Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Sukkia pieniin jalkoihin

Tervehdys täältä sairastuvalta. En malta olla kertomatta, että täällä on podettu flunssaa jo kuukauden ajan. Ensin sairastui tytär, siitä noin viikon päästä mies ja taas viikon päästä minä itse. Itse sairastuin reilu viikko sitten ja nyt olen ollut torstaista asti melko kehnossa kunnossa ja viihtynyt parhaiten sängyssä. Käsitöitä tein sen verran, että viimeisimmän allaolevista sukista päättelin. Olo on ollut tosi kehno, mutta tänään on jo onneksi tuntunut hiukan paremmalta ja päätin tehdä tämän postauksen. Edelleen pärskin ja turskin ja kylmä hiki on pinnassa nytkin, onneksi ei enää kuumetta.


Sukulaisperheen lapsille valmistui villasukkia. Toive oli, että tyttärelle punasäyistä ja pojalle sinistä tai turkoosia, jos langoistani löytyy niitä värejä. Sattui löytymään, hih!


Tällainen sukkarivi syntyi, vaikka kaksia sukkia pyydettiin, kun lapsiakin on kaksi. 
Lankoina eri värisiä Gjestal Janne -lankoja, joiden yhteinen menekki oli 258 g
Sukissa silmukoita 42-44 ja 3.5 mm:n sukkiksilla tikutin

Sain mitat jaloista ja sen mukaan yritin tehdä. Ekat (kuvassa toisena vasemmalta) taitavat olla sopivat Eeli-pojalle. Sitten Enni-tytölle (vasemmalla), niistä tuli isot. Uusi yritys tytölle (kolmantena vasemmalta), taitaa olla liian pienet. Kolmas yritys tytölle, nyt taisi tulla sopivat,

Nyt vielä saan jännätä jonkun aikaa ennen kuin kuulen lopullisen arvion, nämä nimittäin matkaavat lähipäivinä tuonne eteläiseen Suomeen. Lähetän kaikki, saavat sielä mittailla ja käyttää sopivat, Liian pienet voivat lahjoittaa jollekin lapselle ja liian isot ovat varmaan vuoden parin päästä sopivat.


16 kommenttia:

  1. On nättejä sukkia, ilahduttavat varmasti lapsia. Tervehtymistä flunssaan, kurjaa sairastella. Täältä etelän aurinkoa mieltä piristämään, mimosat ovat alkaneet kukkia. Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irmeli, kiitos "aurinkolähetyksestä"! Sitä onkin ollut viime päivinä mukavasti, mutta ei vielä kovin lämpimänä. Paitsi, kun paistaa suoraan ikkunasta vuoteelle, niin hiki siinä tulee varsinkin peiton alla pötköttelijälle. :D














      Poista
  2. Ihania sukkia kauniissa väreissä ja kuvioissa olet tehnyt. Pikaista paranemista sinulle!

    VastaaPoista
  3. Suloisia pieniä sukkia. Saavat varmasti lämpimän vastaanoton. Voi kumpa minullakin olisi joku pieni jolle neuloa pieniä sukkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sude, ehkä sinullakin on muutaman vuoden päästä pieniä lastenlastenlapsia! Miinulla on onneksi näitä isotäditeltäviä pienokaisia kymmenkunta.

      Poista
  4. Toivottavasti pian paranet. Tuo flunssa on ollut nyt kovin kivuliasta, niin monet sitä on poteneet Ihania pikkuisten sukkia! Värit on kivoja, lapset tykkää on kun värejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummeli, parantumista täällä odottelen edelleen. Kaksi viikkoa jo takana ja edelleen lähinnä petipotilaana. Mutta kyllä täältä noustaan!

      Poista
  5. Söpösiä on nämä pikkusukat.
    Toivottavasta flunssa kohta hellittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eija, ei ole vielä tauti hellittänyt mutta ei onneksi pahentunutkaan.

      Poista
  6. Aivan ihania sukkia!Ihana värikkäitä. Ota tuosta koosta nyt aina selvää! Osa haluaa pitää napakoita ja osa isompia. Mun alkoi oikein syyhyttää pikkusukkien tekoon sormia. muttaa..liikaa projekteja menossa.

    Astmani oli hankala tami-helmikuun vaihteesta ja ennen hiihtolomia ja alkoi helpottaa. Etelän homalaiset toivat lahjaksi flunssayskän ja astma on ollut taas tiukka , että viikko on mennyt jonnekin. Tänään kävin kaupassa ja tuskanhiki tuli. Kun istuu ja ei tee mitään ,voi kuvitella olevansa melkein kunnossa.;) Onneksi helpottaa, vaikka hidasta on.

    Paranemista sinullekin. Sitä toipuu iän myötä hitaammin kuin aiemmin,viikkoja. Onneksi ei ole töissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso Gnu, pikkusukkia onkin tosi kiva tehdä vaikka ei aina koko sattuisikaan sopiva. Tehdään lisää.

      Elämä astman kanssa varsinkaan flunssa-aikana ei ole lystiä, sen sivusta seuranneena tiedän. Minulla itsellä sitä ei ole, mutta tyttärellä on ja hän joutui tämänkin taudin aikana hakemaan apua, kun ei oma lääkitys riittänyt. Mutta onneksi se aina helpottaa, kuten sanoita, ja sitten taas on helpompia päiviä edessä.

      Samaa muuten olen tämänkin flunssan aikana ajatellut, että hyvä kun ei ole enää työikäinen. Saa sairastaa rauhassa niin kauan kuin tuntee olonsa huonoksi. Ja ainakin tämän päivän olen vielä yöpaidassa. Onneksi on ollut pino kirjoja odottamssa lukemista, mutta pian ne on luettu.

      Poista
  7. Toivon, että teidän kaikkien toipuminen edistyy, ja niin se edistyykin! Vähitellen voimistuminen lisääntyy.
    Kaikkea hyvää toivottaen, terveisin Kirsti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kirsti! Näin uskon minäkin vaikka kovin hitaasti toipuminen etenee.

      Poista
  8. Aivan ihania sukkia :)
    Toivottavasti sairastelu on nyt jo takana päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virpi, voi kai sanoa, että sairastelu alkaa olla jo takana päin, mutta aivan kunnossa en ole vielä.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.