Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 15. elokuuta 2017

Herkkua


Enpä malta olla kertomatta täälläkin, kuinka herkullinen iltapala minulla oli. Tunnistatko, mitä lautasellani oli?  No, sehän on uunijuustoa, tehty ternimaidosta. Päällä reilusti kanelia ja sokeriakin, mutta sitä kohtuullisemmin. Oli niin makoisaa, että melkein kieli paloi, kun en malttanut odottaa jäähtymistä. 


 Jäikin sitä vielä, kun maitoa oli 1.5 litraa. Syödään huomenna jälkiruoaksi. Tuo haudutuspata on mainio varsinkin näin kesäaikaan uunijuuston tekoon, niin ei tarvii uunia lämmittää.

Kuinkahan moni Lankapirttiin poikkeavista tuntee uunijuuston. Minä teen sitä vain ternimaidosta, koska millään "keinotekoisella" tavalla tehtyyn juustoon ei tule sitä oikeaa makua. Harmi vaan, että hyvää ternimaitoa saa aika harvoin nykyisin.
20 kommenttia:

 1. Oi, uunijuustoa! Sitä en ole saanut moniin vuosiin. Olen samaa mieltä että oikeanmakuista uunijuustoa tulee vain ternimaidosta.

  VastaaPoista
 2. Tokihan uunijuusto on tuttua ja ternimaidosta tulee maailman parasta pullaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, minä en raski käyttää terninmaitoa muuhun kuin uunijuustoon. :D

   Poista
 3. Ihanaa herkkua, en edes muista milloin olen viimeksi syönyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkuli, minä sain ostaa hiljattain kaksi purkkia (1 l ja 1.5 l) ternimaitoa, mutta sitä edellistä kertaa en kyllä muista minäkään.

   Poista
 4. Oi mitä herkkua, kieli lippasee.
  Lapsuudessani ja nuoruudessani sitä aina silloin tällöin sai. Ja tietysti ternimaitoon tehtynä. Taitaapi olla vuosikymmeniä kun olen viimeksi syönyt.
  Voi että se pitikin olla makoisaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka, olisitpa lähempänä, niin kutsuisin sinut herkuttelemaan. On nimittäin vielä reilu annos jääkaapissa. :)

   Poista
 5. Äiti teki uunijuustoa lapsuudenkodissa. En vain koskaan tykännyt siitä eikä maku ole aikuisena muuttunut. Meillä saisi ostaa ternimaitoa Reko-jakelussa.

  VastaaPoista
 6. Uunijuusto ja juustomaidosta tehty keitto on ne vaan hyvää.Saan silloin tällöin veljeltä juustomaitoa(meillä kuhmossa kulkee sillä nimellä),todella harvinainen herkku.
  T:Tytti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytti, olispa minullakin sellainen veli! ;) Juustomaito-nimitys on minulleki tuttu, äiti käytti sitä joskus, mutta minulle itselle on tuo ternimaito iskostunut mieleen. :)

   Poista
 7. Minullekin lapsuudesta mieluisa makumuisto.. kotoa ja Eeva-tädin luota maalta Lohinivasta. Minä söin aamiaisella lautasellisen mustikkamaitoa. herkkua oli sekn ja lapsuus tuli mieleen siitäkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, myös minusta on mustikkamaito herkkua. :)

   Poista
 8. En oo tainnut tuollaista uunijuustoa syödä, varmasti se on hyvää.

  VastaaPoista
 9. Voi mitä herkkua♥ "Oikeaa" uunijuustoa sain maistaa viimeksi joskus vuosiavuosia sitten kun mummoni sitä teki..Varmasti on ollut hyvää tuo iltapala!! Ihanaa elokuun jatkoa sinne🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päde, oli tosi hyvää. :) Sama täälläkin, että harvoin tätä herkkua saadaan.

   Poista
 10. no sepäs sattui ,että tuota samaan herkkua tein ellen väärin muista niin samana päivänä kuin sinäkin linttein ja sokerin kans hiloa kun ei ollut

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.