Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 26. kesäkuuta 2017

Juhannustyöni


Juhannus  on vietetty rauhallisesti mökin hiljaisuudessa ja koleassa säässä. Aattona ei kokkoa näkynyt, mutta saunan pesässä paloi iloinen tuli kokon korvikkeeksi. Uudella vastalla kylvettiin makkaraoiden paistuessa kiukaan päällä. Oluen kanssa nautittiin makkarat. Ihan siis kuten juhannukseen kuuluukin, mutta humalaisia ärveltäjiä ei näkynyt.

Juhannuspäivänä minulla olikin sitten aikaa ja rauhaa keskittyä seuraavaan käsityöhöni, uuteen kännykkäpussiini. Entiset olisivat vielä ihan käyttökelpoisia, mutta talvella vanha hyvin palvellut nokialaiseni olisi tarvinnut uuden akun. Sen hankkimiseen en alkanut, vaan päätin hankkia uuden puhelimen. Ajattelin nimittäin niinkin, että nyt lienee korkein aika totutella älypuhelimen käyttöön. Eihän voi tietää etukäteen, vieläkö muutaman vuoden kuluttua opin sellaisen käyttäjäksi. ;) Ja kuten on tunnettua, niin nykyiset puhelimet ovat kooltaan suurempia kuin ne vanhat.Kännykälleni uusi pussi, korkeus n. 19 cn, leveys n. 9 cm
Lanka Hjertegarn  Diamond Cotton 8/4 kaksinkertaisena, menekki 75 g
Virkkauskoukku 3.5 mm Aloitin työn pohjasta, johon virkkasin ensin sopivan määrän ketjusilmukoita ja siihen jonoon sitten molemmin puolin kiinteitä silmukoita sama määrä kuin ketjusilmukoitakin. Sitten vaan jatkoin kiinteitä silmukoita suljettuna virkkauksena ja pikkuhiljaa muodostui sopiva pussi, jossa kännykkäni istuu napakasti. Korkeutta tein reilusti, että kännykkä pysyy mukavasti pussin pohjalla eikä ole helposti tipahtamassa pussista ulos. Lopuksi vahvistin pussin suun rapuvirkkauksella.Takapuolelle virkkasin pankkikortin kokoisen taskun, jonka kiinnitin ommellen. Aiempiin omatekemiini kännypusseihin olen sellaista kaivannut. Tarvetta sille on, esimerkiksi jos lähtee vaikkapa kirjastoon, niin taskuun voi sujauttaa kirjastokortin. 

Lopuksi virkkasin samoin kiinteillä silmukoilla vyön, johon ompelin pussin kiinni.


Nyt uusi kännypussini on roikkunut eilisen päivän vyötärölläni ja on muuten hyväksi todettu, mutta vyö on venynyt niin, että illalla jo lyhensin sitä hakaneulan avulla. Kunhan vyön venyminen asettuu, ompelen sen sopivaan mittaansa.Sää tuntuu jatkuvan yhtä koleana kuin oli ennen juhannustakin. Loppu viikolle on ennustettu lämpimämpää, joten sitä odotellaan, jospa sitten tarkenee jo lyhythihaisella T-paidalla.6 kommenttia:

 1. Hei kiva pussukka, sie oot nii hoikka,et vyötaröllä pidettävä pussukka passaa hyvin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomontuvan Anni, kiitos! Minulla se ylimääräinen on sijoittunut muualle kuin vyötärölle. :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Marjut, kätevä onkin aivan okea adjektiivi tälle pussukalle. :)

   Poista
 3. Kätsy pussukka. Mä en vielä vaihda Iphoneani, kun se on pienemmän kokoinen kuin uudet.
  Mahtuu kassin lokeroonkin paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuijankortteilua, totta on, että pienet kännykät on kätevämpiä käyttää ja kuljettaa. Minä olisin mielelläni käyttänyt sitä vanhaa pitempäänkin.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.