Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 9. marraskuuta 2018

Hitaasti etenee


Reilu viikko on jo vierähtänyt marraskuuta ja vasta yhdet ovat sukat täällä valmiina. Kovin hitaasti käsityöni nyt etenevät. Osasyynä saattaa olla, että olen edelleen puolikuntoinen flunssan jälkeen (kerroin siitä edellisessä postauksessa) ja lukeminen ja ristikot houkuttelevat enemmän kuin käsityöt. Niitä kun voi tehdä sängyssä pitkällään. Mutta kyllä minä käsitöitäkin teen, pari työtä on kesken, joista toinen on haastava huivimalli, jonka kanssa minulla menee aikaa.  Joten käsityötkin jatkuvat



Nämä karusellisukat kokoa 38 valmistuivat viikko sitten
Lankana edellisistä karusellisukista jäänyt Opal-lanka ja edellisestä huivista jäänyt yksivärinen lanka, joiden menekki oli yhteensä 60 g
Puikot 2.5 mm:t, silmukoita enimmillään 28/sektorissa.

Raitalangan sain kulutettua kokonaan, mutta yksiväristä okraa jäi vielä pieni keränen. Eiköhän sillekin joku sopiva tilaisuus tule, uskon löytäväni sen.



Nämä ovat karuselli-sukkani n:o 11 enkä vielä ole kyllästynyt näiden tekoon. En tiedä mikä, mutta joku näissä vaan houkuttelee minua. Enkä muuten ole ainoa näihin hurahtanut. FB:n ryhmässä Hipsulaisen karuselli meitä hurahtaneita on paljon, jäseniä yli 10000 ja monet ovat tehneet minun tapaani useita sukkapareja. Ryhmää voi sanoa kansainväliseksi, niin monella kielellä siellä esitellään näitä sukkia. Näiden ohjehan löytyy tuosta kyseisestä ryhmästä ja myös  täältä Ravelrysta.




14 kommenttia:

  1. Onpahan aikaa vierähtänyt. Sairastin tosi lievän flunssan, mutta sitten astmani äityi tosi hankalaksi ja viikkoja meni ja nyt vasta tällä viikolla paremmassa kunnossa. Ääni edellen melkoisen käheä ja vetämättömyyttä vielä on. Täällä on sitten valmistunut vaikka mitä ja hienoja töitä. Ahkera olet ollut taudista huolimatta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso Gnu, on tämä sen verran rajua flunssaa ja kamala yskä, että on helppo uskoa astman pahenevan tällaisena aikana. Onneksi olet sinäkin jo paremmassa kunnossa. :)

      Poista
  2. Nyt on kivan väriset karusellit. On näitä vaan niin mukava tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sude, on näitä tosi mukava tehdä, Sitä vaan olen miettinyt, mikä näissä saa sen mukavuuden tunteen aikaan.

      Poista
  3. Kyllä lepo auttaa saamaan voimia takaisin, flunssat ovat kurjat. Pitäisi lähettää sinne tätä etelän aurinkoa piristämään. Iloiset nuo karusellisukat, olen jo tu!ostanut ohjeen, mutta ensin pikkukaverin slipo valmiiksi. Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irmeli, täällä kyllä tarvittaisiin nyt aurinkoa! On niin harmaata ja pimeää, tulis edes lunta valaisemaan hiukan, mutta sumuista on ja vettäkin tihkuttaa. Mutta onneksi sitä on jo oppinut tähän ikään, että reilun kuukauden päästä alkaa jo kirkastumaan. :)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Niin minustakin, Marjatta, ja niitä on niin kiva tehdäkin. :)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. TeSa, niin minustakin, on lankatehdas onnistunut värivalinnassa. :)

      Poista
  6. Voi veljet Matleena, mie en yhtään tajua mitenkä noi sukat on värkätty, tosin en sunkaan ryhtyisi yrittämään,ovat nii vaikeaselkoisen oloiset.
    Miekin koitan kiireellä tehdä niitä vallan pitkävartisia sukkia, mut yhtenään saap purkaa ja taas uuvelleen tehä, ei siin paljonkaan työ edisty ja tilaaja silloin tällöin kyselee.Teen sit ku kerkiin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anni, kerronpa lyhyesti sukkien teon: aloitus kantapäästä kuudella silmukalla, joita lisätään joka toinen kerros kunnes on riittävä määrä. Niistä osa yhdistetään jalkapöydän päälle ja lopuilla tehdään kärki ja varsi. Se on lopulta yksinkertaista, mutta kyllä minäkin alkuun tapaa ihmettelin. Ja sitten lopulta aivan hurahdin tapaan. :D

      Poista
    2. Hyvät hyssykät Matleena, kyllä meni yli miun pollani,voip olla kiva tehä,ku hoksaa,mut mie en ala ees yrittämään.Tee sie Matleena,sie ossaat nii montaa lajii nii virkkuuta ku kutomistaki,et toivottelen siul tarmokkaita marraskuun päiviä vastakin:)

      Poista
    3. Minäpä otan vaihekuvia, kun seuraavat karusellisukat teen, ja lähetän ne sinulle tutkittavaksi. Mutta nyt on muita töitä jonoksi asti, joten saattaa mennä vaikka yli joulun ennen kuin ehdin niiden pariin taas,

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.