Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 7. heinäkuuta 2017

Kesä kukkii


Kesän alku oli täällä meilläkin pitkään kovin kolea eikä mikään kasvanut normaalin kesäaikataulun mukaan. Sitten saatiin muutamia lämpimiä, osin helteisiäkin päiviä. Niinä päivinä monet pihamme perennoista avasivat kukkansa. Pari päivää sitten kiertelin pihalla kukkia ihailemassa kameran kanssa ja napsin muutaman kuvankin, joita näet tässä alla. 
Orvokkiamppeli etuoven vieressä on taas upea. Ostettiin samalta puutarhalta kuin viimevuotinen, joka kukki upeasti koko kesän. Samaa toivomme nytkin.
Keskellä etupihaa olevassa perennapenkissä kukkii vuorikaunokki parhaillaan. Se on yksi minun suosikeistani.
Sen vieressä olevat pionit lupailevat nekin kukkia, mutta saamme vielä odottaa jonkin aikaa.Perennojen alla kukkii muutamia pieniä orvokkeja, jotka ovat levinneet sinne aikaisempien vuosien orvokkien siementäminä. Toisessa perennapenkissä on nyt parhaimmillaan iiristen kukinta.
Iiristen keskellä kukkii niiden kanssa saman värinen akileija nostaen päänsä iiristen yläpuolelle. Tämän patjarikon väri on minusta ihana. Tätä kukkii iiristen vieressä parissa mättäässä. Valkoinen patjarikko ei viihdy yhtä hyvin vaan kukkii vain pieninä lämpäreinä siellä täällä.


 Pihan reunassa metsän rajassa kukkii pari lupiinia, tämä vaaleanpunainen ja ...


 ... näin ihanan sininen.  Oltakoon mitä mieltä tahansa tästä vieraslajista, joka leviää ympäri Suomen, niin minusta sen kukka on kaunis. Muistan nähneeni lupiiniin ensi kerran 57 v sitten, jolloin ihastuin siihen heti. Ja ihailen edelleenkin.Liian varjoisassa paikassa huvimajan takana kasvaa valkoinen syreeni, jonka kukinta on aika niukka joka vuosi luullakseni juuri liian varjoisen kasvupaikan takia. Mutta kukkien tuoksu on ihana.

Tällä kertaa juttua siis vain kukista, käsitöistä kyllä seuraavalla kerralla.

Hyvää kesäviikonloppua kaikille!


16 kommenttia:

 1. Antaa kaikkien kukkien kukkia vaan. Eilen juurikin kerroin nuorimmalle lupiinista aiheutuvasta haitasta luontoon. Nimimerkillä, itsekin hain juurakoita meille. Kunhan kerää kukkivat maljakkoon, niistä ei aiheutu haittaa ympäristöön.
  Sinulla on kukista pitkälle kesään ihailtavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TeSa, joo, niin annetaan kaikkien kukkien kukkia. :) Onkin aina ilo seurata, mihin esim. orvokit leviävät. Mutta lupiinien leviämisen minäkin estän, nappaamalla kukat pois ennen niiden siementämistä.

   Poista
 2. Minustakin lupiinit ovat kauniita. Niitä tosin kasvaa ympäristössä niin paljon, ettei ole omaan pihaan tullut hankittua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, täällä pohjoisessa ei kasva kovin paljon villejä lupiineja, vaikka ihan selvästi ne ovat lisääntymässä.

   Poista
 3. Oi oi miten kauniita kukkia sulla on. Ehdit niitäkin hoitaa puikottelun lomassa:) Lupiini ON kaunis, mä niitä maljakkoon poimin ison kimpun.
  Orvokkiamppelisi on kauniin keltainen, mä löysin vain kirjavanvärisen mutta hyvin sekin on kukkinut. Vaikka on vaan parveke niin kukkaloistoa pitää oll, nyt kun en enää saareile niin voin kukista nauttia.
  Heleätä heinäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, tunnustan sinulle mutta älä kerro muille, etten juurikaan hoida puutarhaa. Minua ei enä kiinnosta ollenkaan puutarhanhoito, mutta "vanhalta muistilta" näyttävät nämä perennat vielä kasvavan. Sinulla jäi saari pois ja minulla puutarhassa hyöriminen! :D
   Samin sinullekin heleää heinäkuuta! :)

   Poista
  2. No niin, näköjään vähemmälläkin vaivalla kukat viihtyy ja kukkii. Oot niistä aikanas hyvän huolen pitänyt ja ne vaan jatkaa vanhaan malliin. Hyvä näin.

   Poista
 4. Kauniita kukkia pihallanne on. Meiän pioni on samassa jamassa, oottelen että milloin kukat alkavat aukeamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankuritar, ehkä parin päivän päästä ensimmäinen pionin kukka aukeaa. :) Toivottavasti ei tule silloin rankkoja sateita.

   Poista
 5. Ihania kukkakuvia.. kaunista on teidän pihamaalla.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.