Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 20. kesäkuuta 2017

Ihanaa kesää

Onpa ollut kai jo viikon päivät ihanaa kesää. Aurinko on paistanut ja lämmintäkin ollut sen verran, että ei ole tarvinnut takki päällä kävellä. Kaikki vihreä on reuhahtanut nopeaan kasvuun ja lisäksi kukkimaan myös.

Meidänkin ainokainen omenapuumme kukkii upeasti.  Kukinta ilahduttaa minua erityisesti sen takia, että kuusi vuotta sitten luulin puun olevan mennyttä, kun rusakko oli kalunnut sen ympäriinsä. Siitä kerroin täällä. Näin kauan siinä siis meni, että puu kasvoi suunnilleen silloiseen kokoonsa ja kukkii kunnolla. Viime syksynä taisimme saada viisi omenaa, nyt toivomme hiukan enemmän.

Muuallakin lähitienoilla kukkivat omenapuut upeasti. Päivällä kävimme Oulussa Intiön hautausmaalla, jossa on paljon omenapuita. Voi mikä ihana tuoksu siellä olikaan.


Jotain käsitöitäkin olen tehnyt. Nämä sukat ovat olleet valmiina melkein viikon, mutta kuvaamisen kanssa on ollut ongelmia. En tiedä, onko kamerani vanhenemassa vai miksi se minusta toistaa värejä huonommin kuin ennen.


Nytkin nämä sukat olen kuvannut kolme kertaa saamatta likellekään oikeita värejä. Mutta nyt kuvat saavat kelvata.Perussukat koko 39-40,
Langat Regia Design Line  4-säikeinen ja HjerteGarnin Sock 4, joiden menekki yhteensä 63 g
Silmukoita 60, ja tikutin niitä 2.5 mm:n puikoilla

Minulla oli hiukan toista kerää tuota 4-säikeistä Regian raitalankaa, josta aloitin sukat. Ensin ajatus oli tehdä tiimalasikantapäät kuten raitalangasta tapaan tehdä. Vartta tehdessä tulikin mieleeni ajatus tehdä yksiväriset kantapäät tavallisena vahvistettuna mallina. Niinpä etsiskelin sopivaa väriä lankalaatikostani ja löysin tämän Sock 4:n ja pääsin toteuttamaan uutta suunnitelmaani.Lopuista langoista apsen  perussukat, joiden koko lienee 29,
Nyt raidoitin sukat kahden kerroksen korkuisin raidoin paitsi varrensuut, kannat ja terät yksivärisellä
Langat ja puikot samat kuin edellä, langanmenekki yhteensä 38 g
Silmukoita 48.

Regia loppui melkein kokonaan, pari kolme metriä jäi, mutta yksiväristä Sockia jäi suunnilleen puolet kerästä.


Lopuksi vielä kuva tulppaanipenkin kaunottaresta, joka alkaa olla jo hiukan ikääntynyt, sekin. ;)8 kommenttia:

 1. Hienoja sukkia oot jälleen tehnyt, varsinkin nuo lasten sukat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johku, minustakin lapsen sukat ovat kauniimmat näistä sukista. En erityisesti tykännyt tuon raitalangan raidoittumisesta, mutta ehkä jollekin ovat mieleiset.

   Poista
 2. Kauniit sukat olet saanut aikaan. Minulla ei neulepuikot suihki, koska ispistä ei ole tullut vielä.
  Meillekin tuli lämmintä, ja pihanhoidossa vierähtää päivät. Kauniisti kukkii omenapuusi. Minun iloni on ensimmäistä kertaa kukkiva kirsikkapuu. (Pieni puuntaimi vasta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkuli, sinulla suihkii joku muu väline puikkojen sijasta! :) Voin vain kuvitella sinun ilosi tuosta kukkivasta kirsikkapuusta. Minä en muista nähneeni muuta kuin kuvissa kukkivia kirsikkapuita.

   Poista
 3. Meidän ainoa kukkiva omenapuu ei paljon omenoita tuota max 5-6. Kerran oli enemmän, mutta silloin linnut nokkivat ne käyttökelvottomiksi. Kivoja sukkia taas keeran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, eipä mekään olla tästä puusta saatu kuin kymmenkunta omenaa kesässä, mutta jaksan toivoa hiukan isonmpaa satoa joka vuosi. En mitään mammuttisatoa, parikymmentäkin omenaa olisi hieno saalis. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.