Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 29. lokakuuta 2018

Huivi ja sukat raitaisina


Onpas aika edellisestä postauksesta vierähtänyt pitkäksi. Se on kulunut kuin sakeassa sumussa, mutta nyt jo hiukan alkaa kirkastua. Olen sairastanut elämäni rankimman flunssan. Reilu viikko vierähti yöpaidassa ja pääasiassa sängyssä. Kuumettakin oli useana päivänä, mutta onneksi pysyi alle 38 asteen. Vielä tänään aamulla veikkasin lähdenkö päivysykseen vai jäänkö kotiin. Ja jäin kotiin. Liekö ollut viisas päätös, mutta nyt olo tuntuu jo hiukan paremmalta. Katsotaan!

Käsityöt ovat olleet käytännössä tauolla koko kyseisen ajan, mutta jotainhan sitä pitää väkertää joka tapauksessa. Pitkälläni minä en oikein osaa tehdä käsitöitä. Joskus olen hiukan virkannut, mutta nyt päätin kokeilla pyöröpuikoilla helpon huivimallin kutomista. Olin jo ennen sairastumista valinnut langat ja mallinkin, joten oli helppo kokeilla. Ja sehän tuntui sujuvan, joten menoksi vaan. Tosin en jaksanut seurata ohjetta aloituksen jälkeen ja lopun reunuskin tuli aivan muualta.



Lopputuloksena raitainen hartiahuivi, jossa pitsireunus
Huivin pituus n. 120 cm ja suurin korkeus n. 45 cm
Langat vyötteettömiä, ohuita, raitalanka ehkä muutaman vuoden takaista Opal-sukkalankaa, niiden menekki yhteensä 88 g
puikot 4 mm


Huivi on melko pieni, mutta juuri yltää kahdesti kaulan ympäri. Kuvassa huivin päät ovat piilossa huivin alla tuossa leukani alapuolella.


Niskasta aloitin raitalangalla aina oikein neuleen. lisäsin oikean puolen kerroksilla neljässä kohdassa. Aina en muistanut, joten tuli sävellettyäkin. Kudoin raitalangan loppuun ja jatkoin okran värisellä langalla kerroksen loppuun ja sitten pitsineuleeseen. Pitsineuleeksi valikoitui Simplitas-huivin reunapitsi, jonka ohje löytyy täältä Ulla-nettilehdestä.

Sain siis yhden kerän loppuun, mutta okraa jäi sen verran, että saanen tehtyä siitä vauvan sukat jossain vaiheessa.

Helppoa ja leppoisaa tuo aina oikein -osuuden kutominen ja sujui oikein hyvin selinmakuulla pyöröpuikon ansiosta. Pitsin tekeminen oli hieman hitaampaa, mutta onneksi sitä ei tarvinnut tehdä kovin korkeasti. Mutta sen tunnustan, että virheitä tuli enkä kaikkia korjannut. Eiköhän huivin virka tule kuitenkin hoidettua.



Nämä alapuolella olevat sukat valmistuivat jo ennen sairastumistani, mutta ovat odottaneeet esille pääsyään.


Hipsulaisen Karusellisukat kokoa 38,
 Lanka messuilta hankkimani mainio raitalanka Opal, jonka menekki näihin sukkiin 64 g 
Silmukoita 30/sektori, puikot 2.5 mm

Sukkien ohje löytyy FB:sta Hipsulaisen Karuselli -ryhmästä ja nyt myös täältä Ravelrysta 


Parissa kohtaa säädin hiukan värejä, että sain raidat melkein identtisiksi.


Edelleen nämä Karusellisukat viehättävät minua suuresti, joten näitä ilmaantunee tänne taas jossain vaiheessa.




14 kommenttia:

  1. Vähän kyllä mietin, että missä oot ku oli hiljaista. Huh-huh, on olllu kamala tauti ku ihan pedissä piti. Onneks selvisit tuolleen helposti, ettei tullu sairaalareissua tms.
    Ja kappas vaan, oot huivin neulonut. Niitä ei usein täällä näe. Tuo on just hyvän kokoinen takin allakin pidettäväksi. Monet on niin isoja ettei niitä oikein osais käyttääkään. Ainaoikea on just sopivaa aivotonta neulottavaa vuodepotilaalle;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KristiinaS, olen tosi hyvilläni, että selvisin omin avuin tästä taudista, niin sitkaalta se tuntui. Minä en kovin helposti yleensä sairastu flunssaan ja paranen nopeasti. Nyt tuli jo mieleen, että tätäköse vanhuus tuo tullessaan.
      Äläpä muuten huoli, ehkä lähiaikoina näet täällä toisenkin huivin. Ostin nim. messuilta huivilangat uuteen omaan huiviini ja ohjekin on jo printtausta odottamassa. ;)

      Poista
  2. Hyvän näköinen huivi, niin iloisen värinen, sopii poistamaan syksyn harmautta. Ja ketäs siellä nököttää huivin alla ;) Noita karusellisukkia on mukava tehdä ja onneksi minäkin sain oikein tilauksen semmoisista. Innolla taas neuleskelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sude, nököttäjät lähettävät sinulle terkkuja! :) Minullakin on taas karusellit puikoilla! :D

      Poista
  3. Että olit sitten kovassa flunssassa ja siinä pötkötellessäsi tekaisit huivin :)
    Kaunis huivi ja nätit on nuo ovelat sukatkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eija, niin pääsi käymään! :D Ja taas on karusellit puikoilla. :D

      Poista
  4. Tulipa niistä karuselleista ihanan pirteät :) Ja huivi on myös tosi kaunis.

    VastaaPoista
  5. Oletpa ollut ahkerana, kaunis huivi ja mukava tuollainen sukkamalli. Hyvin olet saanut kuviot sattumaan kohdilleen.

    Onneksi olet jo selättänyt flunssan. Itse kävin ottamassa rokotuksen, koska joskus influenssa on ottanut todella koville..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enkuli, tuntuukin tosi mukavalta olo, kun flunssa helpotti. :) Pari vuonna ollaan mekin otettu influenssarokotukset ja varmaan otetaan tänäkin vuonna, vaikka harvoin olemme oikeaa influenssaa sairastaneet kumpikaan ja ongelmitta niistä aina parantuneet. Mutta meillähän alkaa jo ikä painaa, joten varaudumme. :)

      Poista
  6. Kauniita ja ihanan värikkäitä töitä . Hyvä kun flunssa vihdoin hellittää..paranemista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin Seijasisko, paranemisesta olen minäkin hyvilläni. Enköhän minä ensi viikon perjantaina ole jo täydessä terässä kässäkerhossa. Silloinhan meillä on tarkoitus tavata. :)

      Poista
  7. No jopa oli sitkeä tauti, onneksi jo voiton puolella.
    Minä kävin eka kertaa ottamassa influenssa rokotteen, kun työn puolesta sai.
    Sairaanakin olet jaksanut käsitöitä tehdä, pirteät on huivi ja karusellisukat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virpi, parina vuonna ollaan mekin otettu influenssarokotteet, kun ollaan jo niin vanhoja, että se meillekin suodaan ja jopa suositellaan. Luultavasti otetaan tänäkin vuonna. Kun tämä tavallinenkin flunssa sai näin sairaaksi, niin mitä mahtaisi ärhäkkä influenssa tehdä...

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.