Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 5. huhtikuuta 2018

Paketti Espanjasta
Minä sain viime viikolla pienen paketin Liisalta Espanjasta, kiitos sinne! Liisa on kuten nimestäkin voi päätellä suomalainen nainen, joka viettää talviaan Espanjsn lämmössä. Lisäksi hän tykkää tehdä käsitöitä sielläkin ja valmista tulee yli oman tarpeen. Nyt Liisa kyseli, voisiko hän lähettää myssyjä ja muuta pientä minun kauttani lahjoitettavaksi johonkin hyväntekeväisyyteen. Ja sehän sopi minulle.


Yllättävän nopeasti paketti tulikin perille, taisi mennä vain vajaa viikko. Tällainen kasa postipussista paljastui, arvaatko mitä kaikkea siinä on.


On pieniä kasseja, sukkia ja myssyjä. Kassit ja myssyt ommeltuja, paitsi yksi myssy kudottu, kuten pikku sukatkin. Ja lisäksi "miehenkorvike", jonka Liisa nimesi minulle itselleni. Arvelen, että aikuisten kokoa olevat myssyt menevät OYS:aan sytomyssyiksi ja muut Oulun HOPEn kautta vähävaraisille lapsiperheille. Uskon, että kaikille löytyy sopivat saajat ja ainakin pikkutytöt varmaan ilahtuvat noista kasseista, joiden kankaatkin ovat niin iloisia.


Omaia käsitöitäni en ole saanut valmiiksi, kun olen innoissani virkannut Kalevala-peiton lappuja.Tässä neljä ensimmäistä valmiina, odottavat vielä höyryttämistä ja pingotusta. Kolme muutakin on jo tehtyinä ja into niiden tekoon on kova. Tosin hiukan työlästä touhua, kun ohjeet ovat sanallisia ja minä ymmärtäisin paremmin kaavioiksi piirrettyjä ohjeita. Väliin pitää järkeillä ja tehdä oman käsityksen mukaan, mutta eiköhän tästä selvitä jotenkin.

Siinä syy, jos täällä ei kovin paljon näy valmiita töitä ennen peiton valmistumista. Jotain pientä sentään saattaa tulla valmiiksi, yhdet sukat ainakin, ne ovat jo yli puolen välin.


6 kommenttia:

 1. Oletpa saanut kivan paketin Espanjasta. Minä olen muuten mukana Hopen vapaaehtoisissa ja voisin kyllä toimittaa noita lasten juttuja sinne.
  Sinäkin innostuit tuosta Kalevala-peitosta, tuosta pelkästä valkoisesta tulee kyllä eri hienon näköinen :)
  Mulla on nyt parisenkymmentä valmiina, vielä neljä olisi tarkoitus tehdä, mutta teen varmaan joitain samoja paloja, kun ne pari oli sen verran vaikeaselkoisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, tuopas oli kiva uutinen, että olet mukana Hopen toiminnassa. Me ei olla kai oltu s-postiyhteydessä ennen, mutta nyt olisi paikallaan, niin voitas sopia kuljetuksesta. Laitapa mulle meiliä, minä en löytänyt sinun osoitettasi.
   Innosuin todella Kalevala-peiton teosta, muuta en oikein malta tehdäkään! :D Nyt jo kahdeksan lappua valmiina.

   Poista
 2. Valkoisesta tuleekin kauniin rauhallinen peite.
  Huomasitko että youtubessa on videot eri työvaiheista? Helpottaa siinä kohden kun ei ns. lanttu leikkaa.
  Löytyvät kaikkiin lappuihin täältä http://www.arteeni.fi/kalevalacal

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka, mutta kauniita ovat nuo värillisetkin peitot, mutta kun en osaannut arvata, millaiset värit saaja haluaisi. Tämähän tulee olemaan yllätyspeitto.
   Kiitos, kun otit esille nuo ohjevideot. Olin kyllä niistä tietoinen mutta en ollut edes vilkaissut niitä. Nyt kun tuo Ahto ei meinannut onnistua, niin hain sieltä apua. Ja nyt sekin on valmis, tosin omiakin säätöjä käytin.

   Poista
 3. Kauniita kalevalapaloja! Mulle se oli ylivoimainen juttu, kun jokainen pala on erilainen ja virkkuu muutenkin vaikeeta. Adalminan kanssakin olen pulassa vaikka siinä saa sentään tehdä aina "harjoituskappaleen" jälkeen ainakin toisen samanlaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu, nyt onkin liikkeellä kauniita torkkupeitto-ohjeita. :) Oli vaikea päättää, mitä alkaa tekemään. Täytyy myöntää, että työläs on tämä Kalevala-peitto. Jos olsin arvannut sen, niin olisin voinut valita Adalmiinan. Lohdutan itseäni hankalissa kohdissa, että pähkäilyni siirtää mahdollista herra Alzheimerin visiittiä! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.