Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 17. kesäkuuta 2016

Taas pieniä töitä


Taas on pari pientä työtä valmiina. Näitä tikutin tämän viikon mökkireissulla autossa ja myös mökillä pirtissä istuessani.  


Mökillä valmistui tämä perusmyssy päälaelta aloittaen sytomyssyksi 
 Lanka Puro Batik ja menekki 45 g
Silmukoita 96 ja puikot 4 mm ja 3.5 mm

Tähän käytin lopun Puro Batik-langasta, josta olen jo alkukuusta tehnyt kaksi myssyä. Nyt lankaa jäi vain reilun metrin verran, joka pääsee ehkä johonkin isoäidin neliön keskustaan tai vastaavaan paikkaan. Myssyn aloitin virkkaamalla sormen ympärille kierrettyyn lankalenkkiin kahdeksan silmukkaa, jotka poimin sukkapuikoille ja kudoin suljettuna neuleena sileää. Lisäsin silmukoita kunnes sain haluamani määrän ja jatkoin niillä. Lopuksi resoria 1 o 1 n ja päättely.



 Etiopian nuttu pyörönä, kuten minulla on tapani näitä tehdä
Langat jämälankoja: vaaleankeltainen Novitan Woolia, kirjava Gjestalin Maijaa ja olkapäille muutama kerros jotain merinovillaista oranssia, jonka nimi hukassa vyötteen kera
 Langanmenekki yhteensä 75 g
Puikot 3 mm:t

Nuttua varten loin silmukat mökillä lähtöaamuna ja yllättäen ehdinkin kutoa nuttua melkein puoleen väliin ennen kuin mies malttoi omilta touhuiltaan lähteä. Sittenpä minulla olikin kotiin päästessämme nuttu jo olkapäitä vaille valmis.



Viikonlopun iloksi kimppu pioneja, ole hyvä!  Ei, ei meillä vielä omat pionit kuki (vasta nupuilla ovat), vaan ostokukkia nämä ovat. Eilen ruokakaupassa käydessä nämä huutelivat minulle kutsuaan ja nyt ne tuoksuvat niin ihanan vienosti tuossa pöydällä.



12 kommenttia:

  1. PuroPatikista joskus kans tehnyt jotakin pientä. Siinä on kivan värisiä lankoja. Nuo nutut ovat hyvä asia, varmasti käyttöä siellä minne ne lähetetään. Olen niistä lukenut, mutta en itse ole tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuijankortteilua, Minustakin Puro Batikissa on kauniita värejä ja muutenkin pidän sitä lankaa hyvänä, vaikka onkin akryylia. :)

      Poista
  2. Nätit värit tuossa pipossa! En ole tajunnutkaan, että Puro Batikissa on sellaisia sävyjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ingi, sepäs se onkin, kun ei kerästä arvaa, miten värit elävät neuleessa. :)

      Poista
  3. Nätti myssy,aloitit päälaelta kutomaan,siin ei tarvii tehdä kavennuksia,lisätä vaan silmukoita.
    Mie oon yrittäny tehdä sukkia suurennuslasilampun alla,ekan sain n.viis senttiä ja sit ol silmukka pudonnut,purkasin ja aloin uudelleen,nyt on taas viis senttiä saas nähä kuin pitkälle pääsen.Aattelin tätä hommaa jo aiemmin,mut en jaksanut kokeilla,tiedän sen olevan hidasta ja vaivalloista.Jos silmukka putoaa,työ on mennyt hukkaan.
    Mut yritän kuitenkin,onhan sitä suomalaista sisua minullakin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuomontuvan Anni, juuri niin minä tuon myssyn tein. :)
      Hienoa, että olet ruvennut kokeilemaan sukkien tekoa. Oispa sinulla joku, joka voisi tarvittaessa poimia pudonneet silmukat. Minun eräs tuttava pyytää aina sisartaan poimimaan pudokit ja samoin äitini oli poiminut aina oman mummonsa pudokit. Miten se sinun avustaja, osaisko hän?

      Poista
    2. Voi ei avustaja osaa,häneltä ei käsityö suju ollenkaan,hänen äiti kutoi minun yhet sukat valmiiksi,kun olivatvarpaita vaille valmiit.Hän on nii vieras,etten kehtaa vaivata häntä eikä miulla muita ole jotka voisivat auttaa.

      Poista
  4. Tuossa onkin kauniit värit myssyssä ja Purolanka tuntuu hyvältä ihoakin vasten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sude, lanka todella tuntuu hyvältä ihoa vasten eikä ylläättävää kyllä hiostakaan. Minähän taannoin tein yhden myssyn itselle ja olen käyttänyt sitä syksyin keväin lenkkimyssynä ja hyvin toimii. :)

      Poista
  5. Kaunis myssy; täytyy pitää mielessä päälaelta-aloitusteksniikka :)

    VastaaPoista
  6. Kaunis myssy; täytyy pitää mielessä päälaelta-aloitusteksniikka :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.