pyykkipoika ja sitä on helppo kuljettaa pyykkinarulla. Ja tähän mahtuu mukavan paljon pyykkipoikia vaikka ei olekaan suurinta amppelikokoa.

Ja tuunauskin oli helppoa: pesun jälkeen vain pyöreitä reikiä sivuihin ja muutama pohjaankin. Eivät kai reiät ole välttämättömiä, mutta ajattelin poikien paremmin pysyvän kuivina, kun ilmastointi pelaa. Jos vaikka joskus sattuvat saamaan vesisateen niskaansa.

Minua on vuosia, ehkä kymmenenkunta vuotta,  palvellut sellainen ostoinen kori, johon siihenkin olen ollut tyytyväinen. Nyt se kuitenkin alkoi hajota ja tarvittiin uusi. Kaupoissa oli vain liian pieniä minun tarpeeseeni. Niinpä mietin, miten sen voisi tehdä itse. Sitten törmäsin viime kesältä jääneeseen amppeliin ja silloin sytytti. Lopputuloksen näet yllä. Pari kolme viikkoa tätä on käytetty enkä yhtään huonoa puolta ole havainnut. 
20 kommenttia:

 1. Tosi näppärä idea, kaikkea vain ei aina tule hoksineeksi. Täytyypä vinkkasta tuttavillekin ;) Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka, joskus saa mainioita ovalluksia! ;)

   Poista
 2. Hieno idea. Sieltä on helppo ottaa ja helppo takaisin laittaa. kiitos vihjeestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, niin on, kun on isoa aukko eikä se painu kasaan kuten jossakin pussissa. :

   Poista
 3. Hyvä idea! Minulla vielä ostokori on voimissaan, mutta pidän tämän mielessä, jos se sattuu hajoamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, seuraavaksi sitten tällainen. ;)

   Poista
 4. Loistava idea!
  Onneks en heittäny viimekesäisiä purkkeja pois (kun niitähän voi joskus tarvia)... Nappaan siis idean ja toivon, et ulos sais pyykit viedä joku kaunis päivä... Täällä sataa kaatamalla vettä taas, kaipaisin poutaisia ja vähätuulisia päiviä, kun mielessä olis ulkona tehtäviä käsitöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammutti, ainahan kaikki pitää tallettaa ja juuri tuosta syystä! ;) Sateen aikanahan on hyvä tehdä uusi koti pyykkipojille, niin on käyttövalmiina kuivalla kelillä. Meilläkin muuten satoi eilen oikein kunnolla, mutta nyt paistaa aurinko ja pyykit liehuvat narulla. :)

   Poista
 5. Kiitos ideasta!
  Menen heti kokeilemaan, kun noita amppeleita on tullut pantua säilöön.
  Olen tehnyt kankaisen pussukan, mutta se ei toimi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heleena, minullakin on ollut kankainen pussukka, mutta pussin suu aina painui kiinni ja sitä sai etsiä saadakseen pyykkipojan. Tässä ei ole sellaista vaivaa. Äskenkin oikein tyytyväisenä siihen ripustin pyykkejä kuivumaan. :)

   Poista
 6. Hieno kierrätysidea ampeleille. Minulla on pyykkipojat vanhaan malliin narussa kaulassa kun ripustan pyykkiä, tuo on kyllä kätevä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, minullakin on mökillä narussa pyykkipojat, mutta aion korvata senkin tällaisella. On tämä niin paljon kätevämpi käyttää, ei tarvitse kuin napata pyykkipoika amppelista tai pudottaa se sinne. :)

   Poista
 7. Voi miten hyvä keksintö! Kerrassaan loistava! Nyt vaan laitat sen vielä niksipirkkaan, niin moni muukin voi tehdä tuollaisen. Minulla on ihan typerä vanha huovuttunut kassi, jossa pojat pötköttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marle, ai niksipirkkaan, no miksikä ei. :) Se olisikin uusi aluevaltaus.

   Poista
 8. Onpa aivan mahtava idea. Tuota vois käyttää moneen muuhunkin,kunhan vain on kekseliäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Intsu! Minäkin olen mielessäni käyttänyt näitä amppeleita muihinkin tarkoituksiin, mutta en ole vielä kokeillut muuta. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.