Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Kesäinenkö käsityö


Hiljaista on ollut täällä Lankapirtissä. Jo reilu viikko on kulunut edellisestä valmistuneesta käsityöstäni ja sen postauksestakin. En ole kuitenkaan istunut kädet ristissä tätä aikaa vaan puikot ovat kilkkaneet aivan aiempaan tahtiin. On vaan hiukan isompi käsityö tekeillä ja aikaa tietenkin kuluu sen mukaan.


 Varmaan moni jo arvaakin, että peittoa tässä tikutan. Valmiina neljännes peitosta ja hiukan jo tuntuu lämpimältä sylissä. Kokemuksesta kaikki peiton tehneet tietävät, että lämpö lisääntyy peiton kasvaessa. Toivottavasti loppu kesälle ei tule mitään helleaaltoa, kun tähänkin asti on ollut niin viileää.

Uskaltaisinkohan paljastaa suunnitelmani, että aion tehdä peräti kolme torkkupaeittoa lähikuukausien aikana. No paljastan kuitenkin, jospa en joutuisi perumaan lupaustani. Vuoden sisällä on nimittäin kolmella minulle tärkeällä henkilöllä juhlaa ja heitä kaikkia on tarkoitukseni muistaa peitolla. 

Nyt siis keskityn käsitöissäni pääasiassa peittojen tekoon. Mutta olen varautunut siihenkin, että peiton teko alkaa tympiä. Jos näin käy, teen välillä sukkia tai myssyjä ja jatkan sitten taas peiton parissa. Onneksi minulla on runsaasti aikaa.

Tänän on kuitenkin ihana aurinkoinen päivä, varjossa oleva mittari on kivunnut hieman yli 23 asteen. Nyt lähden pihalle kutomaan peittoa, varjoon. 16 kommenttia:

 1. Tuo dominopeiton kutominen on koukttavaa, mutta tosiaan lämmintä loppua kohden. Lempeä harmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, niin totta tuo koukuttavuus: kun saat yhden palan valmiiksi, niin pitää saman tien aloittaa seuraava ja kun sitä on kutonut "vähän vielä", niin onkin edessä seuraavan lapun aloitus! :D

   Poista
 2. Hyvän näköistä peittoa oot tekemässä. Ihanat harmaan sävyt.

  VastaaPoista
 3. Teillä onkin siellä nyt oikea kesä. Meillä on ollut niin kylmää ja sateista, että peiton tekeminen olisi ollut hyvinkin ajankohtaista =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, nyt tarkenee, ei voi valittaa kylmyyttä enää. :D

   Poista
 4. Iso urakka, mutta varmasti mieluisa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ingi, iso on urakka, mutta sen teen mielihyvin. :)

   Poista
 5. Ups, millaisen urakan olet suunnitellut itsellesi. Onko tämä malli mitä kudot, kaleidoskooppi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankuritar, teen tätä dominotekniikalla. Tuo kaleidoskooppi on aivan outo termi kutomisessa, onko sellainenkin tekniikka olemassa?

   Poista
 6. Hieno peitto tulossa, mutta pystyn hyvin kuvittelemaan tuon kuumuuden tuossa peiton teossa. Itse tein aikoinaan Puro-langasta vastaavan peiton ja olihan se loppuvaiheessa todella kuumaa puuhaa.
  https://vaakunkotoisiakasitoita.blogspot.fi/2012/08/dominoneuleesta-torkkupeitto.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, minä luulen, että Puro on vieläkin lämpimämpää kuin tämä, mutta ihan riittävän lämmin tämäkin näillä keleillä. :D

   Poista
 7. Hieno peitto ja tarpeellinen, kun tulee kylmät ajat.

  VastaaPoista
 8. Kivan näköinen peitto on tulossa. Minullakin on yksi jämälankojen tuhoamispeitto tekeillä.

  VastaaPoista
 9. Intsu, meitä peitontekijöitä onkin sitten useampi tällä hetkellä. :) Kiva nähdä, millaisen sinä teet.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.