Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Verho tuulikaappiin


Minulla on ollut jo pitkään ajatuksena virkata uusi verho tuulikaapimme pikkuikkunaan. Edellisen tein vuosia sitten enkä ollut siihen tyytyväinen alun alkaenkaan. Mutta silmä tottuu eikä niitä kiusaaviakaan tekijöitä huomaa, niin kävi senkin verhon kanssa. Ikkunoita pestessähän huomaa ruman verhon. Niin kävi nytkin. Pesin verhon kyllä ja laitoin ikkunaan takaisin, kuten tapani on. Meillähän ei käytetä kausiverhoja muissakaan huoneissa saati tuulikaapissa, samat verhot ripustetaan pesun jälkeen takaisin, kunnes niihin täysin kyllästytään. Tai minä kyllästyn, mies ei ole tainnut vielä moittia yksiäkään verhoja.

Niinpä sitten jonain iltana aloin katsella verhomalleja ja sopivan mallin löydyttyä lankavarastoani, löytyisikö sieltä sopiva lankakin. Oikein mieleiseni väristä lankaa ei löytynyt, mutta kaksi hiukan vajaata kerää ruskeaa virkkauslankaa. Vaaleampaa olin ajatellut, mutta niin oli kova palo virkkaamaan, että kelpuutin sen langan ja aloin työhön.Niinpä pari päivää sitten valmistui tämä verho ja pääsi tänään ikkunaankin
Jostakin virkkauslehdestä löytyi ohje, jota hiukan muokkasin sopivaksi
Koko pingotettuna 105 x 36 cm
Lanka on Novitan Virkkauslanka, menekki 100 g
Koukku 2 mm
Olipa muuten taas mahdotonta saada verhon oikeaa väriä kuviin. Monta kymmentä kuvaa eri paikoissa ja valoissa otin, mutta ei yhdessäkään oikeaa sävyä. Ripustin verhon kuvan ottoa varten mm. lipaston laatikon ja oven rivankin väliin.
 Kuvio on yksinkertainen, mielestäni se esittää kukkaa
Ripustamiseen tutkailin moniakin tapoja, mutta lopulta muokkasin oman mallini siihenkin.


Tämä verho miellyttää minun silmääni, joten nyt tuulikaapissamme on hyvä verho vaikka ei olekaan alun perin toivomani värinen.23 kommenttia:

 1. Kauniin verhon olet virkannut <3

  VastaaPoista
 2. Nätti verho; ehkä sitten muutaman vuoden päästä teet taas uuden ja se on sitten oikean värinen ;)

  VastaaPoista
 3. Kaunis verho.
  Minä taidan odottaa syksyä ikkunan pesuun.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neili, hyvinhän ne ehtii pestä syksylläkin. :)

   Poista
 4. Kaunis verho. Verhot ovat jääneet vaihetelematta tai yleensä laittamatta, jos ne ei miellytä minua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TeSa, kiva kuulla, etteivät kaikki muutkaan vaihtele verhojaan kausien mukaan. :)

   Poista
 5. Ihana verho! :) Meillä myös samat verhot kesät talvet, vaihdan tosiaan uudet vasta sitten, jos vanhassa on jotain "vialla". Istun juuri lapsuudenkotini vintillä ja täälläkin näkyy olevan ikkunassa samat verhot, jotka virkkasin joskus 90-luvulla aika usein tässä samassa huoneessa istuen, eikä noita verhoja ole sen jälkeen ikkunasta pois otettu, kun minä ne valmiiksi sain ja ikkunaan ripustin. Olisiko äiti ne sentään joskus käynyt puistelemassa ulkona. :) Virkatut verhot sopivat parhaiten juuri tuollaisiin pikkuikkunoihin niin kuin teilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MariJ, ollaan verhojen suhteen täysin samaa mieltä. :) Meillä on täällä monet edellisen asunnon verhot ikkunoissa, kun olivat sopivat. Ja osa niistäkin taitaa olla 90-luvulta peräisin.

   Poista
 6. Minusta tuo väri on oikein kaunis ja sopiva tuonne ja niin on mallikin. On siinä saanut muutaman kerran koukkua kääntää ennen kuin on valmista tullut =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, kiitos! Sinulla se koukku vasta kääntyileekin apinoita ja peppejä virkatessa. :)

   Poista
 7. Tosi sievä kukkaverho. Oispa kiva taas välillä virkata, vanhoja lankoja taitaa nimittäin löytyä jostain kaapin perältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, sitten vaan virkkaamaan, kun into iskee. :)

   Poista
 8. Kiva verho! Värikin tuntuu mukavalta ja malli myös.

  VastaaPoista
 9. Kiva verho! Värikin tuntuu mukavalta ja malli myös.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.