Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 6. lokakuuta 2018

Saako olla kahvikupponen


Elokuussa tein ensi kerran onteloneuleisia patalappuja. Vein ne tuliaisiksi ja saaja tuntui tykästyvän niihin kovin. Nuo ekat patalaput tein Nalle-langoista, mutta ne tuntuivat minusta hiukan ohuilta. Siksi nyt kokeilin astetta paksummasta langasta ja tulos miellyttää minua. Ei ne pahat olleet ne edellisetkään, mutta toiseksi jäävät näiden rinnalla. Makuasiahan se on patalappujen paksuuskin.



Kaksi onteloneuleista patalappua
Leveys 20.5 cm, korkeus 20 cm
Langat tummanruskea ja beige Janne, menekki yhteensä 113 g
Puikot 3 mm silmukoita 43.



Onteloneuleisten patalappujen tekotavastani kerroin jo edellistä paria esitellessäni. Samoin mentiin nytkin.


Näihin lappuihin tein molempiin kahvikuppikuvion, mikäs kahvipannua paremmin sopisi suomalaiseen keittiöön. Tosin minulla on etsinnässä sopivia kaavioita, joilla saisin muita kivoja kuvioita seuraaviin lappuihin. Kuvion pitäisi olla n. 20-25 silmukkaa leveä ja 25-30 kerrosta korkea kahdella värillä tehtävä ja selkeä. Jos sinulla on joku mielessä ja haluat jakaa ideasi, otan sen ilolla vastaan.






Ensi viikonloppuna on Oulussa Kädentaitomessut ja sinnehän minäkin aion taas mennä kiertelemään ja katselemaan tarjolla olevia. Kivaa on myös, kun siellä tapaa tuttuja, joihinkin törmää sattumalta ja joitakin voi tavata suunnitellusti.



12 kommenttia:

  1. Ompa kivan näköiset patalaput ja tuo kahvikuppikuvio sopii niihin tosi hyvin. Mullakin on tarkoitus mennä käymään Kädentaitomessuilla ensi viikonloppuna :)

    VastaaPoista
  2. Nämä on kyllä ihanat patalaput :)
    Mullekin sattui vapaa viikonloppu, niin sunnuntaina olisi tarkoitus käydä messuilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virpi, ehkäpä mekin "törmätään" siellä, minä en ole vielä päättänyt kumpana päivänä messuilen.

      Poista
  3. Onpas kivat patalaput! Mulle tuli oikein nostalginen olo, koska oon tehnyt ihan hurjan kauan sitten, joskus 80-luvulla noita patalappuja. Sitten "keksin" ne uudestaan blogin alkutaipaleella ja lopulta löytyikin postaus vuodelta 2006. Tein myös jotain graagfisia kuvioita ja ainakin yhden patalapun, johon neuloin pääkalloja. Monet lapasissa suositut tähtikuviot ainakin sopivat näihin ja itse tykkäisin kissapatalapusta hurjasti. Tässä hirvipatalappu:
    https://helminalle.vuodatus.net/lue/2006/09/laiskan-neulojan-aivojumppaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Helmis kommentistasi! Ja vinkeistä sopiviin kuvioihin. Taidan tehdä seuraavaksi hirvipatalaput. Ja jos innostukseni näihin säilyy, varmaan muitakin vielä valmistuu.

      Olipa tosi kiva käydä kurkkaamassa sinun hirvipatalappuasi jaonteloneyleen tekniikkaohjeita. Ne ovt muuten samantapaisia kuin minun aikoinaan tuplalapasohjeissa antamani.

      Poista
  4. Ompas tyylikkään näköisiä patalappuja.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.