Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 22. huhtikuuta 2019

Sukkatrio


Pääsiäinen alkaa olla takana päin ja huomenna on jo arki. Meitä ei sää suosinut pääsiäisen vietossa, jos ei nyt niin kovasti sorsinutkaan. Pilvistä oli oikeastaan joka päivä ja mittarissa lämpöasteita, eilen satoi iltasella kevyesti vettäkin. Tänään jo sentään paistelee aurinkokin ohuen pilviverhon takaa.


Huomaatko muuten, mikä astia on päässyt uusiokäyttöön? Tuhkakuppihan se on, joka on ollut käyttämättömänä useita vuosikymmeniä jossakin kaapin nurkassa. Nykyisinhän ei vieraat polta sisällä vaan käyvät ulkona, joten ei ole tuhkakupeille enää käyttöä..


Reilun viikon sisällä valmistunut sukkatrio on nyt esittelyvuorossa.



Ensin niistä valmistui Hile-sukat kokoa 39-40, varsi n. 19 cm
 Lanka Novitan Nallea, menekki 83 g
Silmukkamäärä vaihteli 58-53, puikot olivat 3 mm:t sukkikset.

Minulle vanha tuttu ohje löytyy Niina Laitisen kirjasta Villasukkien vuosi. Sitä hiukan mukailin ja sain tällaiset aikaan. Sukat ovat menossa eräälle tuttavalle.



Sitten pääsi puikoille taas suosikkimallini Hipsulaisen Karuselli-sukat kokoa 36-37, 
Lanka Opal, menekki 47 g
Silmukoita sektorissa maksimissaan 25 s,  2.5 mm:n puikoilla mentiin.

Näiden hassun hauskojen  (kuten Sude sanoo) sukkien maksuton ohje löytyy esim. täältä Ravelrysta

Tarkoitukseni oli käyttää Opal-langan loppu näihin sukkiin kokonaan, mutta hiukan sitä vielä jäi. Jotain barbien vaatetta siitä voisi saada tai sen voi käyttää jossain lisukkeena.



Perussukat tiimalasikantapäällä kokoa 36-37, varsi 13 cm 
Lanka Novitan Nalle Garden, menekki 60 g
Silmukoita 52, puikot 3 mm.

Yllätyin iloisesti kyseisen langan raidoittumisesta. Sain joku aika sitten lahjaksi pari kerää tätä Nalle Garden -lankaa. Kerällä lanka näytti minusta hiukan epämääräiseltä raidoittumista ajatellen, mutta eihän tämä ole ollenkaan paha. Viime viikolla tuli yllättäen käynti lääkärin vastaanotolla ja tiesin, että siellä menee vähintään lähes tunti eikä minulla ollut sopivaa käsityötä mukaan otettavaksi. Niinpä nappasin Garden-kerän ja puikot ja tässä näet lopputuloksen. Toisen sukan alussa säädin värejä sen verran, että alku oli sama kuin ekassa sukassa. Eiväthän nämä ole identtiset, mutta aika lähellä.









10 kommenttia:

  1. Hile -malli on minusta kiva. Noita raidoittuvia voi hyvin odotellessa neuloa ja värin vaihtumnen tuo mielenkiintoa neuleeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso Gnu, raitalangasta esim. sukkia kutoessa tuntuu työ jopa sujuvan nopeammin kuin yksivärisestä, kun seuraa raitojen syntyä.

      Poista
  2. Hei Matleena, silmäilin noita siniraitasukkia ja pidin niistä,luin tekstin ja yllätyin että ne onkin valmisraitaista Nallea,nätit sukat;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuomontuvan Anna, eikös vaan raidoitukin nätisti tämä Nalle Garden -lanka.

      Poista
  3. Hile-sukkamalli on tosi kivan näköinen ja kuvassa lanka näyttää jotenkin paksummalta kuin Nalle yleensä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virpi, muodostaisiko tuo malli jonkun harhan vai kuvakohan se tekee. ;)

      Poista
  4. Siinähän on sitä kivaa pätkävärjättyä lankaa, täytyy vain tikutella kokeeksi. Nopea vauhti siellä nättien sukkien kanssa. Karusellisukkien ohje meikäläisellä vielä vain tulostettuna, joku kerta nekin puikoille,houkuttelevat. Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irmeli, kun/jos pääset karusellisukkien makuun, niin sitten niitä alkaakin syntyä. :D Ainakin minulle kävi niin.

      Poista
  5. Kivan väriset Karuselli-sukat ja kauniitahan nuo ovat toisetkin.
    Ennenvanhaa oli niin kauniita tuhkakuppeja. Eihän niitä roskiinkaan raaski heittää vaikkei varsinaista käyttötarkoitusta enää olekkaan. Minullakin on kannellinen lasipurkki ulkona ovenpielessä tuhkakuppina, oikein kätevä. Pakko olla kansi, kun pikkulinnut käy muuten levittelemässä natsoja pitkin pihaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sude, aivan totta, ei niitä vanhoja muistorikkaita tuhkiksia roskiin panna. Meilläkin on tuon lisäksi pari muutakin jemmassa, kun nykyisin ei tupakoivat vieraatkaan polta sisällä. Meillä on terassilla heitä varten ylösalaisin oleva kukkaruukku lautasen päällä.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.