Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 14. heinäkuuta 2017

Sytomyssyjä OYS:aan toimitettavaksiKävin tänään Oulun Lankamaailmassa lankaostoksilla ja samalla tietenkin kysäisin, onko tuotu sytomyssyjä ja sukkia syöpäpotilaita varten. Ja olihan niitä kolme kassillista. 


Kotona avasin heti kassit ja levittelin sisällön ihailtavaksi ja kuvattavaksi.  Tässä alla näet ne kaikki samoin kuin myös Kempeleen Asukastuvalle ystävänpäivän jälkeen kertyneet sytomyssyt,

Isoimman kassin sisällön (44 myssyä) jaottelin taas oman silmäni mukaan sopiviin eriin, osan ympyrän muotoon osan rinnakkain riveihin. Kahden pienemmän kassin sisällöt oavt omissa kuvissaan. Toisessa niistä oli irrallinen viesti Liisa- ja Pirjo-nimisiltä tekijöiltä. Toisen kassin sisältö vaikutti jotenkin yhden ihmisen tekemältä enkä niitä siksi sekoittanut muiden kanssa. 12 myssyä

 17 myssyä

 13 myssyä

Kaksi koiramyssyä

 24 myssyä Liisalta ja Pirjolta

 5 myssyä ja 12 sukat

 Sukkia 8 paria

Kaiken kaikkiaan Lankamaailmasta sain siis mukaani 73 myssyä ja 20 sukat.Kempeleen Asukastuvalta 22 myssyä.


Lämmin kiitos omalta osaltani taas jokaisesta myssystä ja sukkaparista! On taas ilo viedä nämä OYS:n syöpätautienpolille, josta ne jaetaan tarvitsijoille. 

Ja jatkossakin niin sytomyssyjä kuin sukkiakin otetaan sairaalassa vastaan, jos haluat lahjoittaa syöpäpotilaalle myssyn tai sukat. Kuten Sytomyssyily-sivullani  kerrotaan, niitä otetaan koko ajan vastaan ainakin OYS:n alueella kuin myös joidenkin muidenkin sairaaloiden. Keräyspisteet ja osoitteet ovat entiset.

Pari  toivomusta jatkoa varten kuitenkin esitän. Ensinnäkin kiinnitä sukkapari napakasti toisiinsa vaikkapa langan pätkällä umpisolmuun. Toiseksi, jos laitat mukaan lankavyötteen tai paperilapulla olevat lankatiedot, kiinnitä se hyvin muutamalla pistolla. Nyt oli monessa kiinnitys hoidettu nuppineulalla eikä sellainen kiinnitys tule kestämään, koska myssyjä ja sukkia käsitellään ehkä moneenkin otteeseen ennen kuin niille löytyy sopiva käyttäjä.6 kommenttia:

 1. Kauniita sukkia ja myssyjä - ja miten hurjan paljon niitä onkaan ! Omat sukkapuikkoni eivät ole viikkokausiin heiluneet, mutta kunhan syksy tulee niin kudon keräykseen taas muutaman sukkaparin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, kiitos jo ennakkoon sukistasi, jotka lupasit keräykseen. :)

   Poista
 2. Huikea määrä jälleen kauniita ja erilaisia myssyjä ja sukkia. Varmasti löytyy jokaiselle tarvitsevalle mieluisa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johku, näissä onkin kovin monenlaiseen makuun myssyjä ja sukkiakin. :)

   Poista
 3. Onpa kauniita myssyjä ja paljon.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.